«Παρίσι ερχόμαστε», φώναξαν Kάλια και Νικόλας Αντωνίου

Κάλια και Νικόλας Αντωνίου θα βρεθούν τον επόμενο μήνα στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχουν για δεύτερη φορά στην καριέρα τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την παρουσία τους στο «Τόκιο 2021».

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης, θα πάρουν μέρος στα 100μ. ελεύθερο, καθώς από τη στιγμή που δεν έχουν εξασφαλίσει όριο πρόκρισης (Α ή Β), παίρνουν μέρος στο αγώνισμα που έχουν τον πιο ψηλό συντελεστή στα Final points.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο τριήμερο σημειώθηκαν σημαντικές επιτυχίες για την κυπριακή κολύμβηση, με πρώτη την 4η θέση, στα 100μ. ελεύθερο από την Κάλια Αντωνίου, με νέα παγκύπρια επίδοση 54,23, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Βελιγράδι, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της κυπριακής κολύμβησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολούθησε η 6η θέση, πάλι από την Κάλια Αντωνίου, στα 50μ. ελεύθερο (25.15), με τόσο την Κάλια, όσο και τον Νικόλα Αντώνιου να εξασφαλίζουν λίγες ώρες αργότερα τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι μέσω των «Universality places» από την «World Aquatics» (κάρτα πρόσκλησης σε Ομοσπονδίες που αθλητές τους δεν έχουν εξασφαλίσει κάποια από τα όρια Α ή Β πρόκρισης).

Σε ό,τι αφορά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συμπληρώνεται ότι αρκετά καλή ήταν και η παρουσία της δεύτερης Κύπριας αθλήτριας, Άννας Χατζηλοίζου η οποία κατετάγη 16η στα 50μ. ελεύθερο με επίδοση 25,67, ενώ στα 100μ. ελεύθερο με χρόνο 57,14 κατέλαβε την 30η θέση της γενικής κατάταξης.

Δειτε Επισης

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει 3 εκατ. ευρώ για τη στέγη και τον κλιματισμό του ΟΑΚΑ
Το Σαββατοκύριακο το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου στη Λευκωσία
Πήρε θέση για το Στέλιος Κυριακίδης η ΚΟΕΑΣ-«Δεν μπορεί να δοθεί αποκλειστικά σε ποδοσφαιρική ομάδα»
Φωνές από Ομοσπονδίες και Σωματεία για την αναβάθμιση στο Σπύρος Κυπριανού-Πώς απαντά ο ΚΟΑ
Last Dance για Καουντί στην Βιλερμπάν, ανανέωσε το συμβόλαιό του και αποσύρεται το 2025
Μένει στο Μπρούκλιν ο Κλάξτον με 100 εκατ. δολάρια
Στα 13 μέλη αριθμεί μέχρι στιγμής η Team Cyprus για το Παρίσι 2024
Παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα για την Εθνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό Κύπρου
Με το δεξί στο FIBA European Championship for small countries η Εθνική Γυναικών
«Όλοι μου έλεγαν ότι δεν είναι καλό για μένα να πάω στον Παναθηναϊκό»