Η Αυστρία περνάει ακόμη και με ήττα 4-0, από μία κλωστή κρέμεται η ισοβαθμία Ολλανδίας-Γαλλίας

Με τον 4ο όμιλο θα συνεχιστεί η δράση για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EURO, όπου η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Αυστρία και η Γαλλία την Πολωνία.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο groups και κυρίως τα όσα συνέβησαν χθες (24/6) βράδυ στον 2ο όπου η Ισπανία νίκησε (1-0) την Αλβανία και η Ιταλία ισοφάρισε στην τελευταία φάση την Κροατία (1-1), σε μεγάλο βαθμό ξεκαθάρισε το τοπίο και σε αυτόν τον όμιλο καθώς Γαλλία και Ολλανδία εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ.

Αμφότερες, όπως και η Αυστρία, δύναται να τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 3η θέση σε αντίθεση με την Πολωνία που είναι δεδομένα ουραγός, επειδή όμως Τρικόλορ και Οράνιε έχουν από 4 πόντους, ακόμη και αν «πέσουν» 3οι θα συμπεριληφθούν μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων του group phase.

Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί λίγο πριν τη σέντρα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Δεν έπαιξε χθες, αλλά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και ελέω των αποτελεσμάτων στον 2ο Ομιλο, εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή της στους «16». Στο group της ενδέχεται να τερματίσει από 1η μέχρι και 3η και μην βιαστείτε να πείτε πως επειδή είναι τώρα στην κορυφή θα παραμείνει εκεί εάν απλά κερδίσει την Αυστρία. Η ισοβαθμία της με τη Γαλλία κρίνεται σε μία κλωστή (σ.σ. υπερτερεί κατά ένα γκολ στο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης), άρα αν και οι Τρικολόρ πράξουν κάτι ανάλογο και το πετύχουν με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων ή βρουν μίνιμουμ δύο φορές περισσότερες από εκείνη δίχτυα, τότε οι Οράνιε θα βρεθούν 2οι.

Ακόμη και με δύο ισοπαλίες ίσως «πέσουν» από την 1η θέση εφόσον οι Γάλλοι σημειώσουν περισσότερα τέρματα από εκείνους και αυτόματα κάθε ευκαιρία τόσο στο δικό τους παιχνίδι και σε εκείνο των Τρικολόρ, θα κρίνει πολλά. Η ουσία είναι πως αν δεν ηττηθούν θα είναι σίγουρα 1οι ή 2οι, στη 2η θέση να βρεθούν ακόμη και αν χάσουν αλλά το υποστούν και οι Γάλλοι και παράλληλα «κρατήσουν» την υπέρ τους ισοβαθμία, ενώ σε αυτό το σενάριο (σ.σ. ήττα δική τους και των Γάλλων) όπου όμως αυτή των Ολλανδών θα είναι μεγαλύτερη σε έκταση, τότε θα «κατρακυλήσουν» 3οι. Εκεί θα βρεθούν και αν χάσουν και δεν ηττηθεί η Γαλλία.

ΓΑΛΛΙΑ: Οπως συνέβη στην Ολλανδία έτσι και στην περίπτωσή της εξασφάλισε χθες (24/6) βράδυ την παρουσία της στους «16». Πλέον απομένει να αποσαφηνιστεί η θέση της. Θα είναι 1η εάν κερδίσει και δεν πράξει κάτι ανάλογο η Ολλανδία, αν επικρατήσουν και οι δύο όμως εκείνη το πετύχει με μίνιμουμ ένα γκολ παραπάνω που θα της δώσει τη μεταξύ τους ισοβαθμία ή στο goal average (τώρα είναι το ίδιο, +1) ή στο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης (τώρα υστερεί κατά ένα τέρμα) ή αν λήξουν και τα δύο ματς ισόπαλα αλλά εκείνη σημειώσει παραπάνω τέρματα από τους Οράνιε και έτσι τους «πάρει» το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης. Ετσι δεν θα οδηγηθούμε στα άλλα επιμέρους κριτήρια. Εννοείται πως σε «ανάποδη» περίπτωση των άνωθεν αποτελεσμάτων θα είναι 2η.

Για να μην μπερδεύεστε αν χάσει τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει η Ολλανδία. Π.χ. αν ηττηθούν και οι δύο και οι Τρικολόρ το υποστούν με μικρότερο από τους Οράνιε σκορ, τότε θα είναι 2οι αν όμως προκύψει μεγαλύτερο θα «πέσουν» 3οι. Στην 3η θέση θα βρεθούν και αν χάσουν και το άλλο παιχνίδι έρθει ισόπαλο.

Στην περίπτωση των Ολλανδών και των Γάλλων προκύπτει ένας «γόρδιος δεσμός», επειδή η ισοβαθμία τους παρουσιάζεται άκρως ρευστή και για αυτό υπάρχουν πολλοί πιθανοί συνδυασμοί. Αυτή τη στιγμή οι Οράνιε την «έχουν» μόλις για ένα γκολ στην επίθεση (σ.σ. το μεταξύ τους παιχνίδι έληξε χωρίς σκορ, έχουν αμφότερες +1 goal average) και αυτόματα τα πάντα ενδέχεται να αλλάζουν όταν απόψε σημειώσουν ή δεχθούν κάποιο τέρμα.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Θα συνεχίσει στα νοκ άουτ ακόμη και αν ηττηθεί με τέσσερα γκολ διαφορά από την Ολλανδία, αφού ναι μεν θα παραμείνει 3η αλλά σε αυτή την εξέλιξη θα έχει στη σχετική κατάταξη των 3ων σίγουρα από «κάτω» τους Κροάτες (3 βαθμοί έναντι 2) και τους Ούγγρους στο κριτήριο καλύτερης επίθεσης καθώς θα διαθέτουν το ίδιο goal average (σ.σ. προκρίνονται οι 4 από τους 6 καλύτερους τρίτους). Εννοείται πως αν δεν χάσει θα βρεθεί επίσης στα νοκ-άουτ και σε αυτή την περίπτωση θα περιμένει να δει την τελική της θέση. Θα είναι 1η αν νικήσει και δεν πράξει κάτι αντίστοιχο η Γαλλία (σ.σ. αν επικρατήσουν και οι Τρικολόρ θα είναι τότε 2η) και 3η με δύο ισοπαλίες στα αποψινά παιχνίδια.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Της απομένει μόνο το γόητρο, αφού ακόμη και να «πιάσει» την Αυστρία στους 3 βαθμούς, με δική της νίκη και ήττα της δεύτερης, θα παραμείνει ουραγός, καθώς υστερεί σε ενδεχόμενη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών

  1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Συνολική διαφορά τερμάτων
  5. Καλύτερη επίθεση
  6. Διαδικασία πέναλτι *
  7. Λιγότεροι βαθμοί ποινών - Fair Play **
  8. Υψηλότερη κατάταξη στα προκριματικά του EURO 2024

4ος Ομιλος EURO 2024

Βαθμολογία

  1. Ολλανδία 4 (2-1)
  2. Γαλλία 4 (1-0)
  3. Αυστρία 3 (3-2)
  4. Πολωνία 0 (2-5)

Τελευταία αγωνιστική

Ολλανδία - Αυστρία

Γαλλία – Πολωνία

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Ετοιμάζονται για τη σύγκρουση στη φάση των «16» οι ομάδες του Euro 2024
Συνεχίζει ακάθεκτος ο Καθόρλα-Ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο με την Οβιέδο
Ο Φόντεν επιστρέφει στην αποστολή της Αγγλίας μετά από τη γέννηση του παιδιού του
Ο Νεϊμάρ άφησε εκτός τον Εμπαπέ από το Top-3 των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα
Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Euro
Εκτός από το τελευταίο παιχνίδι της Αργεντινής για το Copa America ο Μέσι
«Χρύσωσε» τους παίκτες του Σανιόλ ο πλουσιότερος Γεωργιανός
Η επιστροφή ενός θρύλου-Στη Γιουνάιτεντ ο Φαν Νίστελροϊ
Ήττα και σε μπελάδες η Αμερική
Επίσημο: Αργεντινή και adidas μαζί έως το 2038