Ψυχωμένοι οι Αυστριακοί πήραν την πρωτιά, προκρίθηκαν ως 3οι οι Ολλανδοί

Εκπληκτική η Αυστρία, πανηγύρισε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Euro 2024. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ επικράτησε 3-2 της Ολλανδίας, η οποία προκρίθηκε ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Το παιχνίδι είχε ένταση και σασπένς έως το φινάλε, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Μάλεν με αυτογκόλ στο 6' έβαλε μπροστά τους Αυστριακούς, με το 1-0 να μένει έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο 47' ο Χάκπο απάντησε για το 1-1, αλλά στο 59' ο Σμιντ έβαλε ξανά μπροστά τους Αυστριακούς. Ο Ντεπάι με εξαιρετικό γκολ στο 75' ισοφάρισε πάλι για τους οράνιε.

Όμως, ο Μαρσέλ Ζάμπιτσερ με ένα υπέροχο σουτ στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη και την πρωτιά στους Αυστριακούς.

Η Αυστρία, η οποία συγκέντρωσε έξι βαθμούς, θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του έκτου ομίλου (Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία), ενώ η Ολλανδία θα παίξει είτε με την Ισπανία, είτε με τον νικητή του τρίτου ομίλου (Αγγλία, Δανία, Σλοβενία).

Το ματς

Το παιχίδι ξεκίνησε με ένα αυτογκόλ από νωρίς. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Πρας πήρε την μπάλα μόνος του στα αριστερά, έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Μάαλεν έβαλε το πόδι του "καρφώνοντάς" την στα δίχτυα, για το 1-0 των Αυστριακών. Η Αυστρία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, με την Ολλανδία να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στο 14' ο Ρέιντερς έκανε το πλασέ μέσα στην περιοχή, δεν έπιασε το σουτ, όπως θα ήθελε και αστόχησε. Στο 23' η Ολλανδία είχε καλή στιγμή, με τον Μάλεν να μην μπορεί να βρει στόχο απέναντι από τον Πενς. Πάντως, η Αυστρία είχε στιγμές για ένα δεύτερο γκολ.

Ειδικά στο 23' όταν ο Αρναούτοβιτς, έπειτα από κόντρες, βρέθηκε τετ α τετ με τον Φερμπρούχεν. Αρχικά, δεν μπόρεσε να εκτελέσει, ενώ έπειτα ο Ολλανδός γκολκίπερ τον νίκησε. Στο 42' ο Ντεπάι έπιασε ελεύθερος μία κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του δοκαριού. Βέβαια, φαινόταν να υπάρχουν οφσάιντ στην αρχή της φάσης, άρα κατά πάσα πιθανότατα, εάν έμπαινε γκολ να ακυρωνόταν.

Η Ολλανδία μπήκε δυναμικά και στο 47' έφερε την ισορροπία στο σκορ. Οι οράνιε ξεχύθηκαν στην αντεπίθεσημ μετά το κλέψιμο του Χεετρούιντα, ο Σίμονς έτρεξε, έδωσε στον Χάκπο, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1. Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε το μομομέντουμ της.

Αντίθετα, η Αυστρία ήταν εκείνη που στο 59' ξαναπήρε προβάδισμα. Ο Γκρίλιτς έκανε ωραία την κίνηση από τα αριστερά, γέμισε προς την καρδιά της περιοχής, ο Σμιντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Ντε Φράι, που προσπάθησε να διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Η Ολλανδία ξαναβρήκε τρόπο να ισοφαρίσει. Μετά από κεφαλιά πάσα του Βέχορστ, ο Ντεπάι κοντρόλαρε υπέροχα την μπάλα στην περιοχή και εκτέλεσε για το 2-2. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε, υπήρξε έλεγχος για χέρι του Ολλανδού ποδοσφαιριστή, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και η ισοφάριση ήταν γεγονός.

Η Αυστρία δεν το έβαλα, κάτω και ούτε πτοήθηκε. Έτσι, δεν άφησε τους Ολλανδούς να χαρούν, με τον με τον Ζάμπιτσερ να κάνει το σουτ από δύσκολη γωνία στα αριστερά της περιοχής και πλάσαρε πανέμορφα για το 3-2 των Αυστριακών. Το σκορ έμεινε έως το φινάλε, με τους παίκτες του Ράνγκνικ να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους.

  • ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Χεερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (65' φαν ντε Φεν), Ντε Φρέι, Ντεπάι, Χάκπο, Ρέιντερς (65' Βαϊνάλντουμ), Φέερμαν (35' Σίμονς), Μάλεν (72' Βέχορστ), Σχάουτεν
  • ΑΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Βέμπερ, Πος, Ζάιβαλντ, Αρναούτοβιτς (78' Γκρέγκοριτς), Πρας, Ζάμπιτσερ, Γκρίλιτς (64' Κουέρφελντ), Λιένχαρτ (62' Μπάουμγκαρντνερ), Σμιντ (90+2' Βάιμαν), Βίμερ (63' Λάιμερ)

Δειτε Επισης

Ετοιμάζονται για τη σύγκρουση στη φάση των «16» οι ομάδες του Euro 2024
Συνεχίζει ακάθεκτος ο Καθόρλα-Ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο με την Οβιέδο
Ο Φόντεν επιστρέφει στην αποστολή της Αγγλίας μετά από τη γέννηση του παιδιού του
Ο Νεϊμάρ άφησε εκτός τον Εμπαπέ από το Top-3 των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα
Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Euro
Εκτός από το τελευταίο παιχνίδι της Αργεντινής για το Copa America ο Μέσι
«Χρύσωσε» τους παίκτες του Σανιόλ ο πλουσιότερος Γεωργιανός
Η επιστροφή ενός θρύλου-Στη Γιουνάιτεντ ο Φαν Νίστελροϊ
Ήττα και σε μπελάδες η Αμερική
Επίσημο: Αργεντινή και adidas μαζί έως το 2038