(Χ)έρι-χέρι στα νοκ άουτ Ρουμανία και Σλοβακία

Η ισοπαλία εκ του προοιμίου έστελνε Ρουμανία και Σλοβακία στους «16», παρόλα αυτά οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη, όμως τελικά η μπίλια έκατσε στο... Χ και έτσι η ομάδα του Έντι Ιορντανέσκου πήρε και την πρωτιά στον όμιλο. Σαν καλύτεροι τρίτοι πέρασαν οι Σλοβάκοι.

Συνέβη κι αυτό στο φετινό Euro. Τέσσερις ομάδες, συγκέντρωσαν από τέσσερις βαθμούς και με τον τρόπο αυτό τρεις ομάδες πήραν... εισιτήριο πρόκρισης στα νοκ άουτ του Euro 2024.

Eξ' αρχής Ρουμάνοι και Σλοβάκοι γνώριζαν πως με έναν βαθμό αμφότερες θα βρίσκονταν στους «16». Αυτό και συνέβη με τους Σλοβάκους να προηγούνται στο 24' με την κεφαλιά του Ντούντα και τους Ρουμάνους να ισοφαρίζουν στο 36' με την εκτέλεση πέναλτι του Μάριν.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν τις δύο ομάδες απλώς να βγάζουν το παιχνίδι σαν αγγαρεία. Παρόλα αυτά, οι δύο αντίπαλοι της Φρανκφούρτης κατέθεσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να φτάσουν στη νίκη.

To παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκειά του είχε εξαιρετικό ρυθμό. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν με την κεφαλιά-οβίδα του Ντούντα. Οι Ρουμάνοι αντέδρασαν με το κερδισμένο πέναλτι (μέσω VAR) του Χάτζι και το γκολ του Μάριν. Με το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου να είναι στο 0-0, οι Σλοβάκοι έκαναν τα πάντα για να βρουν και δεύτερο γκολ με σκοπό να πανηγυρίσουν εκτός από τη νίκη και την πρωτιά. Η ομάδα του Ιορντανέσκου αμύνθηκε μαζικά και κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο που ήταν ο βαθμός που της εξασφάλισε και την πρωτιά στον όμιλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλοβακία (Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάνκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα, Σραντς, Στρέλετς, Χαράσλιν.

Ρουμανία (Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτιου, Ντάγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μ. Μάριν, Χάτζι, Ρ. Μάριν, Στάντσιου, Κομάν, Ντράγκους.

Δειτε Επισης

«Ο Κβαρατσχέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»
Περνά στην επόμενη φάση το Euro-Αρχίζουν οι αγώνες για τους 16
Ετοιμάζονται για τη σύγκρουση στη φάση των «16» οι ομάδες του Euro 2024
Συνεχίζει ακάθεκτος ο Καθόρλα-Ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο με την Οβιέδο
Ο Φόντεν επιστρέφει στην αποστολή της Αγγλίας μετά από τη γέννηση του παιδιού του
Ο Νεϊμάρ άφησε εκτός τον Εμπαπέ από το Top-3 των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα
Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Euro
Εκτός από το τελευταίο παιχνίδι της Αργεντινής για το Copa America ο Μέσι
«Χρύσωσε» τους παίκτες του Σανιόλ ο πλουσιότερος Γεωργιανός
Η επιστροφή ενός θρύλου-Στη Γιουνάιτεντ ο Φαν Νίστελροϊ