Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Euro

Η Εθνική ομάδα της Γεωργίας κατάφερε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» στο Euro, κατακτώντας την πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Η νίκη επί της Πορτογαλίας (2-0) στον τελευταίο αγώνα του ομίλου έδωσε στους Γεωργιανούς το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και δεν χωρά αμφιβολία πως η πορεία της Γεωργίας κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.

Είναι η ομάδα που απέκλεισε την εθνική μας και στην πρώτη της παρουσία σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατάφερε να κάνει την υπέρβαση.

Οι Γεωργιανοί κατάφεραν αυτό που δεν πίστευε κανείς αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας δεν είναι ο Κβαρατσχέλια.

Όχι, δεν είναι ο σούπερ σταρ της Νάπολι αυτός που έχει κάνει το μεγάλο κόλπο για την Γεωργία, αν και θα πρέπει να πούμε ότι σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο μεγάλο παιχνίδι με την Πορτογαλία.

Ο παίκτης που έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του, αυτός που έχει κάνει την διαφορά για την Εθνική ομάδα της Γεωργίας δεν είναι άλλος από τον τερματοφύλακα της.

Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι είναι σε φανταστική φόρμα και αποδεικνύει γιατί η αξία του έχει «απογειωθεί» και αγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής πορτιέρε της Βαλένθια έχει πραγματοποιήσει τρεις εντυπωσιακές εμφανίσεις στους ομίλους του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ θυμίζουμε πως ήταν πολύ καλός και στον αγώνα εναντίον της Εθνικής μας ομάδας στην Τιφλίδα.

Ο Μαμαρντασβίλι είναι ο «φύλακας άγγελος» της εστίας των Γεωργιανών και η μεγάλη επιτυχία της Γεωργίας φέρει την δική του σφραγίδα.

Οι Γεωργιανοί αποθεώνουν (και δικαιολογημένα) τον τερματοφύλακα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας τους, αναγνωρίζοντας πως η πρόκριση στη φάση των 16 του Euro οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δικές του, εντυπωσιακές, εμφανίσεις.

Με βάση λοιπόν την εικόνα που έχουμε μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, μπορεί εύκολα να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Μαμαρντασβίλι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του Euro.

Η εθνική ομάδα της Γεωργίας έκανε μια μεγάλη υπέρβαση, κατακτώντας την πρόκριση στην φάση των 16 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά τώρα καλείται να πετύχει ένα… θαύμα, καθώς αντίπαλός της θα είναι η Ισπανία.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Μαμαρντασβίλι θα έχει ατελείωτη δουλειά κόντρα στους Ισπανούς και οι συμπατριώτες του περιμένουν να κατεβάσει τα… ρολά και κόντρα σ’ ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Euro.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να σημειωθεί πως δεν είναι μόνο οι Γεωργιανοί που τρίβουν τα χέρια τους με τις εμφανίσεις του διεθνούς πορτιέρε στο Euro, αλλά και οι ιθύνοντες της Βαλένθια, καθώς η αξία του Μαμαρντασβίλι έχει «εκτοξευθεί».

Το transfermarkt κάνει λόγο για 35 εκατ. ευρώ, ωστόσο υπάρχουν ήδη ρεπορτάζ στον ισπανικό Τύπο που αναφέρουν ότι αν μια ομάδα θελήσει ν’ αποκτήσει τον 24χρονο γκολκίπερ, θα πρέπει να δώσει κοντά στα 50 εκατ. ευρώ στην ισπανική ομάδα.

Η ουσία πάντως είναι μια και δεν αλλάζει. Ομάδα που έχει καλό τερματοφύλακα μπορεί να φτάσει ψηλά και αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Γεωργίας.

Πηγή: to10

Δειτε Επισης

Τρεις αποχωρήσεις ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα
Αγγλία και Ισπανία για το καθήκον τους, Σλοβακία και Γεωργία για την έκπληξη
Μόνη πρώτη με τρία στα τρία η Αργεντινή, πέταξε εκτός τη Χιλή ο Καναδάς στο Copa America
«Ο Γρηγόρης Κάστανος όλο και πιο κοντά στη Βερόνα, αλλά δανεικός με δικαίωμα αγοράς»
ΒΙΝΤΕΟ: «Σαν να έσκασε βόμβα»-Γιγαντιαία τρύπα άνοιξε στη μέση ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Ιλινόις
Καταιγίδα έπληξε το Ντόρτμουντ-Κεραυνοί και χαλαζόπτωση διέκοψαν προσωρινά το Γερμανία - Δανία
Επικράτησε της Δανίας η οικοδέσποινα Γερμανία και πέρασε στους 8 του Euro
Στα προημιτελικά του Euro η Ελβετία-Επικράτησε της Ιταλίας με 2-0
Αυτοκίνητα και bodyguards υπόσχεται στον Ντι Μαρία η Ροσάριο Σεντράλ για να υπογράψει
Ξέσπασε η Βραζιλία με «τεσσάρα» κόντρα στην Παραγουάη στο Copa America-Πέρασε η Κολομβία