Κιλιάν Εμπαπέ: Από τα επτά χρόνια φαγούρας στην Παρί, στη βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ

Σε συλλογικό επίπεδο σε ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου η πιο διάσημη και... βαριά κούπα είναι αυτή με τα... αυτιά στα πλάγια. Του Champions League.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Ζλάταν, ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο Μπουφόν, ο Τότι και άλλοι δεν είχαν την χαρά να κερδίσουν ένα Champions League.

Άλλοι που δεν είναι της ίδιας αξίας με τους παραπάνω παίκτες, όπως ο Ντάνι Καρβαχάλ, έχουν 6 τρόπαια. Ο λόγος; Ένας και μοναδικός. Η Ρεάλ Μαδρίτης.

Την ισπανική ομάδα που το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 κατέκτησε το 15ο Champions League και την Δευτέρα 3 Ιουνίου ανακοίνωσε την μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ.

Όπως είπε εύστοχα ο παλιός τερματοφύλακας της Ρεάλ και της Εθνικής Ισπανίας, ο Ίκερ Κασίγιας, δεν ξέρει εάν η ομάδα κατέκτησε το Champions League το Σάββατο ή την Δευτέρα.

O 25χρονος Γάλλος σταρ του ποδοσφαίρου δεν άφησε φυσικά την Παρί Σεν Ζερμέν γιατί θα παίρνει περισσότερα φράγκα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Την άφησε για δύο λόγους.

O ίδιος θα πει μετά την ανακοίνωση ότι είχε από μικρός το όνειρο να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης και πως επιτέλους το έκανε πραγματικότητα.

Ο πιο σημαντικός όμως λόγος δεν είναι η αγάπη του για την ομάδα. Είναι η δίψα του για τίτλους. Η δίψα του για Champions League. Πολλά, όχι ένα.

Επτά χρόνια φαγούρας

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια ομάδα που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, αλλά από το 2011 την διοικούν οι Καταριανοί.

Αφεντικό της είναι ο Νασέρ Αλ Κεϊλαϊφί. Οι Καταριανοί σκορπίζουν πετροδόλαρα σαν να μην υπάρχει αύριο. Σε αυτά τα 13 χρόνια σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν δαπανηθεί 3 δισ.! Το 2017 έδωσαν 222 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν και τραυματίας.

Την ίδια χρονιά η Παρί Σεν Ζερμέν θα δώσει 180 εκατ. ευρώ στη Μονακό για να αποκτήσει τον νεαρό Κιλιάν Εμπαπέ. Δεν είχε κλείσει τα 20 αλλά είχε ήδη γίνει πρωταθλητής Γαλλίας με τους Μονεγάσκους.

1

2

3

4

Εγκατάλειψε το Μόντε Κάρλο για το Παρίσι με όνειρο να παίξει στην πρωτεύουσα και να κατακτήσει τίτλους και στην Ευρώπη. Το Champions League ήταν το όνειρό του.

Το καλοκαίρι του 2017 έκανε ντεμπούτο και στην Εθνική Γαλλίας και το 2018 θα την οδηγήσει στην κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

O Κιλιάν Εμπαπέ κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Γαλλίας και 4 Κύπελλα στα χρόνια που φορούσε την φανέλα της ομάδας που είχε φανατικό θυαμαστή τον Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Επί εποχής του η Παρί έχασε το πρωτάθλημα του 2021, αφού έμεινε 2η στο -1 από την Λιλ.

Το 2022 είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά επέλεξε να μείνει στο Παρίσι. Πήρε νέο συμβόλαιο με απολαβές 50 εκατ. ευρώ το χρόνο. Πήρε και μπόνους υπογραφής 130 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε συμπαίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Βεράτι, ο Χακίμι, o Τιάγκο Σίλβα, ο Ντι Μαρία, ο Μαρκίνιος, ο Νάβας και άλλοι.

Όλοι αυτοί το μόνο που κατάφεραν εκτός Γαλλίας ήταν να φτάσουν την ομάδα στον τελικό του Champions League του 2020. Η κούπα όμως χάθηκε από την Μπάγερν Μονάχου.

Την επόμενη χρονιά η Παρί θα αποκλείσει την Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά αλλά θα βγει νοκ άουτ από την Σίτι στα ημιτελικά. Στην τελευταία σεζόν του Εμπαπέ (2023-24) η Παρί θα πάει έως την τετράδα αλλά θα μείνει εκτός τελικού από τη Ντόρτμουντ.

Ο Νεϊμάρ, ο Μέσι και ο Ντι Μαρία είχαν φύγει με τον πρώτο να κάνει λόγο για "κόλαση" στα τελευταία χρόνια τους στην Παρί. Οι οπαδοί δεν μπορεί να δεχτούν ότι η ομάδα με τέτοιους παίκτες δεν μπορεί να κερδίσει το Champions League.

Κράζουν τον Μέσι σε φιέστα τίτλου. Τον Νεϊμάρ το ψέγουν αφού είναι συνεχώς τραυματίας. Ο Εμπαπέ τα ακούει όταν φτάνει το 2022 κοντά στην Ρεάλ.

Ο Εμπαπέ είναι κάθε χρόνος πρώτος σκόρερ στη Λίγκα. Έχει +10 γκολ τρεις σεζόν στο Champions League, αλλά η Παρί που αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, με τον Γάλλο να αποφασίζει για τον επόμενο, δεν κερδίζει τίποτα.

Είναι καταραμένη...

Ο Κιλιάν αποχώρησε από την Παρί μετά από επτά χρόνια ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου με 256 γκολ. Στο Champions League που τόσο ποθεί έχει πετύχει 42 γκολ σε 31 παιχνίδια. Δεν έφταναν.

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Στις 10/5/2024 ανακοινώνει επίσημα την αποχώρησή του από την Παρί. Τα ΜΜΕ σε Ισπανία και Γαλλία γράφουν ότι από τον χειμώνα είχε υπογράψει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις 3/6/2024 η Ρεάλ ανακοινώνει: «Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Κιλιάν Εμπαπέ κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας θα είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για τις επόμενες πέντε σεζόν.»

Πάει στην Βασίλισσα τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του 15ου Champions League της. Στα 25 του είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και στα 30 που λήγει το συμβόλαιό του θα ήθελε να έχει κατακτήσει, γιατί όχι, και 5 CL.

Με την Εθνική Γαλλίας έχει 1 Παγκόσμιο Κύπελλο και συμμετοχή και σε 2ο τελικό έχοντας "σπάσει" ακόμη και ρεκόρ του Πελέ. Στη Ρεάλ θα βρει τους Βραζιλιάνους Βινίσιους, Ροντρίγκο, Έντρικ αλλά και τον Άγγλο Μπέλιγχαμ και όλες οι άμυνες ήδη... τρέμουν.

Το πιθανότερο είναι να κάνει ντεμπούτο στο Super Cup με την Αταλάντα. Ο Εμπαπέ πήρε 100 εκατ. ευρώ μπόνους υπογραφής και θα εισπράτει 15 εκατ. το χρόνο συν τα μπόνους.

Ο ίδιος θα μιλήσει για την ομάδα της καρδιάς του και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η ιστορία θα γράψει και γι' αυτόν ότι ήταν μέλος της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ποιους θα τον τοποθετήσει δίπλα είναι στο χέρι του ή καλύτερα στα πόδια του...

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τρεις αποχωρήσεις ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα
Αγγλία και Ισπανία για το καθήκον τους, Σλοβακία και Γεωργία για την έκπληξη
Μόνη πρώτη με τρία στα τρία η Αργεντινή, πέταξε εκτός τη Χιλή ο Καναδάς στο Copa America
«Ο Γρηγόρης Κάστανος όλο και πιο κοντά στη Βερόνα, αλλά δανεικός με δικαίωμα αγοράς»
ΒΙΝΤΕΟ: «Σαν να έσκασε βόμβα»-Γιγαντιαία τρύπα άνοιξε στη μέση ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Ιλινόις
Καταιγίδα έπληξε το Ντόρτμουντ-Κεραυνοί και χαλαζόπτωση διέκοψαν προσωρινά το Γερμανία - Δανία
Επικράτησε της Δανίας η οικοδέσποινα Γερμανία και πέρασε στους 8 του Euro
Στα προημιτελικά του Euro η Ελβετία-Επικράτησε της Ιταλίας με 2-0
Αυτοκίνητα και bodyguards υπόσχεται στον Ντι Μαρία η Ροσάριο Σεντράλ για να υπογράψει
Ξέσπασε η Βραζιλία με «τεσσάρα» κόντρα στην Παραγουάη στο Copa America-Πέρασε η Κολομβία