Η Ισπανία προσγείωσε την Γεωργία και έκλεισε θέση στους «8»

Η Γεωργία βρήκε το θάρρος να ονειρευτεί αλλά είδε τη φοβερή Ισπανία να την επαναφέρει στην πραγματικότητα! Η Ρόχα έμεινε πίσω στο σκορ, όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της και προτάσσοντας την ποιότητα και την ταυτότητά της άφησε στο χορτάρι ακόμα μια απόδειξη για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα του EURO 2024 έως τώρα. Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε «απάντησε» στο προβάδισμα των Γεωργιανών με εκκωφαντική τεσσάρα (4-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δίνοντας σάρκα και οστά στην «τιτανομαχία» που άπαντες... ορέγονταν, μιας και στους «8» θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οικοδέσποινα Γερμανία.

Γεωργιανή απογείωση και... προσγείωση με Ρόδρι

Η Ρόχα ήταν αυτή που μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, πίεσε από την πρώτη στιγμή και έψαξε το γκολ, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Δυσκολευόταν πάντως να απειλήσει σε κανονική ροή και όποτε το έκανε ο Μαμαρντασβίλι ήταν εκεί.

Ο Γεωργιανός γκολκίπερ στο 10' με τεράστια επέμβαση είπε «όχι» στην κεφαλιά του Καρβαχάλ από κόρνερ και στην επόμενη καλή στιγμή του ματς, η ομάδα του μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 18', όταν για πρώτη φορά η ομάδα του Σανιόλ βρήκε χώρο, ξετυλίχθηκε εξαιρετικά στην κόντρα και ο Λε Νορμάν άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά τη σκαστή σέντρα του Κακαμπάτζε.

Οι παίκτες του Ντε Λα Φουέντε έδειξαν να σοκάρονται μετά το 1-0 και η Γεωργία συνέχισε να βρίσκει χώρους και τρόπους να πλησιάσει στην αντίπαλη εστία, ακόμα κι αν δεν τους εκμεταλλεύτηκε. Στη συνέχεια πάντως, οι Ισπανοί συνήλθαν και, μετά από τις αρχικές προειδοποιήσεις τους, η... λογική αποκαταστάθηκε. Ο Ρόδρι στο 39' με φοβερό αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής κάρφωσε την μπάλα στη γωνία και έκανε το 1-1.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ (81' Νάβας), Κουκουρέγια (66’ Γριμάλδο), Λαπόρτ, Λε Νορμάν, Ρόδρι, Πέδρι (52’ Όλμο), Φαμπιάν Ρουίθ (81' Μερίνο), Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα (67’ Οϊαρθάμπαλ)

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κάσια, Ντβάλι, Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάτζε (63’ Νταβιτασβίλι), Λοτσοσβίλι (63’ Τσιταϊσβίλι), Γκβελεσιάνι (79' Κβεκβεσκίρι), Κιτεϊσβίλι (41’ Αλτουνασβίλι), Κβαρατσχέλια, Μικαουτάτζε (79' Ζιβζιβάτζε)

Δειτε Επισης

Ολλανδία... η έβδομη στους «8» με 3-0 επί της «αόρατης» Ρουμανίας
Χρυσωρυχείο για UEFA το EURO-Έσοδα 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ
Ντεσάμπ: Ίσως φοράει τη μάσκα για αρκετό καιρό ο Εμπαπέ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κυνηγάει μανιασμένα το γκολ αλλά η τύχη τού έχει γυρίσει την πλάτη
Εντείνεται το φλερτ της Μάντσεστερ Σίτι με τον Κίμιχ
Ο Μέσι επέστρεψε στις προπονήσεις και φουλάρει για τον προημιτελικό με το Εκουαδόρ
BINTEO: Τα δάκρυα του Κριστιάνο Ρονάλντο για το χαμένο πέναλτι με τη Σλοβενία
Αυστρία-Τουρκία: Αμφίρροπη σύγκρουση στο φινάλε της φάσης των 16
Έκλαψε και η μάνα του Ρονάλντο μπροστά στην εικόνα του καταρρακωμένου γιου της
Η Άρσεναλ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Νταβίντ Ράγια