Γαλλία-Βέλγιο: Τιτανομαχία στο Ντίσελντορφ

Στο Ντίσελντορφ αναμετρώνται το απόγευμα της Δευτέρας (1/7, 19:00) οι Γαλλία και Βέλγιο, στο πιο… φανταχτερό ζευγάρι στη φάση των «16»!

Να σημειωθεί ότι ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά, την Παρασκευή (5/7, 22:00) στο Αμβούργο, τον αντίστοιχο του Πορτογαλία-Σλοβενία (1/7, 22:00).

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να συνιστά την πιο δυνατή σύγκρουση (τουλάχιστον θεωρητικά), ωστόσο καμία εκ των δύο ομάδων δεν εντυπωσίασε στη φάση των ομίλων.

Από τη μία, η Γαλλία τερμάτισε δεύτερη στο 4ο γκρουπ, ούσα με πέντε βαθμούς στο +1 από την Ολλανδία και στο -1 από τη μεγάλη έκπληξη, Αυστρία (τελευταία η Πολωνία με έναν βαθμό).

Οι «μπλε» ξεκίνησαν με το δεξί επικρατώντας, έστω και με αυτογκόλ, 1-0 της Αυστρίας. Ωστόσο, στη συνέχεια οι μέτριες εμφανίσεις συνοδεύτηκαν και από τα αντίστοιχα αποτελέσματα, φέρνοντας δύο σερί ισοπαλίες. Αρχικά, το 0-0 με την Ολλανδία και, τέλος, το 1-1 με την Πολωνία. Ένα παιχνίδι, στο οποίο είχε ενδεχομένως το καλύτερό της 25λεπτο στο τουρνουά. Εν συνεχεία, όμως, «έκατσε» πάνω στο προβάδισμα που πήρε στο 56' με τον Εμπαπέ (ο οποίος σκόραρε πρώτη φορά σε Euro). Μάλιστα, ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων έχοντας βρει δίχτυα δύο φορές (παθητικό ενός τέρματος), με αυτογκόλ και με πέναλτι.

Δειτε Επισης

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάστηκε για φορολογική απάτη
Οι επτά κρίσιμες μέρες για την Λιόν
Έκλεισε δανεικό για ένα χρόνο τον Φάτ η Μονακό, περιμένει τον Πογκμπά από τις ΗΠΑ
Οριστικά στη Μίλαν ο Μόντριτς, υπογράφει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Τέλος και επίσημα ο Πιόλι από την Αλ Νασρ-Έτοιμος να αναλάβει τη Φιορεντίνα
Οι εκκωφαντικοί υποβιβασμοί που σόκαραν την Ευρώπη
Καθάρισε την Μπάγερν και πήρε την πρωτιά η Μπενφίκα
Eνημέρωσε την Μπιλμπάο ότι θέλει να παίξει στην Μπαρτσελόνα
Ενδιαφέρον της Αταλάντα για τον Τζόλη
Όκλαντ Σίτι και Μπόκα Τζούνιορς αποχαιρέτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων