Μα κύριε Αστυνόμε στην προπόνηση, οπαδοί της μίας ομάδας ήταν, δεν μετακινήθηκαν...

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή προπόνηση της Ομόνοιας 29Μ, στο στάδιο της Περιστερώνας. Ήταν η πρώτη παρουσία φιλάθλων σε γήπεδο, εν μέσω συζήτησης για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που θέλει η Αστυνομία.

Σε αυτή την προπόνηση λοιπόν, βλέποντας τις φωτογραφίες, παρευρέθηκαν μερικές εκατοντάδες οπαδοί. Κάποιοι από αυτούς άναψαν πυρσούς και μάλιστα η Αστυνομία λέει πως προκλήθηκε φωτιά σε χόρτα. Αν και οι φωτιές από βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμούς είναι ενδεχομένως πιο σοβαρές, η Αστυνομία έκρινε πως είναι απαραίτητο να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την πρόκληση φωτιάς σε χόρτα, η οποία δεν ήταν και τόσο σοβαρή, αφού κατασβέστηκε με πυροσβεστήρες.

Βέβαια, αυτό που ήθελε να δείξει η Αστυνομία, ήταν τα έκτροπα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης, συνδέοντας το γεγονός με την θέση τους για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Όπως είπε, οι οπαδοί «άναβαν πυρσούς και έριχναν πυροτεχνήματα», ενώ επισήμανε πως «για σκοπούς αστυνόμευσης της χθεσινής προπόνησης, η Αστυνομία διέθεσε μεγάλο αριθμό μελών της».

Αναμφίβολα τα έκτροπα είναι καταδικαστέα και στόχος είναι να παταχθούν τα φαινόμενα βίας. Από την άλλη όμως, προκύπτει μια παραλογία αλλά και ερωτήματα. Παραλογία γιατί, η Αστυνομία την ώρα που μιλά για την ρίψη πυροτεχνημάτων, ήταν αυτή που συνόδευσε τους ίδιους οπαδούς κατά τους πανηγυρισμούς τους στο Κέντρο της Λευκωσίας, κατά τους οποίους έριχναν πυροτεχνήματα και άναβαν πυρσούς, λίγες ώρες μετά που η Υπηρεσία Μεταλλείων και Λατομείων απαγόρευσε την ρίψη τους. Μάλιστα, παρά την αυστηρή απαγόρευση, δεν ακούσαμε μετά την Αστυνομία να ενημερώνει εάν προέκυψαν καταγγελίες.

Σε ότι αφορά την προπόνηση, γίνεται αντιληπτό πως ο αριθμός των οπαδών ήταν πολύ μικρότερος από αυτό που θα έχει μια μεγάλη ομάδα στο γήπεδο, ακόμα και με το μέτρο της απαγόρευσης οπαδών. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, που βρισκόταν σε ισχύει το μέτρο, είδαμε (λογικά και η Αστυνομία) τους οπαδούς να ανάβουν πυρσούς και να ρίχνουν πυροτεχνήματα. Συνεπώς, είτε εφαρμοστεί ξανά είτε όχι το μέτρο, οι φωτοβολίδες εντός αγωνιστικών χώρων, είναι δεδομένες και για αυτό φέρουν ευθύνη άπαντες και δείχνουν πως οι έλεγχοι δεν είναι και τόσο αυστηροί.

Πηγαίνοντας όμως πίσω στην προπόνηση της Ομόνοιας 29Μ, το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα. Γιατί η Αστυνομία δεν έκανε ελέγχους; Γιατί δεν προέβη σε συλλήψεις; Γιατί δεν προέβη σε καταγγελίες; Και το άλλοθι πως είναι πολλοί οι οπαδοί και σε περίπτωση επέμβασης τα αποτελέσματα θα ήταν χειρότερα, σε κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να προβάλλεται.

Και από την άλλη, προκύπτει ακόμη κάτι! Τι σχέση έχει το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών με τα όσα συνέβησαν στην προπόνηση της Ομόνοιας 29Μ. Το μέτρο προνοεί την παρουσία οπαδών της μιας ομάδας. Και σε αυτή την περίπτωση, οι οπαδοί μιας ομάδας ήταν, δεν μετακινήθηκαν, τήρησαν το μέτρο ακόμη και αν δεν ισχύει...

*VARιστας

Δειτε Επισης

Πλήρης επηρεασμός των ποδοσφαιριστών από τα social media στην Κύπρο-Τι καταγράφει έρευνα
Ετοιμάζεται να ζητήσει ξένους διαιτητές για το ντέρμπι της Λεμεσού η ΑΕΛ
Ενέργεια... υψηλού κινδύνου από την Αστυνομία στο Αντώνης Παπαδόπουλος
Αυτές είναι οι σφυρίχτρες των αγώνων της πρεμιέρας-Με Χριστοδούλου το ντέρμπι
Μέσι και Σουάρες πάνω σε σκάφος μαζί με τις συζύγους τους
Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια δίπλα στους οικείους του Julius-Συλληπητήρια μηνύματα
Συνάντηση ΚΟΠ με τις ηγεσίες των διοικήσεων ΑΕΛ και Ομόνοιας 29Μ
ΒΙΝΤΕΟ: Ποδοσφαιριστής στο Περού έκανε την ανάγκη του, εν ώρα αγώνα, στη γωνία του κόρνερ
Το μήνυμα Κούμα σε διαιτητές για το νέο πρωτάθλημα-«Πρέπει να περνάτε απαρατήρητοι στο γήπεδο»
Ετοιμάζει υποδοχή σε Τρισκόφσκι η ΑΕΚ-Κάλεσμα στον κόσμο