Απαντά στην Αστυνομία η Ομόνοια 29ης Μαΐου-«Τι είναι αυτή η διάκριση απέναντι μας και που αποσκοπεί;»

Βγαίνει μπροστά η Ομόνοια 29ης Μαΐου απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, αναφορικά με τις επίσημες τοποθετήσεις του, για την παρουσία του κόσμου της ομάδας, στο στάδιο Κατωκοπιά-Επιστροφή-Γλαύκος Κληρίδης στην Περιστερώνα

Η ομάδα της Λευκωσίας, κάνει λόγο για διάκριση από τις αστυνομικές αρχές, ενώ παράλληλα απευθύνει εκ νέου πρόσκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης όπως συναντηθούν και παραθέσει τις θέσεις της, για τη βία στα γήπεδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομόνοια 29ης Μαΐου, «ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή τις επίσημες τοποθετήσεις της Αστυνομίας για την ανοικτή προπόνηση της ομάδας μας και πραγματικά εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το ποδόσφαιρο ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν».

Προσθέτοντας παράλληλα πως, «αν είναι δυνατό σε μια ανοικτή προπόνηση που δεν έγινε το παραμικρό που μια μικρή εστία φωτιάς άναψε από πυρσό κατά λάθος και κατασβέστηκε άμεσα, να βγαίνει η Αστυνομία να τοποθετείτε με αυτό τον τρόπο. Έχει πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον ανοικτή προπόνηση ομάδας στη Κύπρο χωρίς πυρσούς; Τι είναι αυτή η διάκριση απέναντι στο σωματείο μας και πραγματικά που αποσκοπεί;».

Όπως αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση της, «αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει η πρόθεση για απαγόρευση των μετακινήσεων και απλά γίνεται προσπάθεια να πιαστούν από το οτιδήποτε για να ενισχύσουν τα επιχειρήματα τους. Αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τέτοιου τύπου αστεία επιχειρήματα εκθέτουν το κύρος της Αστυνομίας μέσα στους πολίτες; Τι νομίζετε δηλαδή ότι οι πολίτες είναι άβουλα όντα που ότι τους πλασάρουν τα ΜΜΕ μετά τις τοποθετήσεις σας δεν έχουν την αντίληψη να αντιληφθούν αν είναι σοβαρά επιχειρήματα;».

Επιπλέον σημειώνει πως, «αν έχει αποφασίσει η πολιτεία να συνεχίσει την απαγόρευση των μετακινήσεων τότε να βγει με θάρρος και να το ανακοινώσει γιατί εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα με το οποίο θα βρουν την αφορμή να περάσουν αυτά που θέλουν. Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε μέρος της διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ ΚΟΠ και Αστυνομίας για την νέα χρονιά».

Στη συνέχεια η Ομόνοια 29ης Μαΐου, «κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης από την μέρα που αναλάβατε τα καθήκοντα σας ίσως είμαστε το μοναδικό Σωματείο που μακριά από τη δημόσια σφαίρα σας έχουμε αποστείλει δυο επιστολές με σκοπό την συνάντηση για να συζητήσουμε και να παραθέσουμε θέσεις για την βία στα γήπεδα. Η πρόσκληση εξακολουθεί να είναι ανοικτή και περιμένουμε την απάντηση σας».

«Όσον αφορά την καταλληλότητα ή όχι του γηπέδου στη Περιστερώνα ξέρουν όλοι στη Κύπρο τι μεγάλες προσπάθειες κάναμε για να εξευρεθεί καλύτερη λύση αλλά όχι μόνο βρήκαμε κλειστές πόρτες αλλά βρήκαμε και την αδιαφορία των θεσμών για να επέμβουν και να λυθεί το πρόβλημα της ασφαλείας πριν να δημιουργηθεί ειδικά όταν εμείς λύσαμε το οικονομικό ζήτημα και έμενε πλέον απλά το να αποδεχτούν κάποιοι να παίζουμε στα γήπεδα τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνδέει την προπόνηση της Ομόνοιας 29ης με την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών η Αστυνομία-Μιλά για έκτροπα

Δειτε Επισης

Γεφύρωσαν τις διαφορές Cytavision και Cablenet-Συμφωνία για προβολή κοινού περιεχομένου
Η επίσημη θέση της Πάφου για Κβίντα-«Κανένας δεν είναι υπεράνω της ομάδας»
Ανακοίνωσε εισιτήρια διαρκείας ο Άρης
Πώς απαντά η ΑΕΚ στα περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Φαράζ
Σειρήνες από Ελλάδα για Λοΐζου
Ανακοίνωσε αριστερό μπακ η ΑΕΛ
Κύριος με κάθε επισημότητα ο Ρόγκουλιτς-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Σέρνιτς
Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει τη Λευκορωσία για το UEFA Women's EURO 2025
BINTEO: Σκόραρε κόντρα στη Χαλμσταντ το ένατο του γκολ ο Πίττας