Ρατσιστικό σύνθημα από Αργεντινούς παίκτες μετά το Copa America-«Γάλλοι από τη Νιγηρία και το Καμερούν»

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες σκοράρει στο φινάλε και η εθνική Αργεντινής κατακτά το Copa America για δεύτερη συνεχόμενη φορά, απέναντι στην Κολομβία, στο τρίτο συνολικά τρόπαιό της από το 2021 και μετά αφού φυσικά ανάμεσα στα δύο μεσολάβησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Συνηθισμένοι στους πανηγυρισμούς όλο αυτό το διάστημα, οι Αργεντινοί ξεχύνονται στους δρόμους για να γιορτάσουν τη νέα επιτυχία. Ωστόσο υπήρξαν και παραφωνίες, τις οποίες μπορείς να περιμένεις από μερίδα οπαδών, αλλά όχι και από τη μεριά των ποδοσφαιριστών.

Σε live μετάδοση του Ένσο Φερνάντες στο Instagram ακούγεται ξεκάθαρα από τους συμπαίκτες του Λιονέλ Μέσι το ρατσιστικό σύνθημα που φτιάχτηκε την περίοδο που η Αργεντινή με τη Γαλλία είχαν την κόντρα τους στο Μουντιάλ, ένα σύνθημα που ακούστηκε αρκετά και στον δρόμο.

Η μετάφραση των στίχων:

Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά έρχονται από την Ανγκόλα. Θα τρέχουν καλά. Τους αρέσει να γ...ε τρανς ανθρώπους σαν τον γα...νο τον Μπαπέ. Η μάνα τους είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας του είναι από το Καμερούν, αλλά το διαβατήριο γράφει Γάλλος.

Η γαλλική ομοσπονδία θα επικοινωνήσει με την ομοσπονδία της Αργεντινής και τη FIFA

Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FFF) θα επικοινωνήσει με τη FIFA εξαιτίας ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο οι παίκτες της Αργεντινής τραγουδούν ρατσιστικό τραγούδι για τους ποδοσφαιριστές της γαλλικής ομάδας, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο πηγή κοντά στην Ομοσπονδία.

«Η FFF θα επικοινωνήσει με την ομοσπονδία της Αργεντινής και τη FIFA, με την επιφύλαξη κι άλλων κινήσεων που θα ακολουθήσουν», ανέφερε η πηγή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Νέο ρεκόρ από τον «τυφώνα» Κέιν
Ρονάλτο ή Μέσι; Ο Γκάρεθ Μπέιλ απάντησε στο αιώνιο ερώτημα και το βίντεο έγινε viral
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 0-3, περίπατος με «διπλό» Τζάκσον
«Είμαι 82, προφανώς και ανησυχώ»-Η εξομολόγηση του Φέργκιουσον για τον φόβο της άνοιας
Η Παρί ασκεί έφεση κατά της απόφασης της LFP για οφειλές 55 εκατ. ευρώ στον Εμπάπε
Ρεάλ και Γιουνάιτεντ έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρο τον Μάρτιν Μπατούρινα
«Η δουλειά μου είναι να είμαι άδικος και θα είμαι σε όλη τη σεζόν»
ΒΙΝΤΕΟ: Η μοναδική κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Μαρσιάλ ήταν για χτύπημα στον Λαμέλα
Η Τσέλσι θέλει να απαλλαγεί από τον Ντισασί τον Ιανουάριο
«Έχω αλλάξει πολύ, απέρριψα πολλές προτάσεις γιατί θέλω να επιστρέψω στη Serie A»