Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΚΟΕ εξήγγειλε ο Παναγιώτης Κοντίδης

Το όραμα και τον προγραμματισμό του για «αέρα αλλαγής στον ορίζοντα του κυπριακού αθλητισμού», ανέλυσε ο Δρ. Παναγιώτης Κοντίδης, εξαγγέλλοντας, την Τετάρτη το βράδυ, στη Λεμεσό, την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, με το σύνθημα «Αλλαγή στον Ορίζοντα, Αλλαγή στην ΚΟΕ», ο Δρ. Κοντίδης έθεσε τις προτεραιότητες της προεκλογικής του ατζέντας, με επίκεντρο την ανανέωση της λειτουργίας και της οργάνωσης της επιτροπής.

«Η υποψηφιότητά του έρχεται με μια σειρά από οραματικά και καινοτόμα προγράμματα, που σκοπεύουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα της ΚΟΕ, με έμφαση στην ενδυνάμωση των αθλητών και των αθλητικών ομοσπονδιών», προστίθεται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο Δρ. Κοντίδης είπε πως πρέπει να αναθερμανθούν άμεσα οι σχέσεις ΚΟΑ και ΚΟΕ και εξέφρασε πρόθεση για δημιουργία κοινών επιτροπών, όπως στο παρελθόν, αλλά και κοινές συνεδριάσεις, ώστε να υπάρχει αλληλοενημέρωση και αλληλοκατανόηση.

«Θέλουμε να ενημερωθούμε και να αφουγκραστούμε τους σχεδιασμούς, τους στόχους, τα προβλήματα τόσο των ομοσπονδιών όσο και των αθλητών τους. Η σχέση αυτή πρέπει να είναι αμφίδρομη και συνεχής και αυτός είναι στην ουσία ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει η ηγεσία κάθε αθλητικού σωματίου, πόσο μάλλον της ΚΟΕ», πρόσθεσε.

Εξέφρασε δε την πρόθεση του για επαναφορά του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή», με βελτιωμένη μορφή και στελέχωση όπως και για στελέχωση κάθε αναγκαίας θέσης, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των χορηγιών, αφού «στο τέλος τα φώτα της δημοσιότητας και της προβολής πέφτουν οπουδήποτε αλλού, αλλά όχι στους αθλητές».

«Πρέπει να χαράξουμε βαθιά στις προτεραιότητες μας ότι οι παράγοντες είναι εδώ εξαιτίας των αθλητών και όχι το αντίθετο», είπε και πρόσθεσε πως «οι χορηγίες είναι τεράστια βοήθεια για να φέρουν σε πέρας το έργο τους οι ομοσπονδίες και κατά συνέπεια και η ΚΟΕ».

Η απόλυτη διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση και η ομαδική λήψη αποφάσεων ως προς τη χρήση των πόρων, πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και συνεχής, ανέφερε και εξέφρασε την βεβαιότητα πως μπορούν να εξασφαλιστούν ακόμα μεγαλύτερα κεφάλαια, ακόμη και από την Ε.Ε, για να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις που να βοηθήσουν τον αθλητισμό μας να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Δρ. Κοντίδης θεωρεί ακόμη εφικτή τη διεκδίκηση και διοργάνωση αγώνων όπως οι Μεσογειακοί και οι Κοινοπολιτειακοί και η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς ευρωπαϊκών χωρών.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος για την Προεδρία τη ΚΟΕ έκανε αναφορά στην ανάγκη για «scouting» αφού, όπως υπέδειξε, «δεν νοείται να φτάνουμε Ολυμπιακή χρονιά και να ψάχνουμε ποιοί αθλητές μπορούν να γλιστρήσουν μέσα στα όρια και να τσιμπήσουν μια πρόκριση».

Υπενθυμίζοντας την ενασχόληση του με τον αθλητισμό και τα αθλητικά δρώμενα για πάνω από 20 χρόνια, ο Δρ. Παναγιώτης Κοντίδης σημείωσε ότι πρόθεση του είναι «να δώσω ενέργεια, χρόνο, προσπάθεια, ιδέες και πολλή δουλειά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρίσι 2024: Ο Τσαπατάκης σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών
Μεγάλο μπαμ του Παναθηναϊκού: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε Οσμάν
Σμάιλαγκιτς: Σέρβικο Μέσο αναφέρει πως δεχόταν απειλές
Υπόκλιση ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε Πρίντεζη: «Αγαπητέ Γιώργο, ήταν τιμή να σε έχουμε αντίπαλο»
Δεν θ' αγωνιστεί η Σάκκαρη στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα
Γιώργος Πρίντεζης: Το τελευταίο «πεταχτάρι» για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι
Η συγκλονιστική ιστορία του παιδιού του Τσερνόμπιλ που κέρδισε δύο χρυσά στους Παραολυμπιακούς
Σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης η Μαρία Μάρκου-Ο τελικός απολογισμός για τη χώρα μας
Ένατη η Μαρία Μάρκου στην άρση βαρών σε πάγκο
Χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό F54 κατέκτησε ο Στεφανουδάκης