Στο Παρίσι με την αδελφή του με στόχο να κάνει ό,τι καλύτερο και καλό ατομικό χρόνο ο Αντωνίου

Πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με στόχο να κάνει ό,τι καλύτερο και να πετύχει ένα καλό ατομικό χρόνο, είπε, σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο Κύπριος πρωταθλητής της κολύμβησης, Νικόλας Αντωνίου.

Ο Κύπριος πρωταθλητής μαζί με την αδελφή του Κάλια Αντωνίου θα βρεθούν για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη ήταν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Τα αδέλφια Αντωνίου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μέσω των «Universality places» από την «World Aquatics» (κάρτα πρόσκλησης σε Ομοσπονδίες που αθλητές τους δεν έχουν εξασφαλίσει κάποια από τα όρια Α ή Β πρόκρισης). Κάλια και Νικόλας θα πάρουν μέρος στα 100μ. ελεύθερο, καθώς από τη στιγμή που δεν έχουν εξασφαλίσει όριο πρόκρισης (Α ή Β), παίρνουν μέρος στο αγώνισμα που έχει τον πιο ψηλό συντελεστή στα Fina points.

Ο Νικόλας Αντωνίου μίλησε στον ΚΥΠΕ για τη διαδρομή του μέχρι το Παρίσι και την προετοιμασία του, την οποία χαρακτηρίζει αρκετά δύσκολη, για τους στόχους του στην Ολυμπιάδα αλλά και για τους μέλλον γενικότερα, στέλνοντας την ευχή να κάνει την Κύπρο περήφανη. Είπε πως μαζί με την αδελφή του θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για μια επιτυχία.

Η προετοιμασία ήταν αρκετά δύσκολη

Κληθείς να πει πως ήταν η διαδρομή προς το Παρίσι, πως είναι να συμμετέχει σε μια μεγάλη διοργάνωση αλλά τη σπουδαιότερη του πλανήτη με την αδελφή του και πως θα χαρακτήριζε την προετοιμασία του, ο Νικόλας Αντωνίου ξεκίνησε από το 2022, λέγοντας ότι «είχαμε μια πολύ καλή σεζόν μετά την ολυμπιακή χρονιά».

«Ήρθαν κάποια μετάλλια νέων, παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό νέων. Το 2023 είχαμε δυστυχώς κάποιους τραυματισμούς , που μας κράτησαν πίσω αρκετά, και μετά το 2023-2024 ξεκίνησα μια καινούργια σεζόν, πηγαίνοντας στην Αμερική, με καινούργιους προπονητές, καινούργια όλα, ξένο περιβάλλον. Στην αρχή δεν βολεύτηκα τόσο. Ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ στην Αμερική, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες το 'έσωσα' αρκετά με τον προπονητή μου, τον Σταύρο Μιχαηλίδη, και κατάφερα να πιάσω την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Παρισιού», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει καλύτερο αίσθημα με το να πηγαίνεις με την αδελφή σου στους Ολυμπιακούς.

«Είμαι πάρα πολύ περήφανος που κατάφερα για δεύτερη φορά να πιάσω την πρόκριση με την Κάλια. Εύχομαι να πάμε ακόμα καλύτερα σε σχέση με το 2021», σημείωσε.

Όσον αφορά την προετοιμασία του, ο Νικόλας Αντωνίου είπε ότι η προετοιμασία του ήταν αρκετά δύσκολη.

Η προετοιμασία του, ανέφερε, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του μήνα, επειδή στις 30 Ιουλίου κολυμπά (είναι ορισμένες οι προκριματικές σειρές και ο ημιτελικός).

«Έχουμε λίγα θέματα με τις πισίνες εδώ στην Κύπρο. Είναι λίγο υπερβολικά ζεστές ,που κανονικά απαγορεύεται, οπόταν πρέπει να ταξιδεύω συνεχώς Λεμεσό-Λευκωσία, Λεμεσό -Λάρνακα για να βρίσκω τη σωστή θερμοκρασία πισίνας, μπορεί να είναι 25αρα, μπορεί να μην είναι 50αρα», σημείωσε.

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε 50άρα", είπε, οπόταν κάπου μένει λίγο πιο πίσω από τους άλλους, αλλά προσπαθεί όσο παραπάνω μπορεί να καλύψει εκείνα που δεν μπορούν να καλυφθούν.

Πάντα η πρώτη Ολυμπιάδα είναι υπερβολικά ξεχωριστή

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως βίωσε τη ζωή στο Ολυμπιακό χωριό, κατά την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα, αυτήν του Τόκιο, ο Νικόλας Αντωνίου είπε ότι πάντα η πρώτη Ολυμπιάδα είναι υπερβολικά ξεχωριστή.

«Ακόμα δεν πήγα στη δεύτερη. Περιμένω τώρα σε δύο εβδομάδες να είμαι εκεί. Είναι πάρα πολύ ξεχωριστά. Ήταν ό,τι πιο τέλειο έχω να περιγράψω. Καθημερινά εγώ έλεγα σε όλους ότι περνώ μια νέα μέρα, να την απολαμβάνω, να θυμούμαι τις εμπειρίες , επειδή ένιωθα ότι θα ξανά πάω. Ήταν απίστευτα. Είχαμε λίγο θέμα με τους οπαδούς, που δεν είχαμε οπαδούς. Εμένα με βόλεψε αναλόγως. Είχα μια καλή επίδοση», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, το Ολυμπιακό χωριό ήταν απίθανο.

«Δεν ξέρω τώρα πως θα είναι στο Παρίσι, επειδή οι Ιάπωνες είναι Ιάπωνες. Πάντα είναι λίγο πιο μπροστά από τους άλλους. Εμένα με ενθουσίασε υπερβολικά κάτι στο Ολυμπιακό Χωριό, που δεν το ξαναέζησα σε οποιουσδήποτε αγώνες πήγα. Ήταν το 24ώρο φαγητό, είχε 20 διαφορετικές κουζίνες, οπόταν όποια ώρα ήθελες μπορούσες να πας να φας και ήταν κάτι που με ενθουσίασε στο Ολυμπιακό Χωριό. Τώρα τα δωμάτια στο Παρίσι να δούμε πως θα είναι. Οι Ιάπωνες, όπως είπα, είναι πολύ καλύτεροι και να δούμε να εφαρμόσουμε και λίγο πως να ξεκουραζόμαστε καλύτερα», συμπλήρωσε.

Στο Παρίσι για ένα καλό ατομικό χρόνο

Ερωτηθείς ποιοι είναι οι στόχοι του για το Παρίσι και ποιές απαιτήσεις έχει από τον Νικόλα, ο Κύπριος πρωταθλητής είπε ότι πάει στο Παρίσι με ένα καλό ατομικό χρόνο.

«Οι απαιτήσεις μου είναι πάντα ψηλές , πάντα προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο και εύχομαι να πετύχω το ατομικό μου ρεκόρ , που είναι ο πιο σημαντικός στόχος για μένα φέτος. Ειδικά φέτος που ήταν υπερβολικά δύσκολη χρονιά, οπόταν αν καταφέρω να κατεβώ το 49,5 θα είμαι πολύ περήφανος», σημείωσε.

Σε παρατήρηση πως συνδυάζονται η προπόνηση και η φοιτητική ζωή, ο Νικόλας Αντωνίου είπε ότι «μπορεί να ακούγεται λίγο δύσκολο αλλά στην Αμερική το έχουν συνδυάσει τα τελευταία κάποια χρόνια και ξέρουν πως δουλεύει, σου λένε πως δουλεύει και δεν ήταν αυτό το πιο δύσκολο για μένα στην Αμερική, ήταν παραπάνω η κουλτούρα, ένα θέμα συνήθειας για κάποια πράγματα, μακριά από την οικογένεια, φίλους».

Όπως είπε, το Πανεπιστήμιο και η κολύμβηση ήταν το πιο εύκολο πράγμα στην Αμερική.

ΑΜΚΕ και Παγκόσμιοι πρωτάθλημα οι επόμενοι στόχοι

Αναφορικά με τουςεπόμενους στόχους του, ο Νικόλας Αντωνίου είπε ότι μετά το Παρίσι θα έρθει Κύπρο και στη συνέχεια θα πάει πίσω στην Αμερική.

«Εύχομαι να έχω μια καλή σεζόν και στο πανεπιστήμιο που είναι διαφορετική η πισίνα. Είναι short course yards , είναι η μισή (απόσταση) που κολυμπούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, (πρέπει) να προσαρμοστώ σε εκείνη την πισίνα και του χρόνου έχουμε ΑΜΚΕ , έχουμε και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οπόταν εκείνοι οι δύο είναι οι στόχοι μας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν βλέπει για μέλλον την Ολυμπιάδα στο Λος Άντζελες, ο Νικόλας Αντωνίου είπε: «Φυσικά, αλλά πάντα είναι πολύ νωρίς».

«Πρώτα να πάμε το 2024 και να δούμε πως θα εφαρμοστεί. Έτσι και αλλιώς, το 2028 είναι στο Λος Άντζελες, εγώ είμαι στο Μπέρκλεϊ, είναι 1 ώρα μακριά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να είμαστε μια χαρά», πρόσθεσε.

Ευχή να κάνει την Κύπρο περήφανη

Ο Κύπριος κολυμβητής, στο τέλος της συνέντευξης έστειλε το δικό του μήνυμα προς τη νέα γενιά, την κοινωνία και την πολιτεία, λέγοντας: «Εύχομαι να σας κάνω περήφανους. Εγώ και η αδελφή μου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για μια επιτυχία για την Κύπρο μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πολύ ειλικρινής άνθρωπος και φρόντισε το μπάσκετ με ευγένεια»
Ο θείος του Τζόκοβιτς ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας τένις
Νέα φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι πριν το Καλλιμάρμαρο
Επιβλήθηκε άνετα του Κοκκινάκη για την πρώτη νίκη της Team Europe στο Laver Cup o Τσιτσιπάς
Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης
Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα