Tα θαύματα τελείωσαν με τη Βελέζ, μεγάλο φαβορί ο Δικέφαλος του Βορρά

O συντάκτης της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας της Βοσνίας, Αντμίν Τσαούσεβιτς μιλάει στο Gazzetta για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μπόρατς και θέτει ως ακλόνητο φαβορί τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις το βράδυ της Τετάρτης (24/7) για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία να στέκεται εμπόδιο στο δρόμο του προς τη League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ενόψει του πρώτου ραντεβού στην Τούμπα, ο Αντμίν Τσαούσεβιτς, συντάκτης της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας στη Βοσνία, «Sportsport.ba» γράφει στο Gazzetta για τις δυναμικές των δυο αντιπάλων, με τον ΠΑΟΚ σε ρόλο ξεκάθαρου φαβορί.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί για να περάσει στον επόμενο γύρο. Το ποδόσφαιρο στη Βοσνία είναι σε χαμηλά επίπεδα και θα ήταν μεγάλη αίσθηση αν η Μπόρατς απέκλειε τον πρωταθλητή Ελλάδας. Στον πρώτο γύρο των προκριματικών, η Μπόρατς απέκλεισε την Εγνατία στα πέναλτι, στην πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που η Μπόρατς προκρίθηκε σε διπλούς αγώνες στη διεθνή σκηνή. Το 2020 κέρδισαν τη Sutjeska από το Μαυροβούνιο, αλλά λόγω του COVID-19 έπαιξαν μόνο ένα παιχνίδι.

Παρόλο που η Μπόρατς παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία, ειδικά απέναντι σε μεγάλες ομάδες που κερδίζουν συχνά αυτόν τον γύρο πρόκρισης. Η εμπειρία είναι σίγουρα από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ειδικά μετά από μια καλή χρονιά στο Conference League πέρυσι. Ένα μεγάλο συν για τον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα η ποιότητα των παικτών και ίσως μπορεί να τελειώσει τη δουλειά στη Θεσσαλονίκη. Η Μπόρατς δεν παίζει καλά εκτός έδρας και το γήπεδο της Τούμπας είναι συνήθως ένα μεγάλο προπύργιο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Αν το πρώτο παιχνίδι γινόταν στο στάδιο της Μπάνια Λούκα, θα ήταν γεμάτο και με 10.000 φιλάθλους, οπότε η Μπόρατς θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, το πρώτο παιχνίδι είναι στην Ελλάδα και η ρεβάνς θα μπορούσε να αποκτήσει τυπικό χαρακτήρα. Μετά την πρόκριση επί της Εγνατίας, η Μπόρατς θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με πολλή αυτοπεποίθηση και χωρίς πίεση. Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ σοβαρός στο πρώτο παιχνίδι. Η υποτίμηση των πρωταθλητών Βόσνιας θα μπορούσε να είναι μεγάλο λάθος.

Από την περασμένη σεζόν η Μπόρατς άλλαξε προπονητή, αλλά δεν έχει αλλάξει πολύ αγωνιστικά. Στον πάγκο ήρθε ο Μλάντεν Ζίζοβιτς. Του αρέσει να παίζει συντηρητικά με έμφαση στην άμυνα, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για επίθεση. Στο πρώτο σκέλος, θα μπορούσαμε να περιμένουμε πολλούς παίκτες της Μπόρατς πίσω από την μπάλα.

Υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα. Ο Στόγιαν Βράνιες είναι ο πιο έμπειρος και μπορεί να είναι κατά καιρούς επικίνδυνος και ο νέος τερματοφύλακας, Ντάμιαν Σισκόφσκι, ξεκίνησε καλά, αποκρούοντας πέναλτι απέναντι στην Εγνατία. Δύο μπακ, ο Sebastian Herera και ο Zoran Kvržić, είναι δυο παίκτες με μεγάλες ευθύνες. Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό Srđjan Grahovac και στην επίθεση, ο 20χρονος David Vukovic είχε μια μεγάλη έκρηξη την περασμένη σεζόν.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και για τις δυο ομάδες, φαίνεται αδύνατο να επαναληφθεί η κατάσταση πριν από τρία χρόνια, όταν η Βελέζ απέκλεισε εντυπωσιακά την ΑΕΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο...»

Πηγή: Gazetta.gr

Δειτε Επισης

Εθνική Ελλάδας: Πρόβλημα τελευταίας στιγμής με Μασούρα, δεν παίζει με Φινλανδία και Ιρλανδία
Με Φινλανδία ανοίγει ο νέος κύκλος της Ελλάδας του Γιοβάνοβιτς
Ελ Καμπί-Ουναΐ: Με καρδούλες και χεράκια συνεργασίας η αντίδρασή για το γκολ τους
«Ο Μαρσιάλ αναμένεται να συνεχίσει στη Φλαμένγκο»
«Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε συμφώνησαν για τον Κεντ, είπε ‘όχι’ ο παίκτης»
H λίστα του ΠΑΟΚ για τους αγώνες στη League Phase του Europa League
Σέντερ φορ μόνο αν φύγει ο Σπόραρ, τι είδους στράικερ ψάχνει ο Παναθηναϊκός
Ετοιμάζεται να φέρει τον Πορτογάλο χαφ Ολιβέιρα, ο Ολυμπιακός
Τα ευρωπαϊκά του Ολυμπιακού Πειραιώς στη Δερύνεια (Pics)
«Σε συζητήσεις με τον Ουναχί ο Παναθηναϊκός»