Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ο Ιούλιος είναι πάντα ένας ζεστός μήνας, όχι μόνο για τις θερμοκρασίες στην Κύπρο, αλλά και για τις καυτές μεταγραφικές υποθέσεις σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Οι ομάδες αναζητούν πάντα να πετύχουν το καλύτερο deal, ώστε να αποκτήσουν τους παίκτες που θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, για τους οποίους τα ποσά εκτοξεύθηκαν σε δυσθεώρητα μεγέθη και αποτέλεσαν ρεκόρ.

Παρακάτω θα δούμε τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Μπαρτσελόνα έχει την πιο συχνή παρουσία σε αυτή τη δεκάδα.

  1. Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αποφάσισε το 2018, μετά από τρεις διαδοχικές κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, να αποχωρήσεις από τη “βασίλισσα” με προορισμό την Ιταλία και τη Γιουβέντους. Η μετακίνησή του στοίχισε στους “μπιανκονέρι” 117 εκατομμύρια ευρώ.

  1. Τζακ Γκρίλις

Η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε έναν εξτρέμ το 2021 και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ζήτησε τον πρώην αρχηγό της Άστον Βίλα. Οι “Σίτιζενς” ξόδεψαν 117.50 εκατομμύρια ευρώ, με τον Γκρίλις τότε, να έχει αξία 65 εκατομμύρια, με βάση το transfermarkt.

  1. Αντουάν Γκριζμάν

Ο Γάλλος επιθετικός έκανε τις καλύτερες σεζόν του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ερχόμενος από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Μπαρτσελόνα τον έκανε δικό της το 2019. Για να συμβεί αυτό, έβγαλε από τα ταμεία της 120 εκατομμύρια ευρώ, με τον παίκτη πλέον να έχει επιστρέψει στους “Κολτσονέρος”.

  1. Εντέν Αζάρ

Ο Βέλγος ακραίος επιθετικός αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2023 και αποτέλεσε επίσημα, μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “μπλάνκος” ξόδεψαν 120.80 εκατομμύρια ευρώ για να πείσουν την Τσέλσι να τον παραχωρήσει, το 2019.

  1. Ένσο Φερνάντες

Η Τσέλσι έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι με τις ομάδες που σπαταλούν τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές, τα τελευταία χρόνια. Ένας παίκτης που στοίχισε πολλά, ήταν ο Αργεντινός Ένσο Φερνάντες, το 2022, όταν άφησε τη Μπενφίκα για τους “μπλε” έναντι του ποσού των 121 εκατομμυρίων ευρώ.

  1. Ζοάο Φέλιξ

Ο Πορτογάλος επιθετικός ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το 2019 και άφησε τη Μπενφίκα για να πάει στην Ισπανία και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι “Κολτσονέρος” πλήρωσαν 127.20 εκατομμύρια ευρώ τους Λουζιτανούς και… ακόμα το μετανιώνουν, αφού ο Φέλιξ δεν “κόλλησε” ποτέ με τον Τσόλο Σιμεόνε και τη φιλοσοφία του!

  1. Ουσμάν Ντεμπελέ

Στα 20 του, τότε, ο Γάλλος εξτρέμ είπε “ναι” στην πρόταση της Μπαρτσελόνα και εντάχθηκε στο δυναμικό των “μπλαουγράνα” το καλοκαίρι του 2017. Οι Καταλανοί ξόδεψαν 135 εκατομμύρια ευρώ για να κάμψουν τις αντιστάσεις της Ντόρτμουντ, όμως ο Ντεμπελέ ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

  1. Φιλίπε Κοουτίνιο

Άλλος ένας παίκτης που αποτέλεσε άκρως αποτυχημένη επένδυση για τη Μπαρτσελόνα, ο Βραζιλιάνος μέσος αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2018, με κόστος 135 εκατομμύρια ευρώ. Πτωτική η καριέρα του από τότε, επέστρεψε στην Άστον Βίλα, μετά το δανεισμό του στην Αλ-Ντουχαίλ το τρέχον καλοκαίρι, με χρηματιστηριακή αξία μόλις 7.5 εκατομμύρια ευρώ.

  1. Κιλιάν Εμπαπέ

Ο Εμπαπέ είναι ο νέος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, μετακομίζοντας από το Παρίσι, στην ισπανική πρωτεύουσα, με μηδενικό κόστος. Ωστόσο, για να τον αγοράσει η Παρί Σεν-Ζερμέν από τη Μονακό, το 2018, πλήρωσε 180 εκατομμύρια ευρώ.

  1. Νεϊμάρ

Εξωφρενικό το ποσό που ξόδεψαν οι Παριζιάνοι και για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, που αποτελεί ακόμα και σήμερα την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Παρί έδωσε 222 εκατομμύρια ευρώ στη Μπαρτσελόνα στο 2017 για να τον κάνει δικό της, όταν ο Νεϊμάρ ήταν 25 χρόνων.

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Iρλανδία-Αγγλία: Ο Κάρσλεϊ έγινε ήδη... viral, μπέρδεψε τους πάγκους των ομάδων
Μπαρτσελόνα: Πλησιάζει η επιστροφή του Ντε Γιόνγκ στη δράση
Ρούνεϊ: Δεν ξεχνά την τέχνη, απίθανο γκολ με τους Legends της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πένθος στη Λίβερπουλ: Πέθανε ο Ρον Γέιτς
Η Τσέλσι θα πληρώνει τον Στέρλινγκ για να αγωνίζεται στην Άρσεναλ
Nations League: Πάρτι της Ιταλίας στο Παρίσι, 3-1 τη Γαλλία
Το απόλυτο βίντεο με τα 900 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο!
Στα κατεχόμενα ο Ροναλντίνιο για τα «διεθνή βραβεία κορυφής»
Νίκη Πορτογαλίας επί Κροατίας με το 900ο γκολ του Ρονάλντο-Όλα τα αποτελέσματα του Nations League
Ιστορία έγραψε το Σαν Μαρίνο-Πέτυχε την πρώτη επίσημη νίκη της ιστορίας του