Η Εθνική Γυναικών Κ18 ηττήθηκε από το Κόσσοβο αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά

Με ήττα για την Εθνική Γυναικών Κ18, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση που έγινε στο Κόσσοβο με αντίπαλο τη γηπεδούχο ομάδα για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου στη διοργάνωση του FIBA U18 Women`s Eurobasket Division C.

Αν και πάλεψε ως το τέλος η ομάδα μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε το προβάδισμα σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, εν τούτοις έχασε με 61-54.

Όμως έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για την ημιτελική φάση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα, ανάμεσα σε Κόσσοβο και Μάλτα, από τη στιγμή που έχει θετικό συντελεστή πόντων, μέσα από τα δυο παιχνίδια που είχε να δώσει για τον 1ο όμιλο.

Επομένως, είτε ως 1η είτε ως 2η, η ομάδα μας θα αγωνισθεί στην ημιτελική φάση.

Μετά το αρχικό 2-0 για την ομάδα μας, το Κόσσοβο, ήταν καλύτερο σε άμυνα και επίθεση και καταγράφοντας ένα σερί 14-3, προηγήθηκε με 14-5. Στη συνέχεια όμως η Εθνική μας, βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια, μείωσε σε 16-14, πριν το 19-14, σκορ με το οποίο το Κόσσοβο προηγήθηκε στο τέλος της 1ης περιόδου.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονταν και τόσο καλά για την Εθνική μας κατά τη 2η περίοδο, καθώς η ομάδα του Κοσσόβου, εξακολουθώντας να βρίσκει περισσότερες λύσεις στην επίθεση, κατάφερε να αποσπαστεί με 34-22, κάτι που έγινε στο 18`.

Στη συνέχεια όμως οι κοπέλες μας αντέδρασαν, για να μειώσουν σε 34-27, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου, το Κόσσοβο προηγήθηκε με 38-29.

Σταθερά κρατούσε το προβάδισμα πάνω από το +10, στις αρχές της 3ης περιόδου η ομάδα του Κοσσόβου, τη στιγμή που οι παίκτριες μας έψαχναν λύσεις κυρίως στο εκτελεστικό κομμάτι, αλλά δεν ήταν αρκετά εύστοχες.

Λίγο μετά το 28`, το Κόσσοβο προηγήθηκε με 51-38, ενώ στο 30`, είχε το προβάδισμα με 51-41.

Αν και το σκηνικό παρέμενε αμετάβλητο όσον αφορούσε το κομμάτι της διακύμανσης, κατά τις αρχές της 4ης περιόδου, εν τούτοις σε τρεις περιπτώσεις, η ομάδα μας έριξε τη διαφορά στο -5 και έδειξε ότι μπορούσε να έφθανε ως και την ανατροπή.

Κάτι που τελικά δεν έγινε και έτσι το Κόσσοβο πήρε τη νίκη με 61-54.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-19, 29-38, 41-51, 54-61.

Κόσσοβο (Lorik Kllokoqi): Uka, Haziri 5 (1), Ηoti 9, Tuhina 7, Bilalli 4, Mehmeti 11 (3), Tahiri 2, Sharti 2, Gashi 12 (1), Rexhepi 9 (1).

Κύπρος (Γαλάτεια Αγιομαμίτη): Μιχαήλ 3 (1), Κουλουμή, Ελευθερίου 9 (3), Πατσαλίδου 11 (3), Πέτρου 2, Σάββα 3, Σιαμπουλλή 4, Ευτυχίου 12 (2), Μορφίτη 10.

Δειτε Επισης

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πολύ ειλικρινής άνθρωπος και φρόντισε το μπάσκετ με ευγένεια»
Ο θείος του Τζόκοβιτς ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας τένις
Νέα φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι πριν το Καλλιμάρμαρο
Επιβλήθηκε άνετα του Κοκκινάκη για την πρώτη νίκη της Team Europe στο Laver Cup o Τσιτσιπάς
Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης
Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα