Κανονικά η τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι παρά το σαμποτάζ στα τρένα (pics)

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό διαβεβαίωσε ότι η επίθεση κατά σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας «δεν θα έχει αντίκτυπο στην τελετή» έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα το βράδυ, «διότι δεν έχει επιπτώσεις στο δίκτυο μεταφορών» της περιοχής του Παρισιού.

«Είναι δολιοφθορά», δήλωσε η δήμαρχος στα ισπανικά σε δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση με τον Ισπανό βασιλιά Φελίπε. «Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, αλλά δεν θα έχει αντίκτυπο στην τελετή σήμερα το βράδυ, διότι δεν έχει επιπτώσεις στο δίκτυο μεταφορών της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς», πρόσθεσε η ίδια.

Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας καταδίκασε νωρίτερα σήμερα τις εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος των γαλλικών σιδηροδρόμων, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα στην εκτέλεση δρομολογίων, πλήττοντας εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες ενόψει και της έναρξης, σήμερα, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας-Κάνουν... κάμπινγκ στους σταθμούς, έκκληση στους επιβάτες να μείνουν σπίτι

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν καταδίκασε τις επιθέσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι το Βερολίνο θα περιμένει το αποτέλεσμα των ερευνών που διεξάγουν οι αρμόδιες γαλλικές υπηρεσίες. Αναφερόμενη στην επικείμενη παρουσία του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην αποψινή τελετή έναρξης των Αγώνων, η κυρία Χόφμαν εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι γαλλικές αρχές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), μεταξύ των δρομολογίων που επηρεάζονται από τον εμπρησμό είναι και η σύνδεση Στρασβούργο - Παρίσι, με την οποία συνδέονται και τα δρομολόγια από τη Γερμανία προς τη γαλλική πρωτεύουσα. Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί εντός του Σαββατοκύριακου.

1

2

3

4

5

7

8

Εξάλλου, το γαλλοελβετικό αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης επαναλειτούργησε μετά την εκκένωσή του σήμερα το πρωί ύστερα από προειδοποίηση για βόμβα, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αρχές του αεροδρομίου, επισημαίνοντας ότι επαναλειτούργησε αφού ακολουθήθηκε το συνηθισμένο πρωτόκολλο ασφαλείας. Οι αρχές του διαμερίσματος Άνω Ρήνου είχαν ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι υπήρχε "προειδοποίηση για βόμβα" και ότι θα ακολουθείτο "η συνήθης διαδικασία", η οποία προβλέπει την αποστολή πυροτεχνουργών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθεροι σκοπευτές παντού στο Παρίσι-Κλειστός ο εναέριος χώρος, σε ετοιμότητα τα Mirage

Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν

Δειτε Επισης

Ο Κριστιάνο παίρνει τα διπλάσια από τον Μέσι, αμείβεται με 500 ευρώ το λεπτό
Η τελευταία ευκαιρία της Mercedes να δώσει στον Χάμιλτον μονοθέσιο «νικητή»
Ο Μεντβέντεφ πήρε 1,5 εκατ. δολάρια για ένα παιχνίδι τένις στη Σαουδική Αραβία
Μεγάλη νίκη του Κεραυνού-Ήττες για ΑΕΚ, Ανόρθωση και γυναικεία ΑΕΛ στο Europe Cup
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Μονακό στην ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής της Euroleague
Αποθέωσε τον Σπανούλη ο Αντετοκούνμπο-«Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι τα πράγματα, δεν ήθελα να τον απογοητεύσω»
Αποκλεισμός για τα αδέλφια Τσιτσιπά στο τουρνουά της Αμβέρσας
Tετραετές συμβόλαιο στους Γκρίζλις υπέγραψε ο Σκότι Πίπεν Τζούνιορ
«Μακρύς ο δρόμος για ισότητα των φύλων στον αθλητισμό»
«Άχρηστες οι συγκρίσεις του Βig-4 με Σίνερ και Αλκαράθ, κέρδισα τα τρόπαια χάρη σε Τζόκοβιτς και Φέντερερ»