Παρίσι 2024: Στόχος της τζουντόκα Σοφίας Ασβεστά να κερδίσει τον πρώτο αγώνα

Με στόχο να μπει στην πρώτη 16αδα, η Σοφία Ασβεστά, η κορυφαία Κύπρια τζουντόκα και ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του κυπριακού τζούντο, στην πρώτη της Ολυμπιάδα, αντιμετωπίζει σήμερα Κυριακή, στον Α' προκριματικό γύρο στα -52kg, την Soumiya Iraoui, από το Μαρόκο.

Ο αγώνας έχει οριστεί για τις 10 τοπική ώρα (11:00 ώρα Κύπρου) και με νίκη, όπως άλλωστε είναι και ο στόχος της, η Σοφία Ασβεστά προκρίνεται στη φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλίδα, Amandine Buchard. Τον αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ακολούθως θα  επισκεφτεί το Ολυμπιακό Χωριό.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια θεωρεί μεγάλη εμπειρία τη συμμετοχή της με την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, και δηλώνει έτοιμη για τον αγώνα.

Το τζούντο συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 με πέντε αθλητές, το 1984 στο Λος Άντζελες με δύο, το 1988 στη Σεούλ με δύο, το 1992 στην Βαρκελώνη με δύο, το 2004 στην Αθήνα με τον Χρίστο Χριστοδουλίδη, -νυν προπονητή της Σοφίας Ασβεστάς -, και το 2024 στο Παρίσι με την 24χρονη Ασβεστά.

Σοφία Ασβεστά και Soumiya Iraoui δεν έχουν παίξει ξανά μαζί, και όπως είπε ο προπονητής της, ο οποίος ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος του κυπριακού τζούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από 20 χρόνια, στην Αθήνα το 2004, η Κύπρια τζουντόκα στοχεύει να κερδίσει τον πρώτο αγώνα .

«Η Σοφία είναι καλά, κάνει την προπόνηση της. Η κλήρωση δεν είναι ούτε εύκολη  ούτε δύσκολη. Στόχος να μπει στην πρώτη 16αδα. Η κλήρωση είναι σχετικά καλή , υπάρχει περίπτωση να κερδίσει και αν κερδίσει στον επόμενο αγώνα θα τα δώσει όλα», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι