Πέρασε στη επόμενη φάση η αθλήτρια του Τζούντο Σοφία Ασβεστά

Η Σοφία Ασβεστά, η κορυφαία Κύπρια τζουντόκα και ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του κυπριακού τζούντο, κέρδισε και πέρασε στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ασβεστά κέρδησε την Soumiya Iraoui, από το Μαρόκο και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Γαλλίδα, Amandine Buchard.

Βιογραφικό Σοφίας Ασβεστάς

Η Σοφία Ασβεστά γεννήθηκε στις 5.6.2000 στη Λεμεσό, ο πατέρας της είναι Κύπριος και η μητέρα της Ρωσίδα. Ασχολήθηκε με το Τζούντο από μικρή ηλικία και αγωνίζεται στην κατηγορία των 52 κιλών. Ανήκει στην Ακαδημία τζούντο Χριστοδουλίδη και εξασφάλισε την πρόκριση της μέσω της ηπειρωτικής κάρτας καθώς στο κριτήριο αυτό, ήταν 9η από τις 12 αθλήτριες που εξασφάλισαν δικαίωμα συμμετοχής στο «Paris 2024». Αυτή θα είναι η πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και γενικότερα αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή γυναίκας τζουντόκα από την Κύπρο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει για κορυφαία της στιγμή την 5η θέση που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών φέτος.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει  θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και στον χρυσό χορηγός της, την Τράπεζα Κύπρου, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι