Αστυνόμευση γηπέδων: Περί... πολυτέλειας ο λόγος

Πολυτέλεια η αστυνόμευση ποδοσφαιρικών αγώνων, ανέφερε σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς το κόστος για τον φορολογούμενο πολίτη σε κρίσιμα παιχνίδια, ανέρχεται στις 30.000 ευρώ. Και μιας και άνοιξε η συζύτηση για τα χρήματα που καταβάλει ο φορολογούμενος, να μας πει ο κ. Υπουργός, πόσα κοστίζει στο φορολογούμενο πολίτη η παροχή ασφάλειας σε σημαίνοντα πρόσωπα; Πόσο κοστίζει η αστυνόμευση μιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας, όπου για κάθε διαμαρτυρόμενο υπάρχει και ένας αστυνομικός;

Ομολογουμένως κύριε Υπουργέ με αυτή την λογική, ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε τις εκδηλώσεις, τις απεργιακές κινητοποιήσεις και ότι μπορεί να θεωρείται ως πολυτέλεια και άπτεται της ασφάλειας των πολιτών.

Λογικά και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει τους αστυνομικούς για να τον προστατεύουν. Πλην της Ελλάδας δεν είδαμε σε άλλη χώρα την Πολιτεία να θέλει να στερήσει την ψυχαγωγία της μάζας των πολιτών, γιατί αδυνατεί να ελέγξει τους λίγους.

Υπουργέ, αν είναι μόνο το θέμα του κόστους θα μπορούσατε να ζητήσετε συμπληρωματικό προϋπολογισμό και να εξηγήσετε τους λόγους. Κύριε Χαρτσιώτη, ίσως το πρόβλημα να μην είναι μόνο το κόστος, αλλά και η ανάληψη της ευθύνης σε τυχόν επεισόδια; Ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι και να προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις; Η λεγόμενη πρόληψη...

Τόσος ντόρος που έγινε για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών θα έπρεπε να σας έχει κτυπήσει το καμπανάκι και να δείτε πως αρκετοί εκ των φορολογούμενων πολιτών κόπτονται για το ποδόσφαιρο και αντί να κλείνεται τις κερκίδες, θα έπρεπε να βρείτε τρόπους να αποβάλετε τα ταραχοποιά στοιχεία.

Είναι κοινός αποδεκτό, ότι έχουμε πρόβλημα με τους χούλιγκαν. Δημιουργούνται επεισόδια, άνθρωποι τραυματίζονται, περιουσίες καταστρέφονται. Τα έχουμε δει να συμβαίνουν, ωστόσο, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για αποφάσεις που σκοπό δεν έχουν την προστασία των φιλάθλων και ευρύτερα των πολιτών, αλλά αποσκοπούν στο να διώξουν την ευθύνη από την Αστυνομία και τους έχοντας το πρόσταγμα για την ασφάλεια.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, έπρεπε όλα αυτά τα ζητήματα να έχουν λυθεί, να έχουν βρεθεί οι τρόποι, ούτως ώστε οι υγείες φίλαθλοι να πηγαίνουν στο γήπεδο και να νιώθουν ασφάλεια.

Ευτυχώς οι φίλαθλοι σας δείχνουν τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσετε και σίγουρα δεν είναι αυτός του κλεισίματος των γηπέδων.

Ίσως αν από πέρσι όταν ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική σεζόν όλοι αρμόδιοι καθόσασταν σε ένα τραπέζι και βάζατε κάτω λύσεις και όχι τιμωρίες, τώρα η συζήτηση θα ήταν τελείως διαφορετική και όχι να συζητάμε αν θα έχουμε κόσμο φιλοξενούμενων ομάδων. Άλλωστε αν δούλεψε το μέτρο που πήρατε από πέρσι, θα κριθεί όταν αυτό αρθεί και όχι από πριν. Και το μέτρο θα είναι επιτυχημένο, μόνο αν σταματήσουν τα επεισόδια, γιατί τότε αυτό θα αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα. Αν γίνει αυτό, τότε θα πρέπει όλοι να σας το πιστώσουμε κύριε Χαρτσιώτη και θα είναι σημαντικό παράσημο για εσάς.

Αν και για εσάς όπως ο ίδιος δηλώσατε, αποτελεί πολυτέλεια η αστυνόμευση και το κόστος των 30.000 ευρώ, για τους φορολογούμενους πολίτες που θα τα δώσουν, σίγουρα είναι προτεραιότητα γιατί αφορά την ασφάλεια τους.

*Οπαδός

Δειτε Επισης

Πού είναι τα δρακόντεια μέτρα μέσα σε αυτό το βίντεο;
Ενέργεια... υψηλού κινδύνου από την Αστυνομία στο Αντώνης Παπαδόπουλος
Μέσι και Σουάρες πάνω σε σκάφος μαζί με τις συζύγους τους
ΒΙΝΤΕΟ: Ποδοσφαιριστής στο Περού έκανε την ανάγκη του, εν ώρα αγώνα, στη γωνία του κόρνερ
Νίκολα Γιόκιτς, ένας από μας: Με κοιλιά έξω, μπίρα και πούρο πανηγύρισε το χάλκινο της Σερβίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Καραλής αποκάλυψε τι συνέβη μετά την απονομή στους Ολυμπιακούς και είχε... πολύ ποτό με τον πατέρα του
ΒΙΝΤΕΟ: Γαλλίδα αθλήτρια έκανε ρεκόρ Ευρώπης και μετά πρόταση γάμου στον σύντροφό της
Viral η είσοδος του Τεντόγλου στον τελικό-«Όταν επιστρέφεις στη δουλειά μετά τις διακοπές»
Το πιο viral τατουάζ αθλητή που είδαμε στο Παρίσι
Το πρώτο και σημαντικότερο... μετάλλιο για την Κύπρο στους Ολυμπιακούς-Έγινε πατέρας ο Μίλαν