Μπαίνει στη μάχη για μετάλλιο ο ξιφομάχος Αλέξανδρος Τοφαλίδης-Το μήνυμα του στη νεότερη γενιά

Με την ελπίδα να κερδίσει ένα μετάλλιο ρίχνεται σήμερα, Δευτέρα στην μάχη του Ολυμπιακού τουρνουά ξιφασκίας, στο αγώνισμα του Ξίφους Ασκήσεως (Foil), ο Κύπριος αθλητής, Αλέξανδρος Τοφαλίδης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στους «64», στο Grand Palais - Red Piste, τον Πολωνό Andrian Wojtkowiak.

Η διαδικασία του αγώνα περιλαμβάνει αρκετούς γύρους άμεσης εξάλειψης, που κορυφώνονται με τους τελικούς. Ο αγώνας είναι ορισμένος για τις 09:25 τοπική ώρα (10:25 ώρα Κύπρου).

Ο κύριος στόχος του Αλέξανδρου Τοφαλίδη για την Ολυμπιάδα είναι να εκπροσωπήσει την Κύπρο με τιμή και αξιοπρέπεια, ελπίζοντας να κερδίσει ένα μετάλλιο, λέει.

«Θέλω να φύγω από τους αγώνες γνωρίζοντας ότι έδωσα το μέγιστο των προσπαθειών μου. Επιπλέον, στοχεύω να εμπνεύσω άλλους, ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά στην Κύπρο, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους», είπε ο Κύπριος ξιφομάχος.

Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης δηλώνει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος και ενθουσιασμένος να αγωνιστεί και ελπίζει όλοι οι Κύπριοι να τον υποστηρίξουν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. «Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα και να φέρουμε περηφάνια στην Κύπρο μας» , σημείωσε.

Για να δει από κοντά τις προσπάθειες του Κύπριου ξιφομάχου, έφτασε στο Παρίσι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Κωνσταντίνος Ταλιώτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι