Εκπληκτική εμφάνιση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη και πρόκριση στους «32»

Θετικό ήταν το ξεκίνημα για τον Κύπριο ξιφομάχο, στο αγώνισμα του Ξίφους Ασκήσεως, στην κόκκινη πίστα, του Ολυμπιακού Τουρνουά Ξιφασκίας, το οποίο διεξάγεται στο Grand Palais-Alexandre III. Επικρατώντας στη φάση των «64» με 15-10 του Πολωνού, Adrian Wojtkowiak, προκρίθηκε στους «32». 

Επόμενος αντίπαλος του Κύπριου ξιφομάχου είναι ο Αμερικανός, Nick Itkin, με τον αγώνα να είναι ορισμένος για τις 13:35 τοπική ώρα (14:35 ώρα Κύπρου).

DOC.20240729.7051772.z6rg4ncA

Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης, Νο 96 στον κόσμο, μπήκε στην πίστα με χαμόγελο, χαιρετώντας τον κόσμο και έτυχε συνεχούς ενθάρρυνσης από υποστηρικτές του. Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία αποτελεί και την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του.

DOC.20240729.7051796._UgLH4cR

Ο ξιφομάχος φορώντας τη μάσκα του με τη σημαία της Κύπρου, ξεκίνησε τον αγώνα με τον Πολωνό αντίπαλό του, Νο 75 στον κόσμο, να πάιρνει την πρώτη επίθεση. Ο Κύπριος πρωταθλητής, ο οποίος ξεκίνησε από την αρχή τον αγώνα πολύ καλά, μπαίνοντας επιθετικά, απάντησε, κάνοντας το 1-1. Η εξέλιξη του αγώνα μέχρι το 2:50 πήγαινε πόντο -πόντο, ωστόσο στο 2:49 ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης πήρε προβάδισμα, το οποίο διαχειρίστηκε πολύ καλά μέχρι το τέλος.

DOC.20240729.7051774.0OVgQ-Ig

Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης γεννήθηκε στις 13.3.1993, στο Λονδίνο, όπου ζει και ασχολείται με την Ξιφασκία από πολύ μικρή ηλικία. Αγωνίζεται στο Ξίφος Ασκήσεως και ανήκει στον όμιλο Inspion Sports. Προπονητής του είναι ο Μπέντζαμιν Πεγκς. Εξασφάλισε την πρόκριση του από το προ – Ολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 75 αθλητές και παράλληλα τη μοναδική κάρτα πρόκρισης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι