Εκπληκτική εμφάνιση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη και πρόκριση στους «32»

Θετικό ήταν το ξεκίνημα για τον Κύπριο ξιφομάχο, στο αγώνισμα του Ξίφους Ασκήσεως, στην κόκκινη πίστα, του Ολυμπιακού Τουρνουά Ξιφασκίας, το οποίο διεξάγεται στο Grand Palais-Alexandre III. Επικρατώντας στη φάση των «64» με 15-10 του Πολωνού, Adrian Wojtkowiak, προκρίθηκε στους «32». 

Επόμενος αντίπαλος του Κύπριου ξιφομάχου είναι ο Αμερικανός, Nick Itkin, με τον αγώνα να είναι ορισμένος για τις 13:35 τοπική ώρα (14:35 ώρα Κύπρου).

DOC.20240729.7051772.z6rg4ncA

Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης, Νο 96 στον κόσμο, μπήκε στην πίστα με χαμόγελο, χαιρετώντας τον κόσμο και έτυχε συνεχούς ενθάρρυνσης από υποστηρικτές του. Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία αποτελεί και την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του.

DOC.20240729.7051796._UgLH4cR

Ο ξιφομάχος φορώντας τη μάσκα του με τη σημαία της Κύπρου, ξεκίνησε τον αγώνα με τον Πολωνό αντίπαλό του, Νο 75 στον κόσμο, να πάιρνει την πρώτη επίθεση. Ο Κύπριος πρωταθλητής, ο οποίος ξεκίνησε από την αρχή τον αγώνα πολύ καλά, μπαίνοντας επιθετικά, απάντησε, κάνοντας το 1-1. Η εξέλιξη του αγώνα μέχρι το 2:50 πήγαινε πόντο -πόντο, ωστόσο στο 2:49 ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης πήρε προβάδισμα, το οποίο διαχειρίστηκε πολύ καλά μέχρι το τέλος.

DOC.20240729.7051774.0OVgQ-Ig

Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης γεννήθηκε στις 13.3.1993, στο Λονδίνο, όπου ζει και ασχολείται με την Ξιφασκία από πολύ μικρή ηλικία. Αγωνίζεται στο Ξίφος Ασκήσεως και ανήκει στον όμιλο Inspion Sports. Προπονητής του είναι ο Μπέντζαμιν Πεγκς. Εξασφάλισε την πρόκριση του από το προ – Ολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 75 αθλητές και παράλληλα τη μοναδική κάρτα πρόκρισης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξενάγησε σε live μετάδοση τον διάσημο youtuber IShowSpeed στην Ακρόπολη
Νέα ευκαιρία για εισιτήρια για το παιχνίδι Ισπανία-Ελλάδα στη Λεμεσό για το Εurobasket
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στον Ολυμπιακό
Η Μπασκόνια ανακοίνωσε τον Ρόντιονς Κούρουτς
Συμπλήρωσαν το παζλ των ημιτελικών του Wimbledon Σβιόντεκ και Μπένσιτς
Ο ΚΟΑ περνά στην πρακτική εφαρμογή του προγράμματος «Start to Talk Cyprus»
Βόμβα στη Formula 1-Η Red Bull απέλυσε τον Christian Horner
Στα ημιτελικά του Wimbledon με ανατροπή η Σαμπαλένκα
Με Νούρκιτς, Μούσα και Γκάρζα η κλήση της Βοσνίας ενόψει EuroBasket 2025
Μουζουρίδης: Το 2025 χρονιά-ορόσημο για την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης