Οι Τούρκοι πέταξαν για τους «8» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεμιράλ

H Τουρκία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024. Η ομάδα του Μοντέλα επικράτησε 2-1 της Αυστρίας και πλέον περιμένει την Ολλανδία στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρόκειται για την καλύτερη πορεία των Τούρκων από το Euro του 2008.

Πρωταγωνιστής για τους Τούρκους ήταν ο Ντεμιράλ. Εκείνος άνοιξε το σκορ μόλις στα 57 δευτερόλεπτα και πέτυχε το ταχύτερο γκολ στην ιστορία των νοκ-άουτ του Euro. Ο Ντεμιράλ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με κεφαλιά στο 59' και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Η Αυστρία μείωσε στο 66' με τον Γκρέγκοριτς, όμως οι Τούρκοι άντεξαν την πίεση και κράτησαν το προβάδισμα, μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Μάλιστα στο 90+4' ο Μπάουμγκαρντνερ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα της Τουρκίας, Γκιουνόκ, να πραγματοποιεί τεράστια απόκρουση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φανταστικό ρυθμό και την Τουρκία να ανοίγει το σκορ μόλις στα 57 δευτερόλεπτά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιουλέρ από τα δεξιά, υπήρξε αλαλούμ στην άμυνα των Αυστριακών, ο Πενς έδιωξε και ο Ντεμιράλ σούταρε για το 1-0.

Οι Αυστριακοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα. Ο Μπαουμγκάρντνερ σούταρε από τα δεξιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στη συνέχεια, ο Σμιντ εκτέλεσε κόρνερ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, παράλληλα με την εστία, αλλά κοντά στην γραμμή. Εκεί σωτήριος ήταν ο Ντεμιράλ και όλα αυτά μόλις στο 5'.

Η Αυστρία γινόταν απειλητική, με την Τουρκία να χτυπάει στην αντεπίθεση. Στο 25' ο Ντεμιράλ πήρε την κεφαλιά στην μικρή περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Κορμιά... έπεφταν μέχρι και το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, το οποίο έληξε με πλασέ του Μπάουμγκαρντνερ, που έφυγε λίγο άουτ.

O Ράνγκνικ έριξε στο παιχνίδι τους Γκρέγκοριτς και Πρας, η Αυστρία έγινε πιο επιθετική και πίεζε ασφυκτικά την Τουρκία. Στο 50' ο Γκρέγκοριτς πήρε την κεφαλιά, νικώντας τον Ντεμιράλ, δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκρέγκοριτς είδε τρομερά τον Αρναούτοβιτς στην πλάτη της άμυνας της Τουρκίας, πλάσαρε, αλλά ο Γκιουνόκ απέκρουσε. Στο 53' ο Λάιμερ ελίχθηκε, πάτηςε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως αστόχησε.

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 59' η Τουρκία διπλασίασε τα τέρματά της. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντεμιράλ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, νίκησε τον Ντάνσο και βρήκε δίχτυα για το 2-0 της ομάδας του.

Η Αυστρία μείωσε στο 66'. Ο Πος πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, έδωσε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που αφύλακτος Γκρέγκοριτς εκτέλεσε για το 2-1. Μάλιστα, αμέσως μετά ο Γκρέγκοριτς είχε νέα ευκαιρία, με κεφαλιά του. Στη συνέχεια, η εικόνα του ματς ήταν σταθερή. Η Αυστρία είχε την κατοχή και έψαχνε την ισοφάριση, ενώ η Τουρκία προστάτευε τα μετόπισθεν και προσπαθούσε να φύγει στην κόντρα.

Στο 84' ο Μπάουμγκαρντνερ πήρε κεφαλιά, μετά από κακή έξοδο του Γκιουνόκ, αλλά στόχο δεν βρήκε. Στο 90+4' η Τουρκία ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και είχε την ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς. Ο Καντιόγλου βρήκε τον Γιλμάζ, εκείνος πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αυστρίας.

Το φινάλε ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό. Στο 90+4' ο Μπαουμγκαρντνερ πήρε την κεφαλιά και ο Γκιουνόκ έδιωξε ηρωικά, στην απόκρουση ίσως του τουρνουά. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Τούρκους να πανηγυρίζουν τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά.

AΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Πος, Ντάνσο, Λιένχαρτ (64' Βέμπερ), Μουένε (46' Πρας), Σάιβαιλντ, Σμιντ (46' Γκρέγκοριτς), Μπάουμγκαρντνερ, Λάιμερ (64' Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκινόκ, Μούλντουρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιούκσεκ (58' Όζτσαν), Γκιουλέρ (78' Ακτούρκογλου), Κοκτσού (83' Καχβετσί), Γιλντίζ (76' Γιοκουσλού), Γιλμάζ

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Άρωμα τελικού στο σούπερ ντέρμπι Ισπανία-Γερμανία!
Ματσάρες στο Euro, Ισπανία - Γερμανία και Πορτογαλία - Γαλλία, με 0% γκανιότα και αμέτρητες επιλογές από την Megabet Plus
Δυνατή μάχη πρόκρισης στο Κόπα Αμέρικα, Βενεζουέλα - Καναδάς, με κορυφαίες επιλογές μόνο από την Megabet Plus
Ο Βερτόνγκεν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Βελγίου
Ο Ερντογάν στήριξε τον Ντεμιράλ-«Έδειξε τον ενθουσιασμό του»
Σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA ο νέος κανoνισμός επικοινωνίας μεταξύ διαιτητών και παικτών
Με αναστολή η ποινή στον Μπέλιγχαμ, παίζει κανονικά με Ελβετία
Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει ποσοστό 50% στις εκτελέσεις πέναλτι με την Αργεντινή
Μπαπέ για τις εκλογές στην Γαλλία-«Δεν μπορούμε να δώσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων»
Μπερνάρντο Σίλβα για τα δάκρυα του Ρονάλντο-«Είμαστε άνθρωποι...»