Ηττήθηκε από την Ισπανία η Ελλάδα, παίζει τα ρέστα της σε τελικό με την Αυστραλία

Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ προσπάθησε ξανά, έδωσε μάχη αλλά γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η Ισπανία ήταν ανώτερη συνολικά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της ελληνικής ομάδας και έφτασε σε μια νίκη με 84-77 που φέρνει τη Γαλανόλευκη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η Ελλάδα πλέον πάει σε ματς-τελικό με την Αυστραλία (2/8 στις 14:30) για την τρίτη θέση που ενδέχεται να δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί βασική προϋπόθεση βεβαίως είναι η νίκη της Εθνικής μας που όμως θα πρέπει να ψάξει και τη διαφορά...

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν εξαιρετικό καθώς κατόρθωσε να ξεφύγει με οχτώ πόντους (12-20)! Όμως οι Ισπανοί βρήκαν ρυθμό απέναντι στην ελληνική άμυνα και στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου μείωσαν τη διαφορά στον πόντο (21-22) με τον 36χρονο Γιουλ να σκοράρει οχτώ σερί πόντους! Απ' την πλευρά της Ελλάδας ο Αντετοκούνμπο τελείωσε το δεκάλεπτο στους εννέα πόντους.

Η δεύτερη περίοδος ήταν καταστροφική για την Εθνική. Οι Ισπανοί συνέχισαν με φόρα το παιχνίδι τους, πήραν προβάδισμα με το ξεκίνημα (23-22) με τρίποντο του Γιουλ και λίγο αργότερα με ένα σερί 9-0 έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας που εκτοξεύτηκε στο +10. Με τρομερά ποσοστά απ' το τρίποντο (11/17) η ισπανική ομάδα έκανε προέλαση φτάνοντας στο +14 με το φινάλε του ημιχρόνου (49-35). Το επιμέρους σκορ στην περίοδο ήταν 28-13 με τον Αντετοκούνμπο να μένει στο μηδέν χάρη στη σκληρή αλλά αποτελεσματική ισπανική άμυνα!

Οι Ισπανοί άρχισαν την τρίτη περίοδο με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 16 (51-35 και 55-39). Κάπου εκεί όμως άρχισε η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας για αντεπίθεση. Με δύο τρίποντα Γουόκαπ και Παπανικολάου η διαφορά έπεσε στους οχτώ πόντους (55-47). Και πάλι όμως η Ισπανία βρήκε τρόπο να αντιδράσει και να φέρει τη διαφορά στο +10. Η ελληνική ομάδα ωστόσο με ένα σερί 7-0 έκλεισε την περίοδο στο -6 (62-56) επιστρέφοντας στη διεκδίκηση του ματς.

Η Ελλάδα πλέον είχε ξυπνήσει και με ένα σερί 5-0 έφτασε τη διαφορά στον πόντο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (62-61). Ο Τολιόπουλος με διαδοχικά τρίποντο κράτησε την Εθνική σε απόσταση αναπνοής (68-67). Ένα τρίποντο του Ρούντι έφερε τους Ισπανούς στο +4 (71-67) αλλά ο Τολιόπουλος μείωσε ξανά στο καλάθι (71-69) στο 35'. Η Ελλάδα ισοφάρισε για πρώτη φορά μετά από ώρα (71-71) με κάρφωμα του Αντετοκούνμπο, όμως ένα ισπανικό σερί 8-0 και διαδοχικά άστοχα σουτ της Γαλανόλευκης, έφερε το σκορ στο -8 (79-71).

Ο Παπανικολάου έδωσε ελπίδα με εύστοχο τρίποντο (79-74), όμως ένα άστοχο τρίποντο του Λαρεντζάκη στα 66'' δεν έφερε την Ελλάδα σε απόσταση καλαθιού. Η Ελλάδα δεν τα παράτησε. Ο Γιάννης με γκολ φάουλ μείωσε στους τρεις (80-77), αλλά αστόχησε σε τρίποντο στα 22''. Ο Βίλι Ερνανγκόμεθ ευστόχησε σε δύο βολές για το 82-77, ο Λαρεντζάκης αστόχησε στο τρίποντο και η Ισπανία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δίποντο που έφερε τη διαφορά στο +7 (84-77) και την Εθνική μας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Νέα φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι πριν το Καλλιμάρμαρο
Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης
Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL