Ο κυπριακός στίβος οριστικά με τρεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Με δύο αθλήτριες και έναν αθλητή θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τα αγωνίσματα του στίβου να διεξάγονται τις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανάρτησε την Κυριακή τις τελικές λίστες για τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμπληρώνουν τις διαθέσιμες θέσεις σε κάθε αγώνισμα και ανάμεσά τους βρίσκονται η Ελένα Κουλιτσένκο στο ύψος, η Ολίβια Φωτοπούλου στα 100μ. και 200μ. και ο Μίλαν Τράικοβιτς στα 110μ. με εμπόδια.

Ο Απόστολος Παρέλλης και η Ναταλία Χριστοφή έμειναν εκτός για μία και δύο θέσεις αντίστοιχα, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν η Φίλιππα Φωτοπούλου.

Στον Αμίν Χαντίρι δόθηκε εδώ και κάποιες εβδομάδες θέση στον Μαραθώνιο, μόνο στην περίπτωση που δεν θα εξασφάλιζε πρόκριση κάποιος άλλος Κύπριος αθλητής ή αθλήτριά και με την επικύρωση των συμμετοχών, αφαιρέθηκε από τη λίστα.

Για τον Τράικοβιτς θα είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας αναδειχθεί το 2016 ως 7ος Ολυμπιονίκης και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι και φέτος, όπως και στο Τόκιο το 2021, ο σημαιοφόρος της κυπριακής ολυμπιακής αποστολής.

Για τις Κουλιτσένκο και Φωτοπούλου θα είναι η πρώτη παρουσία τους στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού και θα πάνε στο Παρίσι με στόχο να κάνουν τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας τους.

Η ΚΟΕΑΣ συγχαίρει και εύχεται καλή επιτυχία στους Ελένα Κουλιτσένκο, Ολίβια Φωτοπούλου και Μίλαν Τράικοβιτς και στους προπονητές τους Αντώνη Γιαννουλάκη, Ράιαν Μπέιλι και Κώστα Βογιατζάκη.

Στέλνει, τέλος, την αγάπη του και τη συμπαράστασή του στα παιδιά που έμειναν εκτός Ολυμπιακών για λίγες θέσεις.

Παρέλλης: Η πιο δύσκολη χρονιά, δεν θα το κρύψω είμαι απογοητευμένος

Στο μεταξύ, ο εκ των κορυφαίων αθλητών της Κύπρου, ο δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης σε μια συγκινητική ανάρτηση του στα κοινωνικά του δίκτυα αναφέρει: «Η πιο δύσκολη χρονιά για εμένα έχει φτάσει στο τέλος της πρόωρα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη φετινή χρονιά, μια χρονιά που θα ευχόμουν να μην ερχόταν ποτέ. Έφυγες τόσο άδικα και τόσο νωρίς φίλε μου και κάθε μέρα λείπεις και πιο πολύ (μιλά για τον Κώστα Σταθελάκο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο)».

«Τελείωσα και επίσημα τους αγώνες της χρονιάς 2024, μια πολύ δύσκολη χρονιά με μια πολύ μεγάλη απώλεια. Δεν θα το κρύψω είμαι απογοητευμένος, το ήθελα πάρα πολύ να είμαι στην τέταρτη ολυμπιάδα επειδή ήταν ο στόχος της χρονιάς που βάλαμε μαζί με τον Κώστα Σταθελάκο. Δεν έχω προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Παρίσι 2024. 32 άτομα προκρίνονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εγώ είμαι στην 33η θέση. Οποιαδήποτε άλλη χρονιά και να ήταν θα έλεγα δεν πειράζει, πάμε για την επόμενη χρονιά δε χάθηκε ο πόλεμος με μια χαμένη μάχη πάμε για την επόμενη όπως έκανα πάντα, που παρά τους τραυματισμούς εγώ πίεζα τον εαυτό μου και το σώμα μου για να επιτύχω τον κάθε στόχο ξεχωριστά», προσθέτει.

«Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ φορτισμένος και στεναχωρημένος με πολλές σκέψεις στο μυαλό και προβληματισμούς. Θέλω το χρόνο μου για να σκεφτώ τα επόμενα μου βήματα και τους επόμενους μου στόχους. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας», σημείωσε και ευχαρίστησε την οικογένειά του και όσους τον στήριξαν.

Δειτε Επισης

Πένθος για τον Μίλτο Τεντόγλου-Πέθανε ο παππούς του
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη λαμπρή εκδήλωση στα γενέθλια του «Λέοντα»
Ο Κεραυνός κατέκτησε το Super Cup Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα ανδρών
ΝΒΑ, Μάβερικς: Τραυματίστηκε στον καρπό ο Έξουμ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Γουίλμπεκιν, ρήξη πρόσθιου χιαστού
MotoGP - Ιαπωνία: Παρθενική pole με ρεκόρ πίστας για τον Ακόστα, 11ος ο Μαρτίν
Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα