Έντονος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών ο Κίκης-«Αν δεν το μυρίζεται η ΚΟΠ, να πάνε στον ωριλά»

Στη βιωσιμότητα των μικρών σωματείων στάθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, με αφορμή το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών.

Ο πρόεδρος της προσφυγικής ομάδας τα βάζει με την ΚΟΠ, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο θέμα των γηπέδων και της φορολογίας.

Μιλώντας στον Super Sport FM για το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών ανέφερε πως, «με τον Σπύρο Νεοφυτίδη κατά καιρούς δεν τα βρίσκουμε, όμως τον πήρα για να του δώσω συγχαρητήρια γιατί σε πολλά που λέει έχει δίκαιο. Περάσαμε οικονομική κρίση, κορωνοϊό και άλλα. Τα μικρομεσαία σωματεία θα κλείσουν γιατί το 1/8 του προϋπολογισμού τους βασίζεται στα λεφτά από τα εισιτήρια. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχασαν κάτι, αύξησαν και τα εισιτήρια. Απλά δεν μπορούσαν να έρθουν στα εκτός έδρας και τα βλέπουν από την τηλεόραση. Δεν είναι οι οπαδοί αυτών των σωματείων που δημιουργούν προβλήματα. Φέτος έκλεισαν τρεις ομάδες. Θα κλείσουν και παραδοσιακά σωματεία. Αν δεν το μυρίζεται η ΚΟΠ ότι γίνεται αυτό, τότε να πάνε στον ωτορινολαρυγγολόγο».

Παράλληλα ανέφερε πως, «ζούμε σε άλλη κατάσταση και δεν βλέπουμε τα πράγματα με τον ποδοσφαιρικό φακό με βάση τα νέα δεδομένα και σφυρίζουμε αδιάφορα. Στην κλήρωση του πρωταθλήματος μας είχε πει ο πρόεδρος της ΚΟΠ ότι από ένα μικρό ποσό που είχαν να παίρνουν τα σωματεία και πάνε στις παλιές υποχρεώσεις, έμειναν 135.000 για να τα μοιραστούν. Να πήγαινα στην εκκλησία του χωριού μου θα έπαιρνα περισσότερα, θα μπορούσα να έπαιρνα δύο αντίδωρα αντί ένα. Τρέχουμε να βρούμε παίκτες, προπονητές και δεν βλέπουμε τα μεγάλα προβλήματα που μας τρέχουν από πίσω. Έχει δίκαιο ο κόσμος και φωνάζει.

Τα σωματεία πως έχουν βοηθηθεί; Ποια είναι η προσφορά τους και τί δίνουν; Δεν βλέπουμε ότι κλείνουν σωματεία; Αυτό δείχνει πιο θα είναι το μέλλον μας. Επίσης, η Εθνική μας είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε το Λουξεμβούργο. Αυτά έπρεπε να μας προβληματίσουν, κυρίως εμάς τους παράγοντες. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα κάνει αθλητικό κέντρο η Ομοσπονδία αν δεν έχεις παίκτες. Για να μαζεύονται εκεί 3 φορές τον χρόνο; Τα γήπεδά μας και θα το δείτε σύντομα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η Αρχή Σταδίων δεν θα έρθει να βάλει το κεφάλι της κάτω όσον αφορά την καταλληλότητα. Δέχονται πιέσεις εκεί στην Αρχή για να δοθούν οι άδειες. Κάνουμε ππατσιαρίσματα για να περάσουμε», είπε.

Για τo Δασάκι ανέφερε πως, «να σας πω τι γίνεται στο Δασάκι και πιστεύω γίνεται και στο Αντώνης Παπαδόπουλος και στο Αμμόχωστος. Επειδή τα γήπεδα είναι παλιά πρέπει να παίρνουμε κάθε χρόνο άδειες από όλες τις υπηρεσίες. Όταν έρθουν κάθε χρόνο βρίσκουν κάτι. Θέλουμε 70-100 χιλιάδες για να κάνουμε πατσιαρίσματα. Δεν είναι έτσι. Κάναμε ένα γήπεδο εδώ και 40 χρόνια σαν κράτος και έφτιαξε και η ΑΕΚ το δικό της. Τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης και δεν γίνεται το κράτος να μην ενδιαφέρεται. Δεν βλέπουμε τα μεγάλα προβλήματα και ασχολούμαστε με τα μεταγραφικά, για τις τιμωρίες για τους Κύπριους παίκτες τη στιγμή που κάποιοι δεν τους ενδιαφέρει αν θα πληρώσουν 10.000 ευρώ. Πρέπει να δίνονται κίνητρα. Για την περσινή σεζόν άκουσα πως δεν θα δώσουν γρόσι, αλλά τα πρόστιμα τα παίρνουμε. Έχουμε ένα προϊόν που δεν το προστατεύουμε οι ίδιοι».

Για τη φορολογία ο πρόεδρος του Εθνικού δήλωσε πως, «έχουμε υποχρέωση να πληρώνουμε, όμως έχει υποχρέωση και το κράτος να βοηθήσει και τα σωματεία να παίρνουν τα λεφτά που δικαιούνται. Από το 3% με το στοίχημα, θα πηγαίνουν όλα στις υποχρεώσεις των σωματείων. Πάνω από τα μισά που φαίνεται πως χρωστούν τα σωματεία είναι χρεώσεις και πέναλτι. Δεν μπορεί με αυτά τα λεφτά από το στοίχημα να πληρώνεται η Επιτροπή Δεοντολογίας. Τα λεφτά από το στοίχημα θα πρέπει να πηγαίνουν στις υποχρεώσεις μας».

Για το θέμα με το κοινό γήπεδο: «Έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν. Με την αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκησης θα καταθέσουμε όλα όσα πρέπει να βγει άδεια οικοδομής για να μπορούμε να ζητήσουμε αυτά που μας υποσχέθηκαν. Μίλησα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι θετικός».

Δειτε Επισης

Γεφύρωσαν τις διαφορές Cytavision και Cablenet-Συμφωνία για προβολή κοινού περιεχομένου
Η επίσημη θέση της Πάφου για Κβίντα-«Κανένας δεν είναι υπεράνω της ομάδας»
Ανακοίνωσε εισιτήρια διαρκείας ο Άρης
Πώς απαντά η ΑΕΚ στα περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Φαράζ
Σειρήνες από Ελλάδα για Λοΐζου
Ανακοίνωσε αριστερό μπακ η ΑΕΛ
Κύριος με κάθε επισημότητα ο Ρόγκουλιτς-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Σέρνιτς
Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει τη Λευκορωσία για το UEFA Women's EURO 2025
Βαρύ το ποινικό μητρώο των 74 που εμπλέκονται στα επεισόδια-Έκλεισαν ραντεβού εδώ και εβδομάδες