Άρχισε η προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι-Πότε ανεβάζουν αυλαία

Μετά από δύο εβδομάδες έντονων συναισθημάτων, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ολοκληρώθηκαν χθες (11/8) και σήμερα ήταν η ώρα για να ξεκινήσει η προετοιμασία για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων (28 Αυγούστου -8 Σεπτεμβρίου).

Οι ομάδες της οργανωτικής επιτροπής ήταν απασχολημένες  σήμερα (12/8), ξεκινώντας τη μεταμόρφωση των χώρων και την αποξήλωση των κερκίδων. Η κατασκευή στην πλατεία Κονκόρντ, η οποία κυρίως φιλοξένησε το σκέιτμπορντ, για παράδειγμα, άρχισε να διαλύεται. Από τους 25 Ολυμπιακούς χώρους, οι Παραολυμπιακοί θα κρατήσουν τους 16.

Ξεκίνησε επίσης ο καθαρισμός στο Ολυμπιακό χωριό, όπου σχεδόν 9.000 άνθρωποι ήταν ακόμα παρόντες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Το χωριό ανακαινίζεται, γιατί θέλουμε να υποδεχτούμε τις Παραολυμπιακές Επιτροπές με τις ίδιες συνθήκες με τις Ολυμπιακές Επιτροπές», εξήγησε στον Τύπο ο διευθυντής του Ολυμπιακού χωριού Μοράν Μισό.

 Όσοι έχουν παρατείνει τη διαμονή τους στο χωριό έχουν περιθώριο μέχρι αύριο (13/8) το βράδυ να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις, πριν οι πρώτοι Παρααθλητές εμφανιστούν στις 21 Αυγούστου. Σχεδόν 9.000 άνθρωποι αναμένονται στο χωριό για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 4.000 Παρααθλητές.

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι η ζέση που σάρωσε όλη τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα χτυπήσει ξανά τους δρόμους της πρωτεύουσας και τις τοποθεσίες για τους Παραολυμπιακούς.

 Προς το παρόν, έχουν πουληθεί 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια σύμφωνα με τους διοργανωτές από τα 2,5 εκατομμύρια που είχαν προγραμματιστεί.

Δειτε Επισης

Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης
Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ