Αποκαλυπτικός Παπασταύρου για το γήπεδο της Ομόνοιας-Η χωρητικότητα, το κόστος και το όνομα

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Οmonoia Tv, για το νέο γήπεδο που θα χτίσουν οι πράσινοι, στο οποίο αναφέρθηκε για την χωρητικότητα του γηπέδου, το κόστος του, αλλά και τις σκέψεις για το όνομα που θα δοθεί.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα των πρασίνων, το γήπεδο θα βρίσκεται στην περιοχή Χαλεπιανών στο Τσέρι, περίπου μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τον αυτοκινητόδρομο. Η διαδικασία άρχισε από τον Νοέμβρη του 2018. Όπως εξήγησε, θα είναι 16.000 θεατών και εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, θα είναι έτοιμο τη σεζόν 2028-29. Η εκτίμηση για το κόστος του μεγαλεπήβολου έργου είναι περίπου στα 60-70 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στα συναισθήματά του, είπε ότι «από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ομόνοια ο κόσμος ζητούσε ιδιόκτητο γήπεδο. Ήταν πάντα στο μυαλό μας να κτίσουμε γήπεδο για την Ομόνοια. Είμαστε όλοι στην Ομόνοια πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτό το πρότζεκτ και ελπίζω σύντομα να το τελειώσουμε και να έχουμε το δικό μας γήπεδο».

Τόνισε επίσης πως «εκτός από οικονομικά οφέλη, το πιο μεγάλο που δίνει σε μια ομάδα το γήπεδο είναι μεγαλύτερη δυναμική. Ομάδες όταν έχουν τα δικά τους γήπεδα ανεβαίνουν επίπεδο κι αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς για την Ομόνοια».

Για την διαδικασία της αγοράς των τεμαχίων γης, εξήγησε πως «πολλοί από μας έτυχε να αγοράσουμε 1-2-3 περιουσίες, οικόπεδα, ξέρουμε πόση υπομονή χρειάζεται. Όταν μιλάμε για 22 τεμάχια από 15 πωλητές, είναι κι αυτοί που δεν καταφέραμε να πείσουμε, καταλαβαίνετε πόση δουλειά έγινε. Δύο χρόνια δουλεύτηκε αυτό το πράγμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να διαφημίζουμε οτιδήποτε, μας πήρε μέχρι τον Αύγουστο να κλείσουμε τα 22 τεμάχια. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες που δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε όλες, κάθε τεμάχιο είχε τις ιδιαιτερότητές του».

Σε σχέση με την έκταση της περιοχής, είπε πως «αγοράσαμε κάπου 150.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι τα 22 τεμάχια που είπαμε. Άλλα 50.000 είναι κρατική γη, συνεχίζουμε τις διεργασίες για να τελειώσει κι αυτό και να πάρουμε κι αυτά τα 50.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μπορούμε να κάνουμε τα έργα που θέλουμε και χωρίς αυτά αλλά έτσι θα γίνει πιο σωστά και οργανωμένα, θα βοηθά πιο πολύ τον κόσμο της Ομόνοιας».

Μιλώντας αναλυτικότερα για την χωρητικότητα του γηπέδου, υπέδειξε ότι «όταν πήραμε αυτή την απόφαση αναλύσαμε από τη μέρα που ήρθα εγώ πόσα εισιτήρια πωλούνται σε κάθε παιχνίδι και τα διαρκείας. Καταλήξαμε σε αυτό το νούμερο, κοντά στις 16.000. Θέλουμε τον κόσμο να έρχεται και να μας δώσει τη δυναμική».

Εξάλλου, ως προς το πότε θα δώσει το πρώτη της παιχνίδι η Ομόνοια, επισήμανε ότι «θα δουλέψουμε σκληρά για να ξεκινήσουμε στο νέο γήπεδο τη σεζόν 2028-29. Φυσικά εάν τα καταφέρουμε πιο νωρίς θα είναι καλύτερα. Θέλουμε τον Αύγουστο το 2028 να είναι το πρώτο παιχνίδι».

Τέλος, σε σχέση με την ονοματοδοσία είπε ότι «δεν πήραμε ακόμη απόφαση για την ονομασία. Μπορεί να πάμε προς τον κόσμο για το όνομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος