Συνέχεια με άλματα πάνω από τα 5,80 μ. για τον Καραλή στη Λωζάννη

Ο Εμμανουήλ Καραλής αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θέλησε να δώσει συνέχεια στις αγωνιστικές του εμφανίσεις. Ο 24χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ χθες αγωνίστηκε στο Diamond League της Λωζάννης όπου κατέλαβε την 6η θέση με άλμα στα 5,82 μ. ύψος, το οποίο πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, στο μίτινγκ της ελβετικής πόλης το επί κοντώ έγινε εκτός σταδίου και η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά εορταστική. Οι κερκίδες στην πλατεία όπου έγινε το αγώνισμα ήταν κατάμεστες από θεατές που έδιναν ρυθμό σε ένα event που θύμιζε πάρτι.

Ο Καραλής με την υπόκρουση από το συρτάκι σε κάθε του προσπάθεια ξεκίνησε στα 5,52 μ., στη συνέχεια άφησε τα 5,62 μ. και ανέβηκε στα 5,72 μ. και ακολούθησε το άλμα του στα 5,82 μ. που χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια για να το περάσει. Στα 5,92 μ. είχε τρία άκυρα άλματα.

Αυτός ήταν ο 13ος αγώνας για τη θερινή σεζόν για τον άλτη που προπονείται με τον Χάρη Καραλή και ήταν ο έκτος στη χρονιά που υπερβαίνει τα 5,80 μέτρα.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τον Καραλή είναι το Diamond League της Σιλέσια στις 25 Αυγούστου. 

Λίμα 2024: Τέλος καλό, όλα καλά για την εθνική μας ομάδα

Στο μεταξύ, η πρόβλεψη του ΣΕΓΑΣ να αναχωρήσει η Εθνική Ομάδα Στίβου της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 μια εβδομάδα νωρίτερα από την έναρξη της διοργάνωσης, αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, και αυτό γιατί δεν έλειψαν τα απρόοπτα για την ελληνική αποστολή που ξεκίνησε την Τρίτη (20/8) το απόγευμα το ταξίδι της για τη Λίμα.

Η αρχική πτήση από την Αθήνα για την Μαδρίτη είχε καθυστέρηση λόγω της αυξημένης κίνησης που επικρατούσε στο “Ελ. Βενιζέλος” κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η πτήση της ανταπόκρισης από την ισπανική πόλη για τη Λίμα.

Η ελληνική αποστολή διανυκτέρευσε την Τρίτη στη Μαδρίτη και έπειτα από όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έγιναν από την ομοσπονδία, η αποστολή τελικά αναχωρεί για τη Λίμα σε δύο γκρουπ, καθώς η αεροπορική εταιρία δεν διέθετε εισιτήρια προκειμένου να ταξιδέψουν όλοι μαζί.

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι