Οι σημαίες 177 χωρών, ανάμεσα τους και της Κύπρου, στο Παραολυμπιακό Χωριό

Η εντυπωσιακή είσοδος που οδηγεί στα εστιατόρια του Παραολυμπιακού Χωριού έχει κλέψει για τα καλά την παράσταση. Την είσοδο πλαισιώνουν οι σημαίες των 177 χωρών που συμμετέχουν σε αυτούς τους 17ους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ανάμεσα τους ασφαλώς και η Κύπρος, όπως μεταδίδει από το Παρίσι το Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, η οποία θα εκπροσωπηθεί στο αγωνιστικό κομμάτι με τους Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση, Μαρία Μάρκου στην άρση βαρών σε πάγκο και τον Βίκτωρα Πενταρα στοn στίβο. Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν βαριά βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυπριακή αποστολή αποτελείται από 14 άτομα και στο Παράολυμπιακό χωριό μοιράζεται το ίδιο κτίριο με την Ελλάδα, τηρώντας την παράδοση συστέγασης μιας και υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο Παραολυμπιακών Επιτροπών.

Ήδη, η κυπριακή σημαία έχει τοποθετηθεί τόσο στους ιστούς του χωριού όσο και στα μπαλκόνια. Γενικότερα στα Oλυμπιακά και Παραολυμπιακα Xωριά υπάρχει ένας άτυπος όμορφος ανταγωνισμός στολισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων με τις σημαίες και τα εμβλήματα των χωρών. Εντυπωσιακά είναι τα κτίρια Μεγάλης Βρετανίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Βραζιλίας.

Ο Αρχηγός αποστολής, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, και ο βοηθός Αρχηγός, Σάββας Λακερiδης, βρίσκονται ήδη στο Παρίσι, έχουν παραλάβει τα κλειδιά του κτιρίου της Κύπρου, και προχωρούν στην τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων με αφορμή την άφιξη των υπολοίπων μελών στις 25 Αυγούστου.

Ο Αρχηγός το ίδιο βράδυ θα συγκαλέσει την πρώτη σύσκεψη εντός του κτιρίου εξηγώντας και αναφέροντας τα διαδικαστικά που αφορούν το κάθε αγώνισμα ξεχωριστά, αλλά και ό,τι αφορά στη διαμονή και στη διακίνηση .

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου και η τελετή λήξης στις 8 Σεπτεμβρίου. Σημαιοφόρος της Κύπρου θα είναι η Καρολίνα Πελενδρίτου. Η κυπριακή αποστολή θα παρελάσει με τις επίσημες φόρμες αποστολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Super Cup, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό»
Δηλώσεις από τον πατέρα του Τσιτσιπά για τον γιο του-«Δέχτηκα πολλές συγγνώμες από τον Στέφανο»
Νικς: Έκαναν το «μπαμ» με Καρλ Άντονι Τάουνς
Κλίπερς: Συμφώνησε και συνεχίζει ο Τέρανς Μαν
Μεγάλη πρόκριση για την «Κυρία» στους ομίλους του FIBA Europe Cup
Ο Σακίλ Ο' Νιλ προβλέπει-Οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028
Aνόρθωση και Παρνασσός διεκδικούν το Σούπερ Καπ στο Χάντμπολ Ανδρών
Αποκλεισμός με ανατροπή στον 1ο γύρο του Τόκιο για τον Έλληνα τενίστα, που ένιωσε αδιαθεσία στο 2ο σετ
Κατηγορίες κατά τριών ατόμων για το σχέδιο εκβιασμού με φωτογραφίες του Σουμάχερ μετά το ατύχημα
Σάρωσε στην εκλογική συνέλευση της ΚΟΕ ο Γεώργιος Χρυσοστόμου-Εξελέγη Πρόεδρος με μεγάλη διαφορά