Έτοιμη η κυπριακή παραολυμπιακή ομάδα να παρελάσει στην Πλατεία Κονκόρντ

Η αυριανή Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, Παρίσι 2024, όπως και στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο στάδιο, αλλά στην Πλατεία Κονκόρντ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ από το Παρίσι, οι Γάλλοι για ακόμη μια φορά δίνουν έμφαση στις λεπτομέρειες με πολλές διαδικασίες, και όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι και στους Παραολυμπιακούς, η Τελετή Έναρξης θα είναι διαφορετική των όσων συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή θα διεξαχθεί εκτός σταδίου και συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Champs-Élysées) με κυκλική παρέλαση στην πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde).

Οι αναχωρήσεις από το Παραολυμπιακό Χωριό θα γίνουν στις 16.30, και οι ομάδες θα συνοδεύονται από τον Αρχηγό αποστολής στα λεωφορεία μαζί με τη σημαιοφόρο. Σημαιοφόρος της Κύπρου θα είναι η κορυφαία κολυμβήτρια, Καρολίνα Πελενδρίτου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στην περίπτωση της Κύπρου, μιας και οι Γάλλοι έβαλαν πλαφόν ατόμων, γεγονός που δημιούργησε αντιδράσεις διότι δεν δίνουν έτσι το δικαίωμα σε όλους να ζήσουν την μεγαλύτερη αθλητική στιγμή σε αυτούς τους αγώνες, ο Αρχηγός Αποστολής, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, δεν θα παρελάσει αφού έδωσε τη θέση του σε προπονητή.

Ως εκ τούτου, αύριο το μεσημέρι ο Αρχηγός Αποστολής θα καλέσει τους προπονητές ώστε να τους δώσει πλήρης οδηγίες, ούτως ώστε να τηρηθούν σωστά όλες οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες των διοργανωτών όπως οι χώροι αναμονής, είσοδοι και έξοδοι από τα σημεία της παρέλασης, τα οποία αναμένονται να είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Όσον αφορά στο διαδικαστικό μέρος της τελετής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν οι Αρχηγοί, οι αποστολές που θα παρελάσουν θα περπατήσουν περίπου 600 μέτρα κατά μέσο όρο μέχρι το τελικό στάδιο της παρέλασης στην πλατεία Κονκόρντ. Όλοι οι χώροι είναι ειδικά διαμορφωμένοι με συγκεκριμένα δάπεδα ώστε να είναι εύκολο προσβάσιμα στα άτομα με αμαξίδια.

Η Τελετή Έναρξης θα κρατήσει από ότι όλα δείχνουν μέχρι τα ξημερώματα, όμως, οι αποστολές θα μπορούν να αποχωρήσουν μόλις ολοκληρωθεί η παρέλαση, περίπου στις 22.15 ώρα Κύπρου. Από εκεί θα υπάρχει ειδικός διάδρομος για όσους θέλουν να επιστρέψουν στο Παραολυμπιακό χωριό νωρίτερα. Μετά την παρέλαση θα υπάρχει τελετουργικό και οι διοργανωτές τονίζουν ότι θα είναι εντυπωσιακό.

Όσοι δεν θα έχουν την χαρά να δουν την Τελετή Έναρξης θα παραμείνουν στο Παραολυμπιακό χωριό, παρακολουθώντας την Τελετή από την τηλεόραση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του