Συγκλονιστικό βίντεο του Εθνικού-«Μωρά μου δεν έχω να σας δώκω χωράφκια τζαι σπίθκια.. εν ούλα απέναντι»

Ένα συγκλονιστικό βίντεο για τα πενήντα χρόνια εισβολής, δημιούργησε ο Εθνικός Άχνας, στο οποίο παρουσιάζει ένα παππού να μιλά στα εγγόνια του για την ομάδα του χωριού τους και τους τόπους που έχασαν κατά τον πόλεμο.

Στην συγκλονιστική ομιλία του, ο παππούς του Εθνικού έγραψε, «τούτη εν η ΑΧΝΑ μωρά μου. Η ΑΧΝΑ σας. Εν δική σας. Να μεν το ξεχάσετε ποτέ. Δαμέ έπρεπε να μεγαλώσετε. Τζαι εσείς τζαι εγώ..»

Αναφέρει ακόμα ότι «κάθε μέρα γυρεύκω αφορμή να περάσω που τούτο τον δρόμο. Κλείω τα μάθκια μου και περπατώ που την Αγία Μαρίνα στο σινεμά και στον καφενέ. Πάω στο γήπεδο του Εθνικού μας.. περπατώ με κλειστά τα μάθκια ώσπου να κουραστώ. Ώσπου να ακούσω να φωνάζουν «βουράτε να φύετε τζαι έρκουντε οι Τούρτζιοι».

Σημειώνει επίσης πως στις «28 του Αυγούστου η ΑΧΝΑ εχάθηκεν. Ανοίω τα μάθκια μου έχει 50 καλοτζέρκα τζαι είμαι τόσο κοντά τζαι την ίδια ώρα τόσο μακριά. Μωρά μου, δεν έχω να σας δώκω χωράφκια τζαι σπίθκια.. εν ούλα απέναντι που τούτον τον δρόμο. Έτα.. αν κάμω ένα βήμα μπορώ να τα τζίσω.. αλλά εν με αφήνουν..»

Αναφέρει ότι «να περπατάτε τούτον το δρόμο.. να σας θωρούν… να ξέρουν ότι εν εξιάσαμεν.. να φέρνεται τζαι φίλους σας. Να τους μιλάτε για την ΑΧΝΑ την Κερύνεια τζαι την Αμμόχωστο, την Μακράσυκα τζαι την Λύση… Τζαι να θυμάστε ένα πράμα.. τούτος ο δρόμος εν ο δρόμος της επιστροφής μας.. Που δαμέ θα πάμε πίσω. Ώσπου τον περπατούμε θα κάμνει τζαι υπομονή η Άχνα μας».

Καταληκτικά, στην ανακοίνωσή του, ο Εθνικός αναφέρει ότι «οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ομάδας μας για την μέρα αυτή, έχουν αναβληθεί μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην κοινότητα μας και τον χαμό του Νεόφυτου Κωνσταντή. Η Άχνα μας θρηνεί και η σκέψη μας βρίσκεται με την οικογένεια του Νεόφυτου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Δειτε Επισης

Παρέσυρε τη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος και ανεβαίνει η ΑΕΚ
Επέστρεψε στα τρίποντα με τριάρα η Ομόνοια-Κέρδισε την ΑΕΛ στο ΓΣΠ
Στο παρά πέντε πυροδοτεί τη βόμβα Γιόβετιτς η Ομόνοια-Το πλούσιο βιογραφικό του ποδοσφαιριστή
Δύο αγώνες για την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής
Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές