Με το έμβλημα της Βουλής τίμησε η Αννίτα Δημητρίου τους Κύπριους αθλητές των 33ων Ολυμπιακών

Με το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων τίμησε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, τα μέλη της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας, που συμμετείχαν στους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι.

Η κ. Δημητρίου υποδέχτηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τους αθλητές ιστιοπλοΐας Παύλο Κοντίδη και Ντένις Ταραντίν, τον αθλητή στίβου Μίλαν Τραΐκοβιτς, τον αθλητή ενόργανης Μάριο Γεωργίου, την αθλήτρια ποδηλασίας Άντρη Χριστοφόρου, την αθλήτρια κολύμβησης Κάλια Αντωνίου και τις αθλήτριες ιστιοπλοΐας Νατάσα Λάππα και Μαριλένα Μακρή και τους συνεχάρη, για τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλουν ακούραστα για να τιμήσουν την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο.

Απευθυνόμενη στους αθλητές τόνισε την πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό και στο ολυμπιακό ιδεώδες, ενώ σημείωσε ότι όλα τα μέλη της αποστολής υπήρξαν άξιοι εκπρόσωποι της Κύπρου κάνοντας περήφανη την Κύπρο με την αξιοπρεπή παρουσία τους και τις διακρίσεις τους. 

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε και το υποστηρικτικό έργο που καταβάλλεται από πλευράς όλων όσοι συμμετείχαν στην αποστολή, όπως τους εκπροσώπους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, τις εμπλεκόμενες ομοσπονδίες, τους προπονητές καθώς και την οικογένεια των αθλητών που τους στηρίζει και πρέπει να τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να ακούσει από τους αθλητές και όλους τους φορείς που παρευρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισε η πιο πάνω αποστολή στο Παρίσι, αλλά κυρίως όσα υπάρχουν και αφορούν τους αθλητές που αγωνίζονται στα ολυμπιακά αθλήματα. 

Όπως επισημάνθηκε από τους αθλητές και τις αθλήτριες τα προβλήματα αυτά εστιάζονται κυρίως στο θέμα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, στην ανάγκη για οικονομική και έμπρακτη στήριξή τους από την πολιτεία, καθώς και στην απουσία των κατάλληλων υποδομών.  

Συνακόλουθα, η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε όπως υποβληθούν και εισηγήσεις από πλευράς όλων των παρευρισκομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών με στόχο τη στήριξη και σωστή οργάνωση του αθλητισμού στη χώρα μας. 

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι θα προβεί στα αναγκαία διαβήματα καταβάλλοντας προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων αυτών, διαμέσου της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ώστε οι αθλητές μας να μπορούν απερίσπαστα να αναδείξουν τις ικανότητες και το ταλέντο τους. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Σακίλ Ο' Νιλ προβλέπει-Οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028
Aνόρθωση και Παρνασσός διεκδικούν το Σούπερ Καπ στο Χάντμπολ Ανδρών
Αποκλεισμός με ανατροπή στον 1ο γύρο του Τόκιο για τον Έλληνα τενίστα, που ένιωσε αδιαθεσία στο 2ο σετ
Κατηγορίες κατά τριών ατόμων για το σχέδιο εκβιασμού με φωτογραφίες του Σουμάχερ μετά το ατύχημα
Σάρωσε στην εκλογική συνέλευση της ΚΟΕ ο Γεώργιος Χρυσοστόμου-Εξελέγη Πρόεδρος με μεγάλη διαφορά
Κίρστι Κόβεντρι: Ποια είναι η 41χρονη Ολυμπιονίκης που ετοιμάζεται να γίνει Πρόεδρος της ΔΟΕ
Δηλώσεις Αταμάν για το πανό στην Κύπρο-«Μεγάλωσα με τις αρχές του Ατατούρκ»
Η επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις Αρχές για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Στο Βελιγράδι η Ομόνοια για τον επαναληπτικό του CEV Champions League Ανδρών
Σταθερά 12ος ο Τσιτσιπάς-Απώλεσε 8 θέσεις η Σάκκαρη