Με στόχο να μπει στην οκτάδα του τελικού η Πελενδρίτου στο La Défense Arena

Με στόχο να μπει στην οκτάδα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο, στην κατηγορία S11, των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων, Παρίσι 2024, η Καρολίνα Πελενδρίτου μπαίνει αύριο Σάββατο στο Paris La Défense Arena.

Στο αγώνισμα λαμβάνουν μέρος 16 αθλήτριες και έχουν χωριστεί σε 2 προκριματικές σειρές των 8, και η Καρολίνα Πελενδρίτου αγωνίζεται στην 2η. Το αγώνισμα αναμένεται να αρχίσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, στις 11:46 τοπική ώρα (12:46 ώρα Κύπρου). Στον τελικό θα περάσουν οι 8 ταχύτεροι χρόνοι.

Πολύ υψηλός ανταγωνισμός στο 50άρι

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο ανταγωνισμός είναι πολύ ψηλός στο 50αρι και είναι επτά κοπέλες που κολυμπούν κάτω ή πέριξ των 30’’. Πρόκειται για τις Κινέζες Jia Ma και Guizhi Li που ήταν 1-2 στο Τόκιο, τη συμπατριώτισσα τους Xiaotong Zhang, τη Γιαπωνέζα Tomomi Ishiura, την Ολλανδέζα Liesette Bruinsma, την ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα Αναστασία Παγώνη και την Πελενδρίτου.

Από αυτές μόνο Παγώνη και η Zhang δεν έχουν κατέβει στην καριέρα τους τα 30 δευτερόλεπτα. H Καρολίνα έχει 29.72 φετινό από το Πανευρωπαϊκό της Μαδέιρα όπου κέρδισε τόσο την Bruinsma όσο και την Παγώνη, που συμμετείχε εκτός συναγωνισμού.

Στα 50μ. ελεύθερο η Καρολίνα Πελενδρίτου είχε πάρει το Χάλκινο μετάλλιο στους προηγούμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, «Τόκιο 2020», βελτιώνοντας μάλιστα την ατομική επίδοσή της, που πριν από τη διεξαγωγή των Αγώνων αποτελούσε Παγκόσμιο ρεκόρ, κάνοντας 29.80 (σ.σ. η προηγούμενη ήταν 29.92). Η Καρολίνα είχε αγωνιστεί και παλαιότερα στο 50αρι όπου ήταν 8η στην «Αθήνα 2004» και 5η στο «Πεκίνο 2008». Έπειτα το άφησε έως το 2021.

Τα έξι μετάλλια

Το Χάλκινο στο Τόκιο είναι ένα από τα έξι Παραολυμπιακά μετάλλια που έχει στην πλούσια συλλογή της η Καρολίνα Πελενδρίτου, που πέτυχε τρεις φορές να ανεβεί στο ψηλότερο βάθρο.

Αναδείχθηκε Χρυσή Παραολυμπιονίκης για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2004, στην παρθενική Παραολυμπιάδα της καριέρας της, ενώ ακολούθησαν οι νίκες της στο «Πεκίνο 2008» και στο «Τόκιο 2020». Και τα τρία Χρυσά κατακτήθηκαν στα 100μ. πρόσθιο, αγώνισμα στο οποίο θα λάβει μέρος στις 5 Σεπτεμβρίου, όντας κάτοχος του Παραολυμπιακού ρεκόρ με 1:19.78, χρόνο που έκανε στο Τόκιο.

Από εκεί και πέρα, η Καρολίνα Πελενδρίτου κέρδισε άλλα δύο Παραολυμπιακά μετάλλια. Στο Λονδίνο το 2012 πήρε το Αργυρό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο και στο Πεκίνο το 2008 εξασφάλισε το Χάλκινο στα 200μ. Η μοναδική συμμετοχή άνευ μεταλλίου ήταν στο Ρίο το 2016.

Η πορεία της Καρολίνας

Σημειώνεται ότι η Καρολίνα ξεκίνησε να αγωνίζεται ως Παραθλήτρια το 2002 σε ηλικία 16 χρόνων, χρονιά μάλιστα την οποία συμμετείχε στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μάντσεστερ τόσο με τους αρτιμελείς όσο και με τους ανάπηρους καθώς ήδη ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας.

Στην «Αθήνα 2004» ήταν στην κατηγορία S13 δηλαδή ατόμων με περιορισμένη οπτική αναπηρία. Από το «Πεκίνο 2008» έως και το «Ρίο 2016» αγωνιζόταν στην S12, δηλαδή με άτομα με σοβαρή οπτική αναπηρία, ενώ από το «Τόκιο 2020» συμμετέχει στην S11 για άτομα με πλήρη απώλεια όρασης γι’ αυτό και αγωνίζεται με μαύρα γυαλάκια (Blackened Goggles) που διασφαλίζουν ότι όλες οι κοπέλες κολυμπούν χωρίς να βλέπουν το παραμικρό.

Στην προσπάθεια της Καρολίνας Πελενδρίτου σημαντική είναι η συμβολή των μεγάλων χορηγών της, της ΟΠΑΠ Κύπρου και της VISA, όπως και των υποστηρικτών της Remedica, BMW Hellas, Χαραλαμπίδης/ Κρίστης, Prime Insurance, SWANS και Tatoi Club.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ