Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι γεγονός

Η Χριστίνα Γκέντζου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 65κ (Κ44) στο Τάε Κβον Ντο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το Σάββατο.

Η 19χρονη Χριστίνα Γκέντζου δήλωσε για την κατάκτηση του χάλινου μεταλλίου πως «δεν ξέρω πως αισθάνομαι γιατί ήταν μια περίεργη μέρα, αφού έχασα και μετά μπήκα σε μια διαδικασία να παίξω άλλα δυο παιχνίδια στα οποία έπρεπε να ανταπεξέλθω για να κερδίσω το χάλκινο μετάλλιο".

"Ήταν ακραίο όλο αυτό για μένα όμως είμαι πολύ περήφανη διότι ξεπέρασα τον εαυτό μου. Ήμουν χάλια ψυχολογικά επειδή έχασα και δεν το περίμενα. Ύστερα έκατσα, με βοήθησε η δασκάλα μου, η Τάνια η φυσικοθεραπεύτρια μου και όλα τα παιδιά. Βρήκα τον ρυθμό μου και είμαι πολύ χαρούμενη που το ξεπέρασα. Είχα την ελληνική αποστολή να με υποστηρίζει στις εξέδρες και με βοήθησαν τα παιδιά και μέσα από τα μηνύματα που μου έστειλαν. Το ότι με στήριζαν και με εμψύχωναν ήταν το καλύτερο συναίσθημα. Νομίζω ότι ήταν αυτό που με βοήθησε πιο πολύ στο να ξεκολλήσω από το ότι στεναχωρήθηκα που έχασα», ανέφερε.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη την Γκέντζου σε ανάρτησή του στο «Χ». 

«Καλή αρχή και στους Παραολυμπιακούς με την πρώτη μας διάκριση! Η Χριστίνα Γκέντζου με τις επιδόσεις της στο Τάε Κβον Ντο έγραψε ιστορία, φέρνοντας στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο. Χίλια μπράβο!», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Θερμά συγχαρητήρια στη Χριστίνα Γκέντζου απηύθυνε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα «X». Είναι, όπως επεσήμανε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, «το πρώτο μετάλλιο που κερδίζει η χώρα μας στο συγκεκριμένο άθλημα και στη διοργάνωση». 

«Συγχαρητήρια στη Χριστίνα Γκέντζου, η οποία κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στην κατηγορία των 65 κ. ( Κ44 κατηγορία) του Ταε Κβον Ντο», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Χ» ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας.

Δειτε Επισης

Πήρε τον ημιτελικό-ματσάρα με Αρμάνι και περιμένει… Ολυμπιακό η Φενέρμπαχτσε
Μπακού: Pole position ο Λεκλέρκ για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν
BINTEO: «Κουτουλιά» αλά... Ζιντάν από πρώην παίκτη της Euroleague στο πρωτάθλημα Αυστραλίας
Δεύτερος στο Diamond League των Βρυξελλών ο Καραλής, πίσω από τον συνήθη… ύποπτο Ντουπλάντις!
Θρήνος στο μπάσκετ-«Έφυγε» ο Μίτσελ Γουίγκινς
Τεντόγλου: «Αν αλλάξει ο κανονισμός για το πάτημα, τότε θα αφήσω το μήκος»!
Η πρώτη λίστα για το Ευρωπαϊκό Κλειστού 2025-Προκρίθηκαν ήδη Τραΐκοβιτς-Κουλιτσένκο
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Μίλτος Τεντόγλου κάνει καθίσματα με τον Εμμανουήλ Καραλή στην πλάτη του
Φθάνει στην Κύπρο το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ
Αναψε φωτιές η απόφαση του ΚΟΑ να αναλάβει τη διοίκηση της Ομοσπονδίας του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ