Τρομερός Τεντόγλου-«Πέταξε» στον τελικό του μήκους από το πρώτο άλμα

Ο μοναδικός Μίλτος Τεντόγλου δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στον προκριματικό του μήκους και χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, καθώς στην πρώτη του προσπάθεια πήδηξε στα 8,32μ. και πήρε απευθείας την πρόκριση στον τελικό.

Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου πήρε απευθείας την πρόκριση τον τελικό του άλματος εις μήκος, εκεί όπου το βράδυ της Τρίτης (6/8) θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Το όριο που έπρεπε να περάσει στον προκριματικό ήταν τα 8 μέτρα και 15 εκατοστά και ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε… περίπατο, αφού στο πρώτο άλμα πάτησε 12 εκατοστά πίσω από τον βατήρα και πήδηξε 8.32 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τεντόγλου είναι ο μόνος αθλητής που κατάφερε με μόλις ένα άλμα να περάσει στον τελικό, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν οι 33 αθλητές και των δύο γκρουπ ταυτόχρονα.

Έτοιμος να γράψει ιστορία στον τελικό

Έτοιμος για νέο ρεκόρ δήλωσε ο πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου, μετά το άλμα 8,32 μ. και την άνετη πρόκριση στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Άμα έχει κόντρα άνεμο, δεν είναι εύκολο να κάνεις ρεκόρ. Αν στις 6 Αυγούστου με ευνοήσει ο καιρός μπορώ να κάνω και ρεκόρ» δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο σημερινό του άλμα, σημείωσε πως «για εμένα δεν ήταν κάτι να φτάσω στο 8,15» που ήταν το όριο της πρόκρισης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε με το «καλημέρα» ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι έτοιμος να διεκδικήσει το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο προηγούμενος που το έχει καταφέρει είναι ο αξεπέραστο Αμερικανός, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις (!) διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ