Κοντίδης από ασήμι-Αργυρό μετάλλιο για την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακό μετάλλιο για την Κύπρο κατέκτησε, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο ιστιοπλόος μας Παύλος Κοντίδης, στην κατηγορία ILCA 7 (Laser).

Σε μία κούρσα μεταλλίων που ήδη αναβλήθηκε χθες και διακόπηκε και σήμερα, λόγω των ανέμων που δεν ήταν ευνοϊκοί για την προσπάθεια των αθλητών, ο Κοντίδης κατάφερε να ξανανεβάσει τη χώρα μας στο βάθρο των Ολυμπιακών, δώδεκα χρόνια μετά την μεγάλη του επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία.

«Παύλο, οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την υπερηφάνεια μας. Και το ευχαριστώ πολύ λίγο για ο,τι μας έχεις προσφέρει», έγραψε σε ανάρτησή της η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Παύλο, η Κύπρος σε ευγνωμονεί»

«Πολλά μπράβο στον Παύλο Κοντίδη που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους!», τόνισε στη δική του ανάρτηση ο ΚΟΑ. Έδωσε επίσης συγχαρητήρια στον προπονητή του Γιόζο Γιάκελιτς, στην οικογένειά του που τον στηρίζει, καθώς και στην Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. «Παύλο, η Κύπρος σε ευγνωμονεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιστορική μέρα για τη χώρα μας

«Είναι ιστορική η σημερινή μέρα για τη χώρα μας και τον αθλητισμό της, αφού ο πρωταθλητής μας Παύλος Κοντίδης κατέκτησε για δεύτερη φορά, αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θέλω να εκφράσω τα αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και χαράς του κυπριακού λαού για τον άθλο του πρωταθλητή μας Παύλου Κοντίδη, ο οποίος για άλλη μια φορά ανέβασε τον κυπριακό αθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Παύλος Κοντίδης έκανε την Κύπρο περήφανη και είμαστε όλοι βαθιά ευγνώμονες για το σπουδαίο επίτευγμα του», τόνισε.

Σημειώνεται ότι, από τα πρώτα λεπτά μετά το τεράστιο επίτευγμα του Ολυμπιονίκη μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλειστεί με φωτογραφίες του, με τον κόσμο να δηλώνει υπερηφάνεια για τον αθλητή μας και να εκθειάζει την επίδοσή του.

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του