Νέες συγκινήσεις στο Παρίσι με παγκόσμια και ολυμπιακά ρεκόρ

Άλλη μια βραδιά με συγκλονιστικούς τελικούς, με παγκόσμιο και ολυμπιακό ρεκόρ, αλλά και φοβερές επιδόσεις, ήταν η χθεσινή στον στίβο στους Ολυμπιακού Αγώνες του Παρισιού.

Το παγκόσμιο ρεκόρ ήρθε στα 400 μέτρα με εμπόδια Γυναικών με την Αμερικανίδα Σίντνεϊ Λεβρόν-ΜακΛάφλιν να καταρρίπτει το δικό της ρεκόρ με χρόνο 50.37.

Στον ακοντισμό, σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς, με τεράστιες βολές, ο Πακιστανός Αρσάντ Ναντίμ με βολη στα 92 μέτρα και 97 εκατοστά κατέκτησε το χρυσό καταγράφοντας με τη βολή αυτή νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

Στα 200 μέτρα των Ανδρών ο Λετσίλε Τεμπόγκο από τη Μποτσουάνα με μια εκπληκτική κούρσα και χρόνο 19.46, ο πέμπτος καλύτερος όλων των εποχών, ο μόλις 21 ετών Αφρικανός κατέκτησε το χρυσό, αφήνοντας πίσω του τους Αμερικανούς διεκδικητές του τίτλου.

Πολύ μεγάλη εμφάνιση είχε στα 110μ με εμπόδια Ανδρών, ο Αμερικανός Γκραντ Χόλογουεϊ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο ένα εκατοστό του δευτερολέπτου κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα (12.99).

Συνοπτικά, στα 400μ. με εμπόδια Γυναικών, η 25χρονη ΜακΛάφλιν κατέρριψε το δικό της Παγκόσμιο Ρεκόρ, αφήνοντας με διαφορά στη δεύτερη θέση την επίσης Αμερικανίδα Άννα Κόκρελ με 51.87 και στην τρίτη ένα από τα φαβορί της κούρσας, την Ολλανδή Φέκμε Μπολ με 52.15.

Στα 200μ των Ανδρών, ο 21χρονος Τεμπόγκο «κατάπιε» τους αντιπάλους του Αμερικανούς σε μια πολύ γρήγορη κούρσα, αφού με το 19.46 πέτυχε την η 5η καλύτερη όλων των εποχών. Ο νικητής των 100 μέτρων Νόα Λάιλς και φαβορί της κούρσας έμεινε στην 3η θέση με 19.70 με την αμερικανικήξ ομοσπονδία στίβου να ανακοινώνει μετά τον αγώνα ότι ο Λάιλς έτρεξε διαγνωσμένος με κόβιτ. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε  ο Αμερικανός Κένεθ Μπεντνάρεκ με 19.62.

Στα 110μ με εμπόδια Ανδρών, ο 27χρονος Αμερικανός Γκραντ Χόλογουεϊ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τον εκπληκτικό χρόνο των 12.99 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον επίσης Αμερικανό Ντάνιελ Ρόμπερτς, με 13.09 και 3ο με διαφορά τριών χιλιοστών τον Τζαμαϊκανό Ρασίντ Μπρόουντμπελ

Στον ακοντισμό των Ανδρών, σε ένα τελικό με 7 αθλητές πάνω από τα 85 μέτρα, ο 27χρονος Πακιστανός Αρσάντ Ναντίμ με βολή στα 92,97 κατέκτησε το χρυσό και κατέρριψε το Ολυμπιακό ρεκόρ του Νορβηγού Τόρκιλντσεν με 90,57μ από τους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο. 

Μέχρι που... ξεπετάχθηκε ο Ναντίμ, που ήταν 2ος πέρσι στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης με 87,82. Απόψε, όμως, στο «Stade de France» πέταξε το ακόντιό του πέντε μέτρα πιο μακριά, καταρρίπτοντας το Ολυμπιακό ρεκόρ του Νορβηγού Τόρκιλντσεν με 90,57μ από το 2008 στο Πεκίνο. 

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Νεεράτζ Τσόπρα με 89,45 και στην τρίτη ο Αντερσον Πίτερς από τη Γρενάδα με 88,54.

Το αγώνισμα του μήκους Γυναικών είχε ως νικήτρια την Αμερικανίδα Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ με άλμα στα 7 μέτρα και 10 εκατοστά. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Γερμανίδα Μαλάικα Μιχάμπο με 6,98μ. και το χάλκινο η Αμερικανίδα Τζάσμιν Μουρ με 6,96.

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ