Η Ελλάδα κέρδισε την Ιρλανδία και είναι στην κορυφή του Ομίλου στο Nations League

Με μια πολύ μεστή και ουσιαστική εμφάνιση, η Εθνική Ελλάδας νίκησε χθες την Ιρλανδία με 2-0 στο Aviva Stadium του Δουβλίνου και ζευγάρωσε τις νίκες της σε δύο αναμετρήσεις.

Με την πολύ «καθαρή» αυτή νίκη, η «γαλανόλευκη» έφτασε τους 6 βαθμούς στον Β΄ Όμιλο της League B του Nations League και συγκατοικεί με την Αγγλία στην πρώτη θέση.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος φαίνεται να αφήνει από την αρχή της παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής τη σφραγίδα του ως προς τη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα διοργάνωση, καθώς μετά και τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Φινλανδίας με 3-0, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκη», πέτυχε χθες άλλη μια «καθαρή» και επαγγελματική νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα.

Τα γκολ της Ελλάδας πέτυχαν ο Ιωαννίδης στο 50΄ και Τζόλης στο 87. Να σημειωθεί πως και τα δύο γκολ ήταν μεγάλης ποδοσφαιρικής ομορφιάς και ένδειξης ποδοσφαιρικής ευφυΐας και ταλέντου από τους Έλληνες επιθετικούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες είχαν ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, τόσο σε κατοχή όσο και σε ευκαιρίες, οι οποίες ήταν λίγες. Ωστόσο, στο β΄ μέρος η Ελλάδα ήταν ανώτερη, κατάφερε να βάλει γκολ νωρίς με ένα πανέμορφο πλασέ εκτός περιοχής από τον Ιωαννίδη.

Μετά το γκολ η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πλησίασε σε δεύτερο γκολ με το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα στο 69’ που πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 83’ από φάουλ του Μπακασέτα, ο Τζόλης για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να σκοράρει.

Στο 87’ η Ελλάδα «σφράγισε» τη νίκη της με ένα υπέροχο γκολ του Χρήστου Τζόλη. Ο Έλληνας επιθετικός, έπειτα από μακρινή πάσα του Μπακασέτα, κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, απέφυγε τον αμυντικό με μια εξαιρετική ντρίπλα και με ένα πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-0 για την Ελλάδα.

Διαιτητής: Έσπεν Έσκας (Νορβηγία)

Κίτρινες: 31’ Ομομπαμιντέλε - 58’ Τσιμίκας, 63’ Τζόλης, 74’ Σιώπης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Χέιμιρ Χάλκγκριμσον): Κέλεχερ, Ο'Σέι, Ομομπαμιντέλε (74’ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84’ Ρόμπινσον), Σμόλμποουν, Μόλουμπι (63’ Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74’ ΜακΑτίαρ), Σμόντικς (84 Ίνταχ).

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (67’ Ζαφείρης), Σιώπης (88’ Ντόη), Χατζηγιοβάνης (67’ Πέλκας), Μπακασέτας, Τζόλης (88’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (88’ Παυλίδης).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Βόλο και έπιασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή Super League
ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΕΚ έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον Μαρσιάλ
Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης-«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μου»
Παρουσίασε τη νέα γκρι φανέλα του ο ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του μικρού Γιαννάκη που κάνει αγώνα να σταθεί στα πόδια του
Οι ευχές του Άρη στον μικρό Γιαννάκη: «Θα κερδίσεις και αυτή τη μάχη»
Η Βοϊβοντίνα κινείται για τον Ραντζέλοβιτς-Ο παίκτης ακούστηκε για μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ