Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης

Η εργοδότηση ποδοσφαιριστών υπηκόων τρίτων χωρών βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας Νικόλα Ιωαννίδη.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους του ΠΑΣΠ ο εκτελεστικός πρόεδρος του Σπύρος Νεοφυτίδης και οι νομικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου Λούης Χατζηδημητρίου και Πάρης Σπανός, και από το Υφυπουργείο ο κ. Ιωαννίδης και ο Διευθυντής Γραφείου του Υφυπουργού Λάμπρος Καούλλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, από πλευράς Συνδέσμου λέχθηκε πως ξένοι ποδοσφαιριστές λαμβάνουν μισθούς κατώτερους ακόμα και από τον καθορισμένο εκ του νόμου κατώτατο μισθό, με αποτέλεσμα να μην έχουν τα ελάχιστα αναγκαία οικονομικά μέσα για τη διαβίωσή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως τονίστηκε, το θέμα διαβίωσης μεγαλώνει από τη στιγμή που ο υπήκοος, ο οποίος λαμβάνει άδεια συγκεκριμένης εργοδότησης στην Κύπρο, δεν επιτρέπεται να εξεύρει δεύτερη εργοδότηση. Συνεπώς, οι ποδοσφαιριστές αδυνατούν να καλύψουν τα ελάχιστα αναγκαία έξοδά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε υπόψη του Υφυπουργού ότι στις περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές προσλαμβάνονται πέραν της μίας σεζόν, τα συμβόλαιά τους δεν προνοούν οποιαδήποτε πληρωμή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ένα άλλο σοβαρό θέμα για το οποίο έγινε συζήτηση είναι το γεγονός ότι πολλά σωματεία, ιδιαίτερα των μικρών κατηγοριών, δεν έχουν πρόθεση να πληρώνουν τους ξένους ποδοσφαιριστές τους τα ελάχιστα ποσά τα οποία τυχόν να απαιτούν οι αρχές για την έκδοση άδειας εργοδότησης τους και για τον λόγο αυτό παραλείπουν εσκεμμένα να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Άποψη του ΠΑΣΠ, όπως σημειώνεται, η οποία εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι όπως καθοριστεί συγκεκριμένος κατώτατος επιτρεπόμενος μηνιαίος μισθός για τη νόμιμη εργοδότηση ξένων ποδοσφαιριστών ο οποίος θα επιτρέπει την άνετη διαβίωσή τους στη Δημοκρατία. Μισθός, που θα πρέπει να είναι αυξημένος στις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μετακομίζουν στην Κύπρο με τις οικογένειές τους. Υπό αυτό το πρίσμα, προστίθεται, δεν πρέπει να επιτρέπεται η εργοδότηση ποδοσφαιριστών από κυπριακά σωματεία για μισθούς χαμηλότερους από τον κατώτατο επιτρεπόμενο μισθό.

Επιπλέον, θέση του ΠΑ.Σ.Π. είναι πως τα σωματεία που εργοδοτούν ξένους ποδοσφαιριστές για χρονική διάρκεια πέραν της μιας σεζόν θα πρέπει να αμείβουν τους ποδοσφαιριστές καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της συμφωνίας εργοδότησής τους και όχι μόνο κατά τους μήνες που είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματα στα οποία η ομάδα τους αγωνίζεται.

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως οι προτάσεις του αντιμετωπίστηκαν θετικά από τον Υφυπουργό, ο οποίος έδειξε μεγάλη κατανόηση για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές, ενώ όπως συμφωνήθηκε, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τον διάλογο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»
Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης
Πυρά ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση μετακίνησης-«Δεν ανέλαβε κανένας ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεμεσό»
Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση