Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων

Καίει την ΑΕΛ και πιο συγκεκριμένα τους οπαδούς της, στην απόφασή του, ο Αθλητικός Δικαστής, για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, στο ΑλφαΜέγα, που δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω παρακοής των φιλάθλων των γαλαζοκιτρίνων να εξέλθουν από το γήπεδο, καθότι αρκετοί μπήκαν χωρίς εισιτήριο.

Στην απόφασή του, μεγέθους δώδεκα σελίδων, ο κ. Βρυωνίδης πέραν του γεγονότος ότι τους τρεις βαθμούς των αγώνων κερδίζει ο Απόλλωνας, τονίζει ότι διαφωνεί με το επιχείρημα της ΑΕΛ ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για διακοπή του ντέρμπι, ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλα τα σωματεία, να αποβάλουν την μειοψηφία των οπαδών οι οποίοι προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες έχουν ως επακόλουθο να τιμωρείται η ομάδα τους με αυστηρές ποινές.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Βρυωνίδη, «από το μαρτυρικό υλικό που έχει παρουσιαστεί ενώπιον μου, προκύπτει ότι πολύ έγκαιρα η Αστυνομία ενημέρωσε τον διαιτητή για παραβατική συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΛ οι οποίοι αφού έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας παραβίασαν την είσοδο και πέρασαν άναρχα και ανεξέλεγκτα εντός του σταδίου χωρίς να περάσουν από κανένα έλεγχο εισιτηρίου/κάρτας φιλάθλου και σωματικό έλεγχο (βλ. έκθεση παρατηρητή αγώνα). Η ενημέρωση της αστυνομίας προς τον διαιτητή ήταν ότι με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».

Ακολούθησε, συνεχίζει «ένα χρονικό διάστημα πέραν της ενάμισι ώρας όπου η Αστυνομία με επανειλημμένες ανακοινώσεις και χρονοδιαγράμματα ενημέρωνε τους οπαδούς της ΑΕΛ για να εξέλθουν του σταδίου και να περάσουν τον απαιτούμενο έλεγχο, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ο αγώνας κανονικά, πράγμα που όμως δεν έγινε αφού μερίδα των φίλων της ΑΕΛ δεν αποχώρησε από την κερκίδα και ως εκ τούτου δεν έγιναν οι αναγκαίοι έλεγχοι από την Αστυνομία».

Αναφέρει ακόμα ότι «όπως γίνεται αντιληπτό από τα πιο πάνω, ο διαιτητής ήταν ενήμερος και σε συνεννόηση με την αστυνομία για όλα τα γεγονότα τα οποία διαδραματίζονταν στο γήπεδο, καθώς επίσης και για όλες τις ενέργειες της αστυνομίας με σκοπό να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να επιτρέψουν οι συνθήκες την ασφαλή έναρξη του αγώνα».

Με βάση τα πιο πάνω, συνεχίζει «είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση του διαιτητή για μη έναρξη του αγώνα, στηρίχτηκε στα πιο πάνω γεγονότα τα οποία αξιολόγησε και ασκώντας την διακριτική του ευχέρεια και την κρίση του, αποφάσισε να μην ξεκινήσει τον αγώνα».

Σημειώνει ακόμα ότι «δεν θα μπορούσε κατ' ουδένα λόγο να θεωρηθεί η μη έναρξη του εν λόγω αγώνα από τον διαιτητή ως κακή άσκηση της διακριτικής του ευχέρειας και/ή αναιτιολόγητη, όταν από τις 18:20 είχε ενημερωθεί ήδη από την Αστυνομία (η οποία καθηκόντως είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη της ασφαλούς άφιξης και εισόδου των φιλάθλων στο γήπεδο) ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΛ μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να περάσουν από τον απαιτούμενο έλεγχο σπάζοντας τον κλοιό της Αστυνομίας».

Η θέση της ΑΕΛ, ότι ο διαιτητής την ώρα που αποφάσιζε την μη έναρξη του αγώνα, βρισκόταν υπό πλάνη και/ή χωρίς να έχει ιδίαν αντίληψη της κατάστασης και/ή με λανθασμένη εκτίμηση των γεγονότων συνεπεία εξωτερικών απαράδεκτων πιέσεων και/ή πολιτικών παρεμβάσεων, δεν με βρίσκει σύμφωνο, επισημαίνει ο Αθλητικός Δικαστής.

«Ο διαιτητής από την πρώτη στιγμή ήταν ενήμερος για όλα όσα γίνονταν στο γήπεδο, καθώς επίσης και για τις ενέργειες της αστυνομίας για επίλυση των προβλημάτων που υπήρχαν και δεν επέτρεπαν την έναρξη του αγώνα. Περαιτέρω, δεν διαπιστώνω την ύπαρξη οποιασδήποτε πολιτικής παρέμβασης με βάση το μαρτυρικό υλικό που έχω ενώπιον μου. Αυτή είναι μια και από τις βασικές διαφορές που εντοπίζεται με βάση την απόφαση του παρόντος δικαστηρίου στην υπόθεση ΚΟΠ ν. Απόλλωνα Λεμεσού και ΑΕΛ Λεμεσού ημερ. 09/02/2024 την οποία επικαλείται η ΑΕΛ, όπου τα γεγονότα της εν λόγω υπόθεσης ήταν εντελώς διαφορετικά από την παρούσα».

Σημείωνει ότι «είναι γνωστές οι πρόνοιες της νομοθεσίας και της νομολογίας για τα ζητήματα μη έναρξης και/ή διακοπής αγώνα και της διακριτικής ευχέρειας που έχει ο διαιτητής. Σχετική με τα πιο πάνω, είναι και η απόφαση της ΑΔΕΑ στην υπόθεση Σωματείο Ανόρθωση Αμμοχώστου - ν- Δικαστική Επιτροπή Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Αρ. Υπ. 6/05 ημερομηνίας 26/4/2005 όπου αναφέρθηκε:

"Η ΔΕ της ΚΟΠ μπορεί να ανατρέψει απόφαση διαιτητή για διακοπή αγώνα μόνο εάν τα γεγονότα είναι τέτοια ώστε να αποδεικνύεται ότι η απόφαση του διαιτητή να διακόψει τον αγώνα ήταν καταφόρως παράλογη και αδικαιολόγητη. Παρέμβαση στην άσκηση διακριτικής εξουσίας των διαιτητών σε θέματα διακοπής αγώνα γίνεται με πολύ μεγάλη φειδώ και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις"».

Με βάση τα πιο πάνω, καταλήγει στο ότι «η απόφαση του διαιτητή να μην ξεκινήσει τον αγώνα, δεν ήταν καταφόρως παράλογη και αδικαιολόγητη, αλλά αντιθέτως με βάση τα δεδομένα που είχε ενώπιον του, άσκησε την διακριτική του ευχέρεια μέσα στα πλαίσια που του παρέχουν οι σχετικοί κανονισμοί και ως εκ τούτου δεν χωρά οποιαδήποτε παρέμβαση του Αθλητικού Δικαστή στην απόφαση του αυτή. Η ένσταση της ΑΕΛ απορρίπτεται. Το παράβολο κατακρατείται».

Δεν υπάρχει αμφιβολία, τονίζει «ότι η γενεσιουργός και κύρια αιτία που οδήγησε τον διαιτητή στην απόφαση του να μην ξεκινήσει ο αγώνας, ήταν η συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΛ οι οποίοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις επανειλημμένες οχλήσεις της αστυνομίας για να εξέλθουν της κερκίδας και να περάσουν τον απαιτούμενο έλεγχο. Με βάση τα πιο πάνω, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αποκλειστική ευθύνη για τη λήψη της απόφασης για μη έναρξη του αγώνα από τον διαιτητή βαραίνει την ΑΕΛ, η οποία με βάση το άρθρο 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών είναι υπεύθυνη για τις ενέργειες των φιλάθλων της».

Ενόψει των πιο πάνω, καταλήγει «έχω αποφασίσει την κατακύρωση του αγώνα, μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan - Α' Φάση περιόδου 2024-2025 με τέρματα 3-0 υπέρ του Απόλλωνα. Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης

Οι ποινές για τα υπόλοιπα αδικήματα

Κατηγορητήριο για την ομάδα του Απόλλωνα:

Το κατηγορητήριο για τον Απόλλωνα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες:

α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσοί και πυροτεχνήματα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

β) για πυροδότηση στην κερκίδα και ρίψη στον αγωνιστικό χώρο (κατά τους πιο κάτω καθορισθέντες χρόνους), πριν την καθορισμένη έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια αναμονής έναρξης του αγώνα ακόμα και μετά την επίσημη ανακοίνωση για μη διεξαγωγή του αγώνα επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσοί και πυροτεχνήματα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (γ)(1)(2) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

γ) για είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο ομάδας πριν την καθορισμένη έναρξη του αγώνα και για είσοδο φιλάθλου στο διάδρομο που οδηγεί σε αποδυτήρια κατά τον χρόνο αναμονής έναρξης του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(α) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

δ) για χρήση λέιζερ από οπαδό της ομάδας κατά τον χρόνο αναμονής έναρξης του αγώνα και μετά την επίσημη ανακοίνωση για μη διεξαγωγή του αγώνα κατά της κερκίδας που φιλοξενούσε τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

ε) για επεισόδιο που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας μετά την επίσημη ανακοίνωση για μη διεξαγωγή του αγώνα (ώρα 20:06), άναψαν φωτιά και έκαψαν κασκόλ και φανέλα της φιλοξενούμενης ομάδας, γεγονός που προκάλεσε αναταραχή στον εσωτερικό χώρο του σταδίου, κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

στ) για ανάρτηση πανό ακατάλληλου για αθλητικές εκδηλώσεις, μετά την επίσημη ανακοίνωση για μη διεξαγωγή του αγώνα (ώρα 20:04) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ε) των πειθαρχικών κανονισμών της

ΚΟΠ.

Αναφορικά με τις πιο πάνω κατηγορίες, προτού επιβάλω ποινή, σημειώνει «λαμβάνω προς όφελος του Απόλλωνα, όσα αναφέρονται στην επιστολή την οποία απέστειλε και με την οποία εκφράζεται η απολογία του για την συμπεριφορά των φιλάθλων του. Επίσης, λαμβάνω προς όφελος του Απόλλωνα τα όσα αναφέρονται περί μεμονωμένου περιστατικού αναφορικά με την κατηγορία υπό (γ), αφού επιβεβαιώνεται από τα ενώπιον μου στοιχεία ότι αφορά σε ένα άτομο».

Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, οι ποινές που θα επιβληθούν είναι στη βάση των πρόσφατων τροποποιήσεων των Πειθαρχικών Κανονισμών οι ακόλουθες:

(α) Για την κατηγορία μεταφοράς επικίνδυνων αντικειμένων επιβάλλεται ποινή προστίμου €6.000.

Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.

(β) (γ) και (ε) Για τις κατηγορίες για πυροδότηση στην κερκίδα και ρίψη στον αγωνιστικό χώρο, για την είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο και για επεισόδιο που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας, επιβάλλεται η συνολική ποινή του προστίμου των €6.000, ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας.

Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.

(δ) Για τη χρήση λέιζερ επιβάλλεται ποινή €5.600, λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενη καταδίκη του Απόλλωνα.

Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.

(στ) Για την ανάρτηση πανό ακατάλληλου περιεχομένου επιβάλλεται η ποινή προστίμου €3.000.

Οι πιο πάνω χρηματικές ποινές με βάση το άρθρο 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών πρέπει να πληρωθούν εντός 30 ημερών από την ημέρα που λήγει η αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Κατηγορητήριο για την ομάδα της ΑΕΛ

Το κατηγορητήριο για τον ΑΕΛ περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες:

α) για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στους χώρους που οδηγούν στα σημεία εισόδου και ελέγχου εισιτηρίων και κάρτας φιλάθλου στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου πριν την έναρξη του αγώνα (οι οπαδοί της ΑΕΛ κατευθυνόμενοι στα πιο πάνω σημεία προκάλεσαν συμπλοκή με την αστυνομία, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας έριξαν στο έδαφος μεταλλικούς φράχτες και κιγκλιδώματα και στη συνέχεια μεγάλος αριθμός οπαδών κατευθύνθηκε στη βόρεια είσοδο του σταδίου την οποία παραβίασαν ανέβηκαν στα κάγκελα και πέρασαν ανεξέλεγκτα εντός του σταδίου χωρίς να περάσουν από έλεγχο εισιτηρίων, κάρτας φιλάθλου και σωματικό έλεγχο). Η συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΛ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αστυνομίας η οποία δεν μπορούσε να διασφαλίσει την ομαλή έναρξη του αγώνα), κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς της ομάδας πριν την καθορισμένη έναρξη του αγώνα, προς τη δυτική κερκίδα που βρίσκονταν οι οπαδοί του Απόλλωνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (β) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

γ) για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας κατά τον χρόνο αναμονής έναρξης του αγώνα και μετά την επίσημη ανακοίνωση για μη διεξαγωγή του αγώνα κατά της νότιας κερκίδας που βρίσκονταν οι οπαδοί του Απόλλωνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

δ) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (καπνογόνα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

ε) για πυροδότηση στην κερκίδα και ρίψη στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια αναμονής έναρξης του αγώνα ακόμα και μετά την επίσημη ανακοίνωση για μη διεξαγωγή του αγώνα επικίνδυνων αντικείμενων (καπνογόνα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (γ)(1)(2).

στ) γιατί παρέλειψε να τοποθετήσει στο αριστερό μανίκι της φανέλας γυναίκας του ποδοσφαιριστή το έμβλημα λογότυπο της χορηγού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας «Stoiximan», κατά παράβαση του άρθρου 21 σημείων 3 του κεφαλαίου XVII της προκήρυξης πρωταθλήματος Α' κατηγορίας περιόδου 2024/2025.

Η ΑΕΛ, σύμφωνα με τον κ. Βρυωνίδη «με επιστολή ημερομηνίας 23/09/2024, αναφέρεται στο κατηγορητήριο και δηλώνει παραδοχή στις κατηγορίες (β) και (γ), ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες (α, δ, ε και στ) δηλώνει μη παραδοχή». Στην εν λόγω επιστολή αναφέρει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων. Η εν λόγω προσέγγιση είναι λανθασμένη αφού όλα τα γεγονότα που αφορούν την παρούσα υπόθεση, έχουν παρουσιαστεί ενώπιον μου μέσω του μαρτυρικού υλικού. Υπενθυμίζω επίσης τις πρόνοιες των Πειθαρχικών Κανονισμών (άρθρο 49 ) που προβλέπει ότι:

«Κατά κανόνα η Δικαστική Επιτροπή διαπιστώνει τα γεγονότα της υπόθεσης με συνοπτικό τρόπο, βασιζόμενη στις επίσημες εκθέσεις, το περιεχόμενο των οποίων τεκμαίρεται ως ορθό και ακριβές.

Έχει την ευχέρεια να λαμβάνει υπόψη οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή της, οπτικοακουστικό υλικό και έντυπα και να διατάξει την προσαγωγή περαιτέρω μαρτυρίας, υπό την αίρεση ότι κάνοντας κάτι τέτοιο δεν θα καθυστερήσει αδικαιολόγητα η διαδικασία.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Δικαστική Επιτροπή μπορεί να ακούσει τον κατηγορούμενο και σε περίπτωση ένστασης τα διάδικα σωματεία.

Η Δικαστική Επιτροπή μπορεί να διαβουλεύεται και να αποφασίζει δια τηλεφωνικής διάσκεψης ή τηλεδιάσκεψης ή δια οποιασδήποτε άλλης παρόμοιας μεθόδου».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αθλητική δικαιοσύνη οφείλει να διαπιστώνει τα γεγονότα με συνοπτικό τρόπο στη βάση των επίσημων εκθέσεων και χωρίς καθυστερήσεις. Το πιο πάνω ζήτημα έχει κριθεί και νομολογιακά σε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του παρόντος δικαστηρίου όσο και του Εφετείου (βλ. υπόθεση Σωματείο Ανόρθωσις Αμμοχώστου -ν- ΑΕΚ Λάρνακας Αρ. Έφεσης 4/2012 ημερομηνίας 09/04/2012).

Λαμβάνοντας όλα τα πιο πάνω υπόψη, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων της ΑΕΛ, επιβάλλω τις πιο κάτω ποινές:

(α) για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ΑΕΛ επιβάλλεται ποινή προστίμου €15.000, ποινή απαγόρευσης διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων στους επόμενους δυο εκτός έδρας αγώνες της ομάδας.

Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.

(β) και (δ) Για την ρίψη αντικειμένων και την μεταφορά εντός του σταδίου επικίνδυνων αντικειμένων επιβάλλεται συνολική ποινή προστίμου €6.000.

Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.

(γ) για χρήση λέιζερ επιβάλλεται ποινή προστίμου €2.400.

(ε) για πυροδότηση στην κερκίδα και ρίψη στον αγωνιστικό χώρο επικίνδυνων αντικείμενων επιβάλλεται ποινή προστίμου €6.000, ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας.

Η εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης, αναστέλλεται για 8 μέρες από την επόμενη της κοινοποίησης αυτής της απόφασης στο σωματείο σας, σύμφωνα με το Άρθρο 74 (Γ) του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΚΟΠ.

(στ) για την παράλειψη τοποθέτησης του λογότυπου του χορηγού, η υπόθεση αναβάλλεται και ορίζεται για την Τετάρτη, 02.10.2024.

Οι πιο πάνω χρηματικές ποινές με βάση το άρθρο 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών πρέπει να πληρωθούν εντός 30 ημερών από την ημέρα που λήγει η αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Το μήνυμα Βρυωνίδη στις ομάδες

Καταληκτικά, ο Αθλητικός Δικαστής τονίζει «η παρούσα υπόθεση είναι η πρώτη σοβαρή υπόθεση που επιλαμβάνομαι για την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά και θα ήθελα εξαρχής να στείλω το μήνυμα ότι η αθλητική δικαιοσύνη θα αντιμετωπίζει τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές κατά τρόπο αυστηρό και οι ποινές που θα επιβάλλονται θα έχουν το στοιχείο της αποτροπής. Υπενθυμίζω ότι τα ίδια τα σωματεία, πριν την έναρξη της παρούσας ποδοσφαιρικής περιόδου, έχουν προβεί σε τροποποίηση των Πειθαρχικών Κανονισμών αυστηροποιώντας τις προβλεπόμενες ποινές, σε μια προσπάθεια για πάταξη των παραβατικών συμπεριφορών».

Αναφέρει εξάλλου ότι «θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου σε όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου ότι θα πρέπει επιτέλους να απομονώσουν και να αποβάλουν την μειοψηφία των οπαδών οι οποίοι προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες έχουν ως επακόλουθο να τιμωρείται η ομάδα τους με αυστηρές ποινές».

Καταληκτικά επισημαίνει ότι «παράλληλα, θέλω για ακόμα μια φορά να σημειώσω ότι όλοι όσοι είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων, θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων τους έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν».

Δειτε Επισης

Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές
Πυροδότησε βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Ανακοίνωσε καταρχήν συμφωνία
Δεν ικανοποίησε τον Μπέλετς η εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Super Cup-«Δεν ήμασταν τόσο καλοί»
Άλλος ένας τίτλος για τον ΑΠΟΕΛ-Κέρδισε την Πάφο και κατέκτησε το Super Cup
Ενδεχομένως αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ, που δεν άρχισε ποτέ