Επίσημα στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου ο Σοφρώνης Αυγουστή

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει την πρόσληψη του Σωφρόνη Αυγουστή στη θέση του προπονητή της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών.

Η συμφωνία προνοεί συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το Νοέμβριο του 2026.

Ο κ. Αυγουστή αναλαμβάνει άμεσα την Εθνική Κύπρου ενόψει των δύο αγώνων με Ρουμανία στις 12 Οκτωβρίου και το Κόσοβο στις 15 Οκτωβρίου για το Nations League.

Σε ανακοίνωση της η ΚΟΠ, αναφέρει, πως, πρόκειται για τον πιο πετυχημένο Κύπριο προπονητή τα τελευταία χρόνια, με θητεία και εμπειρία στον πάγκο ομάδων πρώτης κατηγορίας με πρωταγωνιστικούς στόχους.

Είναι 47 ετών (9 Μαρτίου 1977) και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε επίπεδο Ανδρών το 2016 από τον Απόλλωνα Λεμεσού τον οποίο οδήγησε δύο φορές σε συμμετοχή σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης (2017 και 2018), κατέκτησε ένα κύπελλο (2017) και ένα Super Cup (2017). 

Εργάστηκε επίσης στην ΑΕΚ Λάρνακας, τον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, την Ομόνοια Λευκωσίας και την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών.

Ως ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας), πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Απόλλωνα Λεμεσού ενώ έχει και 11 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα των Ανδρών, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην προπονητική ομάδα του κ. Αυγουστή εντάσσονται οι Ιωακείμ Ιωακείμ (γυμναστής) και Χρίστος Παντελή (βοηθός προπονητή) ενώ συνεχίζουν οι Γιώτης Εγκωμίτης (βοηθός προπονητή), Νίκος Κωνσταντινίδης (προπονητής τερματοφυλάκων), Πανίκος Σάκκη (γυμναστής) και Γιώργος Χριστοδούλου (αναλυτής).

Καλωσορίζουμε τον Σωφρόνη Αυγουστή  και τους συνεργάτες του στην Εθνική μας ομάδα και ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία, καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΚΟΠ.

Δειτε Επισης

Σε ομάδα έκπληξη και με διπλό ρόλο ο Ανδρέας Αβράαμ
Συνεχίζει στην Κύπρο ο Ταλιχμανίδης-Κοντά στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος
Πιθανόν στον Αρχάγγελο η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ-Οικονομική λιτότητα δείχνουν οι πρώτες κινήσεις
Γιοβάνοβιτς: Ήταν πολύ εύκολη απόφαση να παραμείνω στην Εθνική Ελλάδας
Κορυφαίος προπονητής ο Ηλίας Χαραλάμπους
Πετράκης: Για μένα είναι ευλογία να βλέπω το παιδί μου στην Α’ Εθνική και να είμαστε αντίπαλοι
Παρελθόν από τον Απόλλωνα ο Μπουαγκάρντ
Δεύτερη ευκαιρία στη Γεωργία για την Εθνική Γυναικών
Ήττα της Εθνικής Γυναικών στη Μάλτα-Στόχος η δεύτερη θέση
Ανοίγει τα χαρτιά του από βδομάδας ο Κούμας-Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για το ενδεχόμενο παραίτησής του