Σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης η Μαρία Μάρκου-Ο τελικός απολογισμός για τη χώρα μας

Το αγωνιστικό κομμάτι της Κύπρου στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, «Παρίσι 2024», έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα με τεράστια επιτυχία, αναφέρει, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αρχηγός Αποστολής, Ανδρέας Θεοφυλάκτου.

«Ένα αργυρό, ένα χάλκινο, μια 7η και μια 9η θέση είναι ο τελικός απολογισμός μιας μικρής χώρας που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι τεράστια. Όλα τώρα οδεύουν προς την Τελετή Λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Στάδιο Γαλλίας. Σημαιοφόρος μας, με απόφαση του Αρχηγού Αποστολής θα είναι η αθλήτρια της Άρσης Βαρών σε πάγκο Μαρία Μάρκου», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι στην Τελετή Λήξης θα συμμετάσχει ο ίδιος αριθμός ατόμων όπως και στην Τελετή Έναρξης, δηλαδή επτά άτομα, τα οποία θα είναι εκτός από τη Μαρία Μάρκου και τον Αρχηγό Αποστολής, ο Βοηθός Αρχηγός, Σάββας Λακερίδης, ο αθλητής Βίκτωρας Πενταράς, οι προπονητές, Ηλίας Αγαπίου και Δημήτρης Ιωαννίδης και η σύνοδος Χριστίνα Καλλή.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυπριακή αποστολή αναχωρεί από το Παραολυμπιακό Χωριό σε τρία γκρουπ. Το πρώτο στις 8 Σεπτεμβρίου με την ομάδα κολύμβησης: Καρολίνα Πελενδρίτου, Στέλιο Κακαβογιάννη, Ιωάννη Αλεξάκη και Ελένη Μπινιάρη, ενώ το δεύτερο γκρουπ αναχωρεί στις 9 Σεπτεμβρίου με τους Ηλία Αγαπίου, Βίκτωρα Πενταρά, Μαρία Μάρκου, Δημήτρη Ιωαννίδη, Χριστίνα Καλλή, και το τρίτο στις 10 Σεπτεμβρίου με τον Αρχηγό και βοηθό Αρχηγό να παραδίδουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αποτελέσματα κυπριακής ομάδας στο «Παρίσι 2024»

Αργυρό μετάλλιο: Καρολίνα Πελενδρίτου – 50μ. ελεύθερο (κατηγορία S11)

Χάλκινο μετάλλιο: Καρολίνα Πελενδρίτου -100μ. Πρόσθιο (κατηγορία SΒ11)

7η θέση: Βίκτωρας Πενταράς – Άλμα εις μήκος (κατηγορία Τ37)

9η θέση: Μαρία Μάρκου – Άρση Βαρών σε πάγκο

Στο μεταξύ, η Καρολίνα Πελενδρίτου, σε ανάρτηση της στα κοινωνικά της δίκτυα έγραψε: «Είκοσι χρόνια. Οχτώ μετάλλια σε Παραολυμπιάδες. Κι όμως είμαι ακόμα εδώ. Ο δρόμος για το Παρίσι ήταν πολύ δύσκολος. Πάλεψα αδιανόητα γι’ αυτόν και κατάφερα να διαψεύσω τον εαυτό μου για τις ικανότητες μου, κάτι που μου είναι ακόμα αδύνατον να πιστέψω και η χαρά μου είναι ατελείωτη».

«Το σώμα μου δεν είναι το ίδιο με εκείνο της αρχής, αλλά το σθένος μου είναι μεγαλύτερο. Και αυτό γιατί οι συνθήκες δεν είναι ποτέ ιδανικές κι έπρεπε να μάθω να κολυμπάω και με κύματα. Παρόλα τα κύματα όμως που θα συναντήσουμε στη ζωή μας, πρέπει πάντα να δουλεύουμε πάνω στο χάρισμα μας και να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία που ζούμε. Είμαι περήφανη που χαρίζω χαρά στον κυπριακό λαό και ευχαριστώ τη χώρα μου για τη διαχρονική στήριξη, την αγάπη και τα αμέτρητα μηνύματα που λαμβάνω. Αποχωρώ από το Παρίσι, την πόλη του φωτός με δύο νέα μετάλλια στο λαιμό μου και με το φως της πόλης να με περιλούζει», σημειώνει.

Η Κύπρος με τα δύο μετάλλια, τα οποία κατέκτησε η κορυφαία αθλήτρια, Καρολίνα Πελενδρίτου, βρίσκεται στην 68η θέση του πίνακα μεταλλίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ
Ήττα για Βουλιαγμένη και ΠΑΟΚ σε αγώνες για το Champions League
Ο Τζόκοβιτς έγραψε το 2-0 της Σερβίας επί της Ελλάδας στο World Group 1 του Davis Cup
Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε για 4η σερί φορά την pole position στο Μπακού
Δεύτερος ο Καραλής, τρίτος ο Τεντόγλου στον τελικό του Diamond League