Με Φινλανδία ανοίγει ο νέος κύκλος της Ελλάδας του Γιοβάνοβιτς

Η Ελλάδα υποδέχεται το βράδυ του Σαββάτου (21:45) τη Φινλανδία στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - τη νέα πλέον έδρα της εθνικής- στην πρώτη αγωνιστική της 4ης σεζόν του UEFA Nations League.

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας της «γαλανόλευκης» στη League B (2ος όμιλος), αφού κατάφερε να κερδίσει την άνοδο από την τρίτη κατηγορία στην τελευταία διοργάνωση (2022/23). Ένας νέος κύκλος ξεκινά για την Ελλάδα μετά από ακόμη μια τεράστια απογοήτευση στα προκριματικά του Euro 2024, όπου ηττήθηκε από την ομάδα της Γεωργίας, η οποία δεν είχε φτάσει ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση πριν επικρατήσει στα play-off.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, o οποίος αντικατέστησε τον Γκουστάβο Πογέτ, θέλει να τερματίσει τη σειρά των αποτυχημένων προσπαθειών πρόκρισης που χρονολογείται από το 2014, και να επαναφέρει την Ελλάδα σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Η κακή διαδρομή  των προηγούμενων χρόνων φαίνεται από το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στη League B από την έναρξη του Nations League, έχοντας χρειαστεί να κάνει τρεις προσπάθειες για να...βγει από τη League C.

Οι φιλοξενούμενοι Σκανδιναβοί, πάντως, κέρδισαν επτά από τους τελευταίους 13 εκτός έδρας αγώνες τους, διατηρώντας πέντε φορές ανέπαφη την εστία τους, αλλά το παιχνίδι τους ήταν κάθε άλλο παρά ρεαλιστικό τον Ιούνιο, καθώς την ήττα 4-2 στην Πορτογαλία ακολούθησε η ισοπαλία 2-2 εκτός με τη Σκωτία.

Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της -σε όλες τις διοργανώσεις- η Ελλάδα έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, όπως και η Φινλανδία. Στα μεταξύ τους παιχνίδια η Ελλάδα μετράει 9 νίκες, έχει 6 ήττες, ενώ τρία παιχνίδια ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή.

Δειτε Επισης

Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης-«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μου»
Παρουσίασε τη νέα γκρι φανέλα του ο ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του μικρού Γιαννάκη που κάνει αγώνα να σταθεί στα πόδια του
Οι ευχές του Άρη στον μικρό Γιαννάκη: «Θα κερδίσεις και αυτή τη μάχη»
Η Βοϊβοντίνα κινείται για τον Ραντζέλοβιτς-Ο παίκτης ακούστηκε για μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ
Τζιμπρίλ Σισέ: Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης με αναστολή λόγω κατηγορίας για φορολογική απάτη
Δικός του στο… 90’ ο Ντέγιαν Λόβρεν-Μεταγραφή στον ΠΑΟΚ