Ο Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια, πάνω από Γιόκιτς και Τζόκοβιτς

Μια νέα πρωτιά για τον Μίλτο Τεντόγλου, που αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια για το 2024, μετά την ετήσια ψηφοφορία ανάμεσα σε ειδησεογραφικά πρακτορεία της χερσόνησος του Αίμου.

Όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, ο Έλληνας ολυμπιονίκης του μήκους κέρδισε την 51η ψηφοφορία της BTA «Sportsman of the Balkans» για το 2024.

Σε αυτή συμμετείχαν 12 ειδησεογραφικά πρακτορεία των Βαλκανίων, ανάμεσά τους και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται για μια αναγνώριση, που μας δίνει με τεράστιο κίνητρο για να προχωρήσουμε μπροστά. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μας δείχνετε», δήλωσε ο Γιώργος Πομάσκι στο BTA.

Όπως σημειώνεται, ο Τεντόγλου γίνεται ο πρώτος Έλληνας που παίρνει αυτόν τον τίτλο εδώ και 15 χρόνια, τελευταίος ήταν ο Βασίλης Σπανούλης το 2009.

Συγκέντρωσε 61 ψήφους, αφήνοντας πίσω του κορυφαία ονόματα από όλα τα σπορ, όπως οι Νίκολα Γιόκιτς και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στη 2η θέση με 59 ψήφους επιλέχθηκε ο Ρουμάνος, ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Νταβίντ Ποποβίτσι, μετά το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο και το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο στο «Παρίσι 2024».

Ο Νίκολα Γιόκιτς, που βοήθησε την εθνική ομάδα μπάσκετ της Σερβίας να φθάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήρε την 3η θέση με 56 ψήφους.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Βούλγαρος αρσιβαρίστας Κάρλος Νασάρ (ολυμπιονίκης στα 89κ.) ισοψήφισαν στην 4η θέση με 47 ψήφους.

Μέσα στην κορυφαία 10άδα βρίσκονται ο Κώστας Σλούκας (8ος, 23 ψήφοι) και ο Απόστολος Χρήστου (9ος, 22 ψήφοι).

Η κορυφαία δεκάδα

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) Στίβος 61
  2. Νταβίντ Ποποβίτσι (Ρουμανία) Κολύμβηση 59
  3. Νίκολα Γιόκιτς (Σερβία) Μπάσκετ 56
  4. Κάρλος Νασάρ (Βουλγαρία) Άρση Βαρών 47
  5. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) Τένις 47
  6. Ντούσαν Μάντιτς (Σερβία) Πόλο 25
  7. Μπάρμπαρα Μάτιτς (Κροατία) Τζούντο 24
  8. Κώστας Σλούκας (Ελλάδα) Μπάσκετ 23
  9. Απόστολος Χρήστου (Ελλάδα) Κολύμβηση 22
  10. 10.Γιουσούφ Ντικές (Τουρκία) Σκοποβολή 21

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

«Τρελάθηκε» ο Μίλερ και η οικογένεια του στο νικητήριο καλάθι του Χαλιμπέρτον
Η Μάλαγα «τσάκισε» τη Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ απέκλεισε τη Μπασκόνια του Ρογκαβόπουλου
Ο Τεντόγλου κατέκτησε την 3η θέση στο Diamond League της Ρώμης
Γιαννακόπουλος: Ο Μπαρτζώκας είπε στην κόρη μου «άσε μας κοριτσάκι μου»-Είσαι τυχερός που δεν είμαι εκεί
Ο Ολυμπιακός νίκησε 99-88 τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ και βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο
Ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 10 μήνες στον Δημήτρη Γιανακόπουλο
Περισσότεροι από 2.280 ηλικιωμένοι από Κύπρο και Ελλάδα συμμετείχαν στους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Στους 400 οι εθελοντές του FIBA EuroBasket 2025 στην Κύπρο
Δίνει συνέχεια στην κόντρα ο Αταμάν-«Aν βρίσουν πάλι την Τουρκία, θα το ξανακάνω»
Μια ανάσα από Μίσιτς η Φενέρ