Καταγγελίες ποδοσφαιριστών στον ΠΑΣΠ για μη καταβολή των μισθών τους

Η μη καταβολή δεδουλευμένων αποτελεί ποινικό αδίκημα, αναφέρει, σε ανακοίνωση του σχετικά με καταγγελίες ποδοσφαιριστών στις μικρές κατηγορίες για τις αμοιβές και τα δεδουλευμένα τους, ο ΠΑΣΠ.

Σημειώνει ότι μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος που αντιμετωπίζει ο ποδοσφαιριστής Ηλίας Χρυσοστόμου με την πρώην ομάδα του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών έλαβε επιπρόσθετες καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά που αφορούν ποδοσφαιριστές στις Β’ και Γ’ Κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναφέρει ο ΠΑΣΠ, ορισμένα σωματεία στις εν λόγω κατηγορίες εξαναγκάζουν ή εξαπατούν ποδοσφαιριστές να υπογράφουν συμβόλαια με διαφορετικά ποσά αμοιβής από αυτά που πραγματικά συμφωνήθηκαν, και στη συνέχεια αρνούνται να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα τους.

Υπενθυμίζει ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων αποτελεί ποινικό αδίκημα και η ευθύνη βαραίνει όχι μόνο τα σωματεία αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που τα διοικούν.

Ο ΠΑΣΠ καλεί όλους τους ποδοσφαιριστές της Β’ και Γ’ Κατηγορίας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί του.

«Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η λήψη νομικών μέτρων, αυτή θα αναληφθεί από τον εκ των νομικών συμβούλων του ΠΑ.Σ.Π., Λοΐζο Χατζηδημητρίου, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση είτε για τους ποδοσφαιριστές είτε για τον Σύνδεσμο», προσθέτει.

Καλεί, επιπλέον, όλους τους ποδοσφαιριστές των Β’ και Γ’ Κατηγοριών να επικοινωνήσουν άμεσα με τα αρμόδια γραφεία κοινωνικών ασφαλίσεων, ώστε να βεβαιωθούν ότι η εργοδότησή τους είναι δηλωμένη και ότι οι εργοδότες τους καταβάλλουν τις εκ του νόμου προβλεπόμενες εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο ΠΑΣΠ αναφέρει, τέλος, ότι παραμένει στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και θα συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματά τους απέναντι σε οποιαδήποτε καταχρηστική συμπεριφορά.

Δειτε Επισης

League Cup Γυναικών: Νίκες για Apollon Ladies και Lakatamia FC
Σημαντικές νίκες για Αραδίππου και Παραλίμνι, ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας στον Α' Όμιλο
Ανεβαίνουν στην Α' Κατηγορία Freedom24 ΕΝ Ύψωνα, Ολυμπιακός και Ακρίτας
Ομόνοια Αραδίππου και Παραλίμνι έβαλαν κι άλλη φωτιά στη μάχη της παραμονής-Ελάχιστες οι ελπίδες της Σαλαμίνας
ΒΙΝΤΕΟ: Ασύλληπτος Πίττας-Ξέρανε με δύο γκολ τη Λοκομοτίβ, το ένα με ψαλιδάκι
Κλείδωσαν οι ομάδες που ανεβαίνουν στα σαλόνια-Την τελευταία αγωνιστική κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή
Έγινε κι αυτό στο κυπριακό ποδόσφαιρο-Η Πέγεια κατέβηκε με οκτώ παίκτες να αντιμετωπίσει τον Οθέλλο
Πληροφορίες πως ξηλώνει τον Εθνικό η Ανόρθωση-Μετά τον Μακρίδη στο στόχαστρο και ο Μπαντία
Μαίνεται η μάχη του υποβιβασμού-Με τρεις αγώνες συνεχίζεται η δράση
Κλείνει το κεφάλαιο τεχνικός διευθυντής η Ανόρθωση-Προ των πυλών ο Μακρίδης