«Χουλιγκανισμός, διαφθορά, ντόπινγκ δεν τιμούν την πατρίδα μας και τον αθλητικό κόσμο»

Δυστυχώς, είναι πολλές οι φορές, που έχουμε παρατηρήσει φαινόμενα τα οποία αμαυρώνουν τον αθλητισμό, όπως είναι, ανάμεσα σε άλλα, ο χουλιγκανισμός, η διαφθορά, το ντόπινγκ, το παράνομο στοίχημα, δήλωσε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σημειώνοντας παράλληλα ότι για αποτελεσματική αντιμετώπισή τους προκρίνεται η διάδραση με τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, σε χαιρετισμό της σε Διάλεξη για Αθλητικά Σχολεία στην Εθνική Σχολή Δεοντολογίας  η κ. Μιχαηλίδου, είπε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα «δεν τιμούν την πατρίδα μας και τον αθλητικό της κόσμο και τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά».

Πρόσθεσε ότι «προς την κατεύθυνση αυτή, προκρίνουμε τη διάδραση με τους εμπλεκόμενους και αρμόδιους φορείς του αθλητισμού».

Όπως εξήγησε η Υπουργός, «απώτερος σκοπός της διάδρασης η οποία διαμορφώνει νέα πεδία κοινής πολιτικής, είναι η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας, καθώς και η εφαρμογή καλών πρακτικών και προγραμμάτων, που θα εξελίξουν το αθλητικό γίγνεσθαι».

Επίσης, ανέφερε, «θα ενισχύσουν τη χρηστή διακυβέρνηση του τομέα και θα προάγουν το επιδιωκόμενο υγιές αθλητικό πλαίσιο, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας στον χώρο αθλητισμού».

Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «υψίστης σημασίας, προς την κατεύθυνση αυτή, είναι και η αγαστή συνεργασία μας με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού».

Εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τον θετικό αντίκτυπο των επωφελών συνεργειών που αναπτύσσουμε,  οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν, την πρωτοβουλία επιμόρφωσης παιδιών και εφήβων για εμπέδωση των Ολυμπιακών αξιών, την ακεραιότητα στον αθλητισμό και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», την υπογραφή σχετικού Μνημονίου με την Επιτροπή, και την έναρξη των διαλέξεων στα αθλητικά μας σχολεία.

Απευθυνόμενη στα παιδιά, η Υπουργός σημείωσε ότι «κοινός στόχος των σχεδιασμών τόσο του ΥΠΑΝ μας όσο και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων, είναι να αδράξετε και να επωφεληθείτε στον μέγιστο βαθμό από τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό».

Ανέφερε ότι «πέραν από κάθε διάκριση, εκείνο που μας κάνει περήφανους είναι το παραδειγματικό ήθος και η αθλητοπρέπεια που επιδεικνύετε και για αυτό ακριβώς τον λόγο αποτελείτε πηγή έμπνευσης, τόσο για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές σας, όσο και για εμάς τους μεγαλύτερους».

«Αντλούμε δύναμη από τη δύναμή σας, την υπομονή και την επιμονή σας», είπε η Υπουργός, παροτρύνοντας τα παιδιά «να παραμείνουν προσηλωμένα στους στόχους τους και τους πραγματικούς σκοπούς του αθλητισμού, συνεχίζοντας να μας εμπνέετε μέσα από την προσπάθειές σας την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Χουλιγκανισμός, διαφθορά, ντόπινγκ δεν τιμούν την πατρίδα μας και τον αθλητικό κόσμο»
Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Συνέχεια στα προημιτελικά με ΠΑΟΚ-ΑΕΛ και Ολυμπιακός-Καρδίτσα
ΑΕΚ και ΑΕΛ έκλεισαν με νίκες την πρώτη Φάση της Basket League Ανδρών
​​​​​​​Με έξι αθλητές η Κύπρος στο 29ο Βαλκανικό Κλειστού Στίβου Ανδρών-Γυναικών
«Aντί η ΕΟΚ να παραιτηθεί, τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ότι θα φύγετε, θα φύγετε»
Oι κλήσεις του Σπανούλη για τους αγώνες με Τσεχία και Ολλανδία για τα προκριματικά του EuroBasket 2025
«Θα είναι δύσκολο αύριο σε μια καυτή έδρα, θέλουμε ένα καλό σκορ»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον κυπριακό εμφύλιο στο Conference League
«Ο Ομπράντοβιτς μου είπε να πω στον Βεζένκοβ να μην πάει στο NBA για λιγότερα από 20 εκατομμύρια»
Ο Ίνγκραμ θα πάρει 120 εκατομμύρια δολάρια για τριετή επέκταση με τους Ράπτορς