Ευπρόσδεκτοι στο Mudial 2034 οι LGBTQ φίλαθλοι, αλλά παραμένει η απαγόρευση του αλκοόλ

Η FIFA ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 κάτι που ήταν αναμενόμενο καθώς ήταν η μοναδική υποψηφιότητα, κι από πολύ νωρίς ξεκίνησε η συζήτηση για το τι ακριβώς θα συναντήσουν εκεί τα εκατομμύρια των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στην αραβική χερσόνησο.

Κάτι ανάλογο που είχει συμβεί και με την περίπτωση του Κατάρ, αλλά παρόλο που μιλάμε για δύο γειτονικές χώρες, η αλήθεια είναι ότι (τη δεδομένη χρονική στιγμή) οι συνθήκες είναι αρκετά διαφορετικές...

Στη Σαουδική Αραβία (όπως και σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες) απαγορεύεται το αλκοόλ, αλλά σύμφωνα με τον Πρεσβευτή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, Χαλίντ μπιν Μπαντάρ Αλ Σαούντ, αυτή η απαγόρευση θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ (ενώ στο Κατάρ επιτρεπόταν η πώληση μπύρας στις fan zone) .

«Μπορείτε να διασκεδάσετε χωρίς αλκοόλ... Δεν είναι 100% απαραίτητο ότι διασκεδάζεις μόνο αν έχεις καταναλώσει αλκοόλ.. Αν θέλετε να πιείτε αφού φύγετε από τη χώρα, είστε ευπρόσδεκτοι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αλκοόλ», δήλωσε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

«Μάλλον όπως ο καιρός μας, είναι μια ξηρή χώρα. Ο καθένας έχει τη δική του κουλτούρα. Χαιρόμαστε που φιλοξενούμε ανθρώπους εντός των ορίων του πολιτισμού μας, αλλά δεν θέλουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα μας για κάποιον άλλο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς αν οι ομοφυλόφιλοι οπαδοί θα είναι ευπρόσδεκτοι, ο πρεσβευτής απάντησε: «Θα τους καλωσορίσουμε όλους στη Σαουδική Αραβία. Δεν είναι μια διοργάνωση της Σαουδικής Αραβίας, είναι μια παγκόσμια εκδήλωση. Και σε μεγάλο βαθμό, θα καλωσορίσουμε όλους όσους θέλουν να έρθουν» τόνισε.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, η υποψηφιότητα της Σαουδικής Αραβίας υποσχέθηκε 15 στάδια, νέα ή ανακαινισμένα, έως το 2032, τα οποία θεωρείται ότι θα ολοκληρωθούν με τη βοήθεια μεταναστών.

Η Διεθνής Αμνηστία και η συμμαχία Sport & Rights (SRA) δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι η διοργάνωση του τουρνουά στη χώρα του Κόλπου θα οδηγήσει σε «σοβαρές και εκτεταμένες» παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι φίλαθλοι θα αντιμετωπίσουν διακρίσεις, οι μετανάστες εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν εκμετάλλευση και πολλοί θα πεθάνουν», δήλωσε ο Σιβ Κόκμπουρν, επικεφαλής των εργασιακών δικαιωμάτων και του αθλητισμού της Αμνηστίας.

Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση του Κατάρ πριν τρία χρόνια είχε δεχθεί τεράστια αμφισβήτηση και κριτική από οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κολομβία: Ο 39χρονος Ροδαγιέγκα με... μισό πόδι, σκόραρε και έστεψε την ομάδα του πρωταθλήτρια
Το Κατάρ ενδιαφέρεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2029
Ζαφείρης μέχρι το 2027 στη Σλάβια Πράγας-«Νιώθω σαν στο σπίτι μου, ετοιμαστείτε για όσα έρχονται»
ΒΙΝΤΕΟ: O Ντεμπελέ πήρε όλο το... σετ του Μέσι και τις φανέλες των Σουάρες και Άλμπα
BINTEO: Νεύρα από τον Μέσι στην ήττα της Ίντερ Μαϊάμι, έριξε.. σφαλιάρα στον Βιτίνια
Ο Πολ Ινς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ-Το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε νησίδα
Τα βρήκε με τη Ρόμα και κάνει δικό της τον Τάμι Έιμπραχαμ η Μπεσίκτας
Η Τσέλσι έδωσε τα χέρια με την Μπράιτον για τον Ζοάο Πέδρο
Η Μπάγερν πέρασε με τεσσάρα τη Φλαμένγκο και έκλεισε ραντεβού στους «8» με την Παρί
Ακριβότερος μέσος στον κόσμο ο Μπέλιγχαμ, ακολουθούν Πέδρι και Βιρτζ