Συνάντηση για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα γήπεδα του ΚΟΑ-Αναβαθμίζονται υποδομές

Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα ιδιόκτητα γήπεδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, καθώς και στα υπόλοιπα γήπεδα του νησιού, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΟΑ την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025.

Μετά από αίτημα του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΚΟΑ Γιάννη Ιωάννου και της Αντιπροέδρου Κάλλης Χατζηιωσήφ με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου Παναγιώτη Βοσκό και Ιωσήφ Ιωάννου αντίστοιχα, καθώς και με την επικεφαλής του

Γραφείου για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του ΑΚΕΛ Μαρίνα Ανδρέου.

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στα γήπεδα, καθώς και για τις σχετικές επιστολές που έχουν αποσταλεί στους ιδιοκτήτες/διαχειριστές των γηπέδων.

Παράλληλα παραδόθηκε στον Οργανισμό έγγραφο, όπου σημειώνονται αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει σε κάθε γήπεδο.

Αναφορικά με τα ιδιόκτητα γήπεδα του ΚΟΑ, κλειστά και ανοιχτά, ο Γιάννης Ιωάννου ενημέρωσε ότι μέσα στον Φεβρουάριο του 2025 κατακυρώθηκε διαγωνισμός για την αναβάθμιση των υποδομών για τους ΑμΕΑ. Για το γήπεδο της ΑΕΚ έχει ληφθεί ήδη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ για επιχορήγηση του 70% των απαιτούμενων εργασιών.

Όσον αφορά στο ΓΣΠ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε ότι θα μελετηθεί το έγγραφο που παραδόθηκε στον Οργανισμό και θα ακολουθήσουν οι σχετικές διαδικασίες με τη διοίκηση του γηπέδου, ενώ για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λεμεσού θα διαβιβαστεί το αίτημα για αναβάθμιση των υποδομών στα Σωματεία που το διαχειρίζονται. Επίσης το εν λόγω έγγραφο θα διαβιβαστεί στους ιδιοκτήτες/διαχειριστές των υπόλοιπων γηπέδων για να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ο Δανός θα πιάσει τα ευρωπουλάκια που πέφτουν και θα πάει σπίτι του»
Συνάντηση για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα γήπεδα του ΚΟΑ-Αναβαθμίζονται υποδομές
«Σίγουρα δεν θα δίναμε τον Λόπες χωρίς να παίρναμε λεφτά»
Σπουδαία παιχνίδια με φόντο πρωτάθλημα και εξάδα-Δύο μεγάλα ντέρμπι σε Λεμεσό και Λευκωσία
Άρης Λεμεσού-ΑΕ Λεμεσού 4-0: Πήρε το ντέρμπι της πόλης, έκανε το καθήκον του και περιμένει την Πάφο
Μπαντία: «Αξίζαμε να κερδίσουμε σήμερα»
Ούγκο Μάρτινς: «Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά θα μπορούσε και ο Εθνικός να κερδίσει το ματς»
Ομόνοια Αραδίππου-Εθνικός Άχνας 2-2: Έσωσε τον βαθμό στην εκπνοή και συνεχίζεί να «αναπνέει»
Δόξα Κατωκοπιάς-Αναγέννηση Δερυνείας 4-2: Νίκη γοήτρου με «τεσσάρα» κόντρα στην ουραγό
«Αυτά παθαίνεις όταν προτιμάς ξένους στο VAR, ή μήπως αυτό βολεύει κάποιους;»